29/5/13

Τουρκία: Μετά το αλκοόλ τέλος και τα αντισυλληπτικά

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Απαγορεύεται πλέον η πώληση από τα φαρμακεία αντισυλληπτικών χωρίς συνταγή γιατρού στην Τουρκία.Στον απόηχο του πρόσφατου περιορισμού στις πωλήσεις οινοπνευματωδών ποτών,ιδίως από τις 10 μμ μέχρι τις 6 τα χαράματα, στο προσκήνιο έρχεται ο νέος περιορισμός με ρύθμιση που τίθεται σε εφαρμογή.

Ενώ οι γυναικολόγοι χαιρετίζουν τη νέα ρύθμιση, οι τουρκικές φεμινιστικές οργανώσεις δηλώνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες.Η εφημερίδα Taraf σημειώνει ότι με την πρόβλεψη μιας τέτοιας ρύθμισης, το κράτος θα είναι σε θέση να τηρεί μητρώα των ενδιαφερομένων που κάνουν χρήση αντισυλληπτικών.

Τις προάλλες απαγορεύτηκαν  και τα φιλιά  στο Μετρό...Δεκάδες ζευγάρια στην Άγκυρα φιλήθηκαν στο μετρό της ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε μια ανακοίνωση του μετρό, που ζητούσε από τους επιβάτες να ενεργούν σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες επειδή οι κάμερες ασφαλείας του μετρό εντόπισαν ένα ζευγάρι να φιλιέται.

Περίπου 100 άτομα φιλήθηκαν για αρκετά λεπτά στο μετρό το Σάββατο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ταμπέλες που έγραφαν "δωρεάν φιλιά» και φώναζαν συνθήματα.
Μια φιλο-ισλαμική ομάδα 20 ατόμων οργάνωσαν μια αντι-διαδήλωση και η αστυνομία έστησε οδοφράγματα μεταξύ των δυο ομάδων., ενώ υπήρξε και ένα μαχαίρωμα.
Το ζήτημα προκάλεσε την αντιπολίτευση κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ότι προσπαθεί να επεκτείνει το ρόλο του Ισλάμ στην Τουρκία.
 Με τα αντισυλληπτικά άλλη μια ρύθμιση που ικανοποιεί τους ισλαμιστές μπήκε στην αντζέντα....

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.