30/5/13

Πρώην αρχηγός ΓΕΣ: Στη Θράκη δρουν τουρκικές παρακρατικές και παραστρατιωτικές μονάδες

Πρώην αρχηγός ΓΕΣ: Στη Θράκη δρουν τουρκικές παρακρατικές και παραστρατιωτικές μονάδεςΗ «Τουρκία επιθυμεί τον ρόλο του εγγυητή των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας» στη Δυτική Θράκη υποστήριξε σε ομιλία του σε ημερίδα στη Σχολή Εθνικής Αμυνας ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Παράλληλα τόνισε ότι στην Θράκη δρουν τουρκικές «παρακρατικές και παραστρατιωτικές μονάδες σε συνεργασία με το προξενείο Κομοτηνής».


Οπως αναφέρει και το onalert ο Στρατηγός Ζιαζιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτική ηγεσία της χώρας για τις συνεχείς περικοπές στον τομέα της Αμυνας, ενώ μιλώντας για το θέμα της Θράκης τόνισε πως «η διαιώνιση της εσωστρέφειας της Μειονότητας, η αναγωγή της θρησκείας (μουσουλμανικής) και της γλώσσας (τουρκικής) σε στοιχεία εθνοφυλετικής καθαρότητας και η αναγόρευση της "Μητέρας Πατρίδας", δηλαδή της Τουρκίας ,ως μοναδικού και αδιαφιλονίκητου εγγυητή των συμφερόντων και δικαιωμάτων της μειονότητας», στόχοι που κατά τον κ. Ζιαζιά «απορρέουν από μία γενικότερη ιδεολογικοπολιτική στρατηγική της οποίας εμπνευστής υπήρξε ο Οζάλ με το εθνικιστικό σχέδιο των Τούρκων να είναι η δημιουργία ενός άξονα στα Βαλκάνια...».
Συνεχίζοντας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για «ανοχή» στις τουρκικές προκλήσεις, ενώ μιλά ανοιχτά και για δράση παρακρατικών δυνάμεων στη Θράκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οπως διαπιστώνεται σήμερα ,τεράστιες είναι οι ευθύνες των υπηρεσιών για ανεξέλεγκτη δράση παρακρατικών και παραστρατιωτικών ομάδων ,που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή υπό την αιγίδα του προξενείου της Κομοτηνής . Τι κάνει η Ελληνική επίσημη κρατική Διοίκηση στην Θράκη; Γιατί μένει άπραγη ενώ διαπιστώνει παραβίαση της νομιμότητας από ενεργούμενα του Τουρκικού προξενείου εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης; Παράλληλα είναι παγκοίνως αποδεκτό ότι μια ευημερούσα και ακμαζουσα μειονότητα, ουδόλως εξυπηρετεί τον τουρκικό σχεδιασμό».
Κλείνοντας, ο κ. Ζιαζιάς επέρριψε σημαντικές ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της χώρας για την τραγική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, γεγονός που όπως τόνισε θα επηρεάσει σημαντικά και τον τομέα της Αμυνας.

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι η εν λόγω καταγγελία είναι η πιο σοβαρή καταγγελία ως σήμερα από επίσημα χείλη και άμεσα πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη ώστε να ερευνηθούν οι υποθέσεις και άμεσα πρέπει να δράσει τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και των Εξωτερικών, με απόλυτη αποφασιστικότητα και θα πρέπει να τεθεί επισήμως το ζήτημα αποπομπής του πρέσβη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω βαρεθει να ακουω καταγγελιες απο πρωην αξιωματικους.
    Μπορουσε καλλιστα ο πρωην και ο νυν αρχηγος στρατου να αναβαθμισουν το εκπαιδευτικο προγραμμα του ελληνικου στρατου με focus την περιοχη της Θρακης, κατι το οποιο εκανε ο κυριολεκτικα και μεταφορικα <>, του αλβανικου μετωπου
    Σ-τρατηγος ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟς.
    Οπως αναεφερει δε στο βιβλιο του ο Ελβετος στρατηγος ΜΕΓΕΡ,....η οργανωτικοτητα και το υψηλοτατο επιπεδο εκαπιδευσης του ελληνα στρατιωτη στην Πινδο ηταν ανυπερβλητο λαμβανομενης υποψιν και της σκληραγωγιας του τοτε ελληνικου λαου κατι που εκ προοιμιου εθετε την δυναμικη της ιταλικης επιθεσης υπο αμβισβητηση.
    Ο Κατσιμητρος σε πεισμα της αδιαφοριας της τοτε κυβερνησης η οποια εχτισε βεβαια το Ρουπελ και παρολα τα αιτηματα του προς αυτη και προς ενισχυση της ελληνοαλβανικης μεθοριου, αντεταξε σθεναρη-ισχυρη και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ αμυνα μεχρι της αναληψης των αντεπιθετικων ενεργειων που οδηγησαν στο επος του ΄40.
    Μετα δε απο πολλα χρονια και μετα την πτωση του σιδηρου τειχους η ελληνικη κυβερνηση αποδεχθηκε αλβανικο αιτημα προς επαναφορα της ελληνοαλβανικης συνοριακης γραμμης στα σημεια πριν του .....΄40 !!
    Αυτο γιορτασθηκε δεοντως στην αλβανια αλλα αποκρυφθηκε δεοντως απο την ελληνικο κρατος.
    Ετσι πολλες πυραμιδες στην ελληνοαλβανικη μεθοριο εχουν υποχωρησει προς ωφελος της αλβανικης επικρατειας!!!!
    Το τι ευθυνη εχουν οι πρωην το εχουν αναλογισθει ????
    Συμπαθατε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.