29/5/13

Ελληνορώσος κοσμοναύτης στο διάστημα

 
Άλλη μια περιπέτεια για τον ελληνικής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη Φιόντορ (Θεόδωρο) Γιουρτσίχιν (σ.σ. Γραμματικόπουλο, εκ μητρός), ο οποίος ξεκίνησε (στις 00:31, ξημερώματα της 29ης Μαΐου) από το θρυλικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν για ένα ακόμη ταξίδι για το διάστημα,  το τέταρτο συνολικά.

 Μαζί του στο διαστημόπλοιο θα είναι ο Ιταλός αστροναύτης Luca Parmitano (της European Space Agency) και η Αμερικανίδα Karen Nyberg (της NASA).
Μπορεί αυτή τη φορά στο Μπαϊκονούρ να μην έχουν μαζευτεί Έλληνες της Ρωσίας για να ευχηθούν "καλό κατευόδιο" στον Γιουρτσίχιν, όπως έγινε  δύο προηγούμενες φορές, αλλά οι Έλληνες της Μόσχας φρόντισαν να γράψουν ένα γράμμα στον δικό τους "Ήρωα της Ρωσίας" (σ.σ. με αυτό το ανώτατο βραβείο τιμήθηκε πριν από μερικά χρόνια) και του Πόντου.

Η οικογένειά του  στην Θεσσαλονίκη

"Εμείς, οι Έλληνες της Ρωσίας, είμαστε μαζί σου, με την οικογένεια και τους γονείς σου, τη μητέρα Μικρούλα και τον πατέρα Νικόλα, τον αδελφό σου Παναγιώτη, που μένουν στη Θεσσαλονίκη ..." γράφουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

OnAlert

1 σχόλιο:

  1. Ποσο ελληναρας μπορει να ειναι κανεις,οταν καυλωνει πληροφορουμενος,μεταθανατια μαλιστα,οτι οταδε ητα ελληνικης καταγωγης!
    Αλλο ενα χαρακτιριστικο της ραγιαδικης νοοτροπιας μας!

    Φατε τον στη μαπα Κυριοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.