30/5/13

Η Γερμανία θα καταβάλλει 772 εκατ. ευρώ σε επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Η Γερμανία θα καταβάλλει 772 εκατ. ευρώ σε επιζώντες του ΟλοκαυτώματοςΣε συμφωνία κατέληξε η γερμανική κυβέρνηση με την διεθνή οργάνωση εβραϊκών διεκδικήσεων για την συνεισφορά 772 εκατ. ευρώ από το 2014 εώς το 2017 σε εβραίους επιζήσαντες του ολοκαυτώματος.
Οπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το ποσό αυτό συμφωνήθηκε μέσω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γερμανίας και της οργάνωσης Διάσκεψη Εβραϊκών Διεκδικήσεων (Jewish Claims Conference, JCC) και προορίζεται για την κάλυψη βασικών αναγκών των θυμάτων της ναζιστικής βαρβαρότητας.


"Η συνεχιζόμενη δέσμευση της Γερμανίας να εκπληρώσει την ιστορική της υποχρέωση έναντι των θυμάτων των Ναζιστών... εγγυάται ότι οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος, που πλέον διάγουν τα τελευταία έτη του βίου τους, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα τους βοηθήσουμε να ζήσουν με αξιοπρέπεια" τα χρόνια αυτά, είπε ο διαπραγματευτής της οργάνωσης αυτής, Στούαρτ Άιζενστατ.
"Αυτό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό με δεδομένο ότι σημειώνεται σε μια εποχή δημοσιονομικής λιτότητας στη Γερμανία, πρόσθεσε ο Άιζενστατ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Διάσκεψη Διεκδικήσεων παρέχει οικιακή βοήθεια σε 56.000 επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταβάλλει εφόρου ζωής σε όλα τα θύματα του Ολοκαυτώματος μηναία σύνταξη ύψους 300 ευρώ. Δικαιούχοι είναι όλα τα πρόσωπα εβραϊκής καταγωγής που πέρασαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για χρονικό διάστημα τριών μηνών ή ανώτερο.

ΕΘΝΟΣ

Η Γερμανία θα αποζημιώσει με 772 εκατ. ευρώ τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Η Γερμανία θα αποζημιώσει με 772 εκατ. ευρώ τα θύματα του Ολοκαυτώματος
O Στιούαρτ Άιζενστατ χαρακτήρισε «αξιοπρόσεκτη» την αύξηση των γερμανικών αποζημιώσεων για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να αυξήσει το ποσόν των αποζημιώσεων για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Μετά από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Βερολίνου με το Εβραϊκό Συνέδριο Αποζημιώσεων JCC, διαμορφώθηκε το ποσόν που θα εκταμιευθεί το διάστημα 2014 έως 2017 στα 772 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο κονδύλι προβλέπεται για την φροντίδα στο σπίτι των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που βρίσκονται ακόμη εν ζωή.

Ο αριθμός τους υπολογίζεται γύρω στις 56.000, οι οποίοι ζουν σε 46 διαφορετικές χώρες, αν και πάνω από το ένα τρίτο κατοικεί στο Ισραήλ.

Ο αρχιδιαπραγματευτής του JCC, Στιούαρτ Άιζενστατ, εξήρε τη συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση, αναφέροντας ότι η Γερμανία συνεχίζει να ανταποκρίνεται στην ιστορική ευθύνη της απέναντι στα θύματα των ναζί. «Έτσι εξασφαλίζεται, ότι οι τελευταίοι επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος θα μπορέσουν να περάσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους με αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ.

Ο Άιζενστατ χαρακτήρισε «αξιοπρόσεκτη» τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε αντιδιαστολή με την πολιτική λιτότητας, την οποία ευαγγελίζεται και εφαρμόζει.

Στη συμφωνία προβλέπεται η πληρωμή σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου 2014 και σε Εβραίους, οι οποίοι ζούσαν κατά τη ναζιστική περίοδο σε λεγόμενα «ανοιχτά γκέτο» στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτά τα γκέτο, όπως για παράδειγμα στο Τσέρνοβιτς της Ρουμανίας, δεν περιβάλλονταν από τείχη ή φράχτες, όμως οι κάτοικοί τους έπρεπε να φορούν ένα κίτρινο αστέρι του Δαβίδ, φυλάσσονταν αυστηρά και καταπιέζονταν.

Ο αριθμός των πρόσθετων θυμάτων του ναζισμού, που περιλαμβάνονται πλέον στη λίστα συνταξιοδότησης με τη βελτιωμένη συμφωνία, εκτιμάται γύρω στις δύο έως τρεις χιλιάδες άτομα. Για το γερμανικό κράτος ισοδυναμεί η αποζημίωσή τους με μία πρόσθετη επιβάρυνση μεταξύ 7 και 11 εκατ. ευρώ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και το Εβραϊκό Συνέδριο Αποζημιώσεων συμφώνησαν επίσης να συζητήσουν το φθινόπωρο του 2014 το ενδεχόμενο αποζημιώσεων και για Εβραίους, οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή και βίωσαν το Ολοκαύτωμα ως παιδιά.

Η συμφωνία Βερολίνου και JCC επισφραγίστηκε λίγο μετά την αποκάλυψη ενός οικονομικού σκανδάλου στους κόλπους του Εβραϊκού Συνεδρίου Αποζημιώσεων. Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε στις αρχές Μαΐου τον πρώην εργαζόμενο του JCC, Σέμεν Ντόμνιτσερ, επειδή υπεξαίρεσε μαζί με άλλα 30 άτομα περίπου 57 εκατ. δολάρια το διάστημα μεταξύ 1993 και 2009.

Τη ζημιά, που προέκυψε από αυτή τη μεγάλη απάτη, κάλυψε εξολοκλήρου η γερμανική κυβέρνηση. 

ΤΑ ΝΕΑ

12 σχόλια:

  1. Ενώ εμείς δεν καταφέραμε ούτε το κατοχικό δάνειο να εισπράξουμε.

    Άλλη μία μπαρούφα, άλλο ένα πυροτέχνημα της κυβέρνησης Σαμαρά, που μάζευε στοιχεία ...

    Ίσως τα ... "αντιρατσιστικά" να έχουν προτεραιότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κριστιάν, η είδηση έχει και συνέχεια...!!!

    Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας “Τα Νέα”,
    αναφέρονται τα εξής στην τελευταία παράγραφο,

    ”Η συμφωνία Βερολίνου και JCC επισφραγίστηκε λίγο μετά την αποκάλυψη ενός οικονομικού σκανδάλου στους κόλπους του Εβραϊκού Συνεδρίου Αποζημιώσεων. Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε στις αρχές Μαΐου τον πρώην εργαζόμενο του JCC, Σέμεν Ντόμνιτσερ, επειδή υπεξαίρεσε μαζί με άλλα 30 άτομα περίπου 57 εκατ. δολάρια το διάστημα μεταξύ 1993 και 2009. 

    ΤΗ ΖΗΜΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΑΥΤΉ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ, ΚΑΛΥΨΕ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. “

    Μπα, τι μας λέτε; Γίνονται τέτοια πράγματα στο Εβραϊκό Συνέδριο Αποζημιώσεων;
    Είχαμε την εντύπωση πως μόνο στον Νότο της Ευρώπης γίνονται τέτοια αίσχη!!!

    Και από την άλλη, που είναι ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ σεβασμός στα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων;
    Που είναι ο λαλίστατος κ. Σόιμπλε να μας πει τα χαριτωμένα που λέει σε ανάλογες περιπτώσεις;

    Το δούλεμα πάει σύννεφο... ή μήπως είναι η ιδέα μου;

    Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές, http://www.tanea.gr/news/world/article/5020461/h-germania-tha-plhrwsei-772-ekat-eyrw-apozhmiwseis-sta-thymata-toy-olokaytwmatos/

    Αλέξανδρος, Θεσ/νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. And the holocaust industry lives on....Good use of tax payers money. In Germany, since the 1950's everybody pays a % of his income taxes to Israel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλέξανδρε,
    Πρόσθεσα το άρθρο των Νέων στην ανάρτηση. Η αλήθεια είναι ότι προτίμησα να ανεβάσω το άρθρο του Έθνους... λόγω φωτογραφίας...

    Για τα άλλα που λες, δεν δίνεται ο λόγος γιατί θα πληρώσει η Γερμανία τη ζημιά της απάτης, μήπως επειδή ο ένοχος είναι Γερμανός, και σκοπεύουν να τα πάρουν πίσω;
    Απάτες γίνονται παντού.
    Εδώ όμως πρόκειται για απάτη από ιδιώτη που καταδικάστηκε, αλλά διώκεται (λεπτομέρειες δεν δίνονται αλλά σίγουρα τις γνωρίζει η γερμανική κυβέρνηση), απάτη εις βάρος ατόμων που δικαιούνται αποζημιώσεις. Πιστεύω ότι το ίδιο θα έπραξε μια ανεξάρτητη και εύπορη ελληνική κυβέρνηση... η κάνω λάθος; Αν κάνω λάθος, τότε μπράβο στη γερμανική κυβέρνηση και κάθε σχόλιο είναι περιττό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Αλέξανδρο

    Παντού βρωμάνε, Αλέξανδρε, απλώς στην Ελλάδα βρωμάνε λίγο περισσότερο και φαίνονται, επειδή η χώρα είναι μικρή.

    Σκάνδαλα στην αυλή της Κομισιόν

    Βουτηγμένη στα σκάνδαλα η Γερμανία

    Νέο γερμανικό οικονομικό σκάνδαλο – Βουλευτές διόριζαν συγγενείς τους με τρελούς μισθούς

    Και η λίστα είναι απέραντη. Ειδικά εκεί στην Κομισιόν, το φαγοπότι πάει σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ NikoApelles,
    Αν κουράζεσαι να διαβάσεις άρθρα σχετικά με τις αποζημιώσεις για αυτοκτονίες, μη τα διαβάσεις.
    Τι θα πει "holocaust industry";; μήπως η αυτοκτονία των Εβραίων δεν σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε με βιομηχανικά κριτήρια και μεθόδους και δεν ήταν συνεπώς μια βιομηχανία;
    Κερδοφόρα βιομηχανία για τους γενοκτόνους. Κάποτε όμως, όπως σε όλες τις μπίζνες, πρέπει να πληρωθεί μέρισμα στους δικαιούχους.

    Το χαρακτηριστικό μιας γενοκτονίας (όταν τηρεί τα κριτήρια αναγνώρισης)είναι ότι το αδίκημα δεν παραγράφεται. Αλλά θα έχομε σίγουρα συνέχεια, και σίγουρα άλλα άρθρα.

    Όσον αφορά τους German tax payers είναι οι ίδιοι που πληρώνουν για τη "διάσωση" της Ελλάδας... ούτε μισό pfennig δεν έχουν ξοδέψει. Ο θύτης γίνεται θύμα, όπως τα λέει ο Ν. Λυγερός για τους Τούρκους σε σχέση με τους Πόντιους, Αρμένιους και Ασσύριους.

    Στο τέλος θα κλάψουμε όλοι μαζί για τη μοίρα των γενοκτόνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Κριστιάν, πριν από λίγο “μπήκα” και διάβασα το σχολιό σου.

    Καταρχήν, δεν σε μέμφομαι αν ανέβασες την ανάρτηση του “Εθνους” και όχι την ανάρτηση των “Νέων”. Προς θεού... Άλλωστε στην συνέχεια “σήκωσες”την ανάρτηση τους και αυτό τα λέει όλα.
    Ουδεμία παρεξήγηση τουλάχιστον από μέρος μου.

    Στο άλλο θέμα τώρα....
    Μετά από αναζήτηση στο Internet καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο φίλος μας από την Αμερική έχει δίκιο να χρησιμοποιεί τον όρο "holocaust industry" γιατί η υπόθεση έτσι χαρακτηρίστηκε και μάλλον την ξέρει καλύτερα από εμάς.

    Εν τάχει, όλη η ιστορία έχει να κάνει με μια μεγάλη απάτη που "έτρεξε " στο JCC, όπου ανθρώπους που δεν ήταν καν γεννημένοι την επίμαχη περίοδο ή ανύπαρκτους, τους “βαφτίζανε” θύματα των Ναζί και έπαιρναν τις αποζημειώσεις.
    Ο κ. Σέμεν Ντόμνιτσερ είναι Αμερικανός πολίτης ( Πολωνικής καταγωγής) και καταδικάστηκε μαζί με άλλα 30 άτομα (όλοι μέσα από το συγκεκριμένο παράρτημα του σημαντικού ιδρύματος) για απάτη.
    Ο ρόλος του ήταν η έγκριση αιτήσεων για αποζημίωση ανθρώπων από την Ανατολική Ευρώπη
    και η διαχείριση του ταμείου.

    Η απάτη εξελίχθηκε από το 1993 έως το 2009.

    Ζήτησε να διωχθούν και οι 2 πρόεδροι (Εβραϊκής καταγωγής) του ιδρύματος καθώς όπως έλεγε ήταν αδύνατο να δράσει μόνος του.
    Ο ένας πέθανε και ο προτελευταίος που είχε αποχωρήσει το 2009 -και τώρα ασχολείται με το Real Estate- διεμήνυσε το ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ να μην ασχολούνται μαζί του και να τον αφήσουν ήσυχο. Και όλοι σεβάστηκαν την επιθυμία του και ούτε ως μάρτυρα τον κάλεσαν !!!
    Έπειτα ο Σ. Ντόμνιτσερ ζήτησε να καταθέσουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που μάντεψε...
    είναι ανάλογης καταγωγής.
    Έλα όμως που είναι “βαριά” ονόματα καθώς κάποιοι από αυτούς είναι διοικητικά μέλη διεθνών οργανισμών όπως π.χ της Παγκόσμιας Τράπεζας. Και όπως καταλαβαίνεις, το δικαστήριο ούτε καν ασχολήθηκε.

    Αυτό τουλάχιστον εμένα με προβληματίζει ως προς τις ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και την κάλυψη που έχουν κάποιοι.

    Πάμε τώρα στο πιο τρελό,η Γερμανία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ και αρκείται στην 20 ετή καταδίκη των κύριων ενόχων(δεν έχει ακόμα η ποινή επισήμως αποδοθεί). Θέλουν μόνο να βρεθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι αν υπάρχουν ή ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΎΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΈΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΊΕΣ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΊΣ ΑΥΤΏΝ.
    Οι ίδιοι οι Ισραηλινοί (αν ψάξεις τις εφημερίδες τους ) αναρωτιούνται και δεν βγάζουν και οι ίδιοι νόημα γιατί δεν διεκδικούν τα χρήματα πίσω!!!

    Ούτε Εβραίος είμαι και να περιμένω κάποια αποζημίωση αλλά ούτε και Γερμανός φορολογούμενος για να “καίγομαι” για την υπόθεση.

    ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ “ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ” ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ(υλικά & έμψυχα ) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΟΙΔΩΡΙΘΕΙ ΑΔΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΚΟΜΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ “ΟΨΙΜΟΙ ΦΙΛΟΙ” ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΩ, ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ....!!!???

    Φιλικά

    Αλέξανδρος, Θεσ/νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Αλέξανδρε,
    Τι να κάνουμε; έτσι είναι οι Εβραίοι μεταξύ τους και τους αφορά και μόνο. Ο ρόλος ορισμένων από αυτούς στο Ολοκαύτωμα στη διάρκεια του Β ΠΠ είναι επίσης γνωστό... τραπεζίτες και όχι και μόνο.
    Τα ποσά που ανήκουν σε ανώνυμους Εβραίους σε ελβετικές τράπεζες και άλλες είναι ασύλληπτα μεγάλα.
    Μεγάλο το παιγνίδι λοιπόν, αλλά επιμένω ο Γερμανός είναι ο γενοκτόνος και το αδίκημα δεν παραγράφεται, συνεπώς θα πρέπει να αναμένουμε και άλλες εξελίξεις.
    Το πως η Γερμανία τα έχει σκαπουλάρει, ποσοτικά τουλάχιστον, είναι αντικείμενο ολόκληρης ιστορίας, αυτοί φίλε μου, τα πήραν χοντρά από όλους και συνεχίζουν, ιδού η ελληνική περίπτωση για το πολεμικό δάνειο και τις αποζημιώσεις και τη "διάσωση" της Ελλάδος τώρα, οι ίδιοι λένε ότι η τελευταία τους έχει αποφέρει έσοδα της τάξης των 60 δις. €.

    Απατεώνες λοιπόν οι Εβραίοι,εις βάρος του καημένου Γερμανού φορολογούμενου... απατεώνες και τίμιοι γενοκτόνοι! Αστείο δεν ακούγεται; και ποιος ωφελείται;

    Για το ζήτημα που θέτεις με κεφαλαία, προφανώς δεν διαφωνώ, είναι γνωστές οι θέσεις μου και πόσες αναρτήσεις έχω κάνει για αυτό το θέμα. Άλλο θέμα όμως, μη τα μπερδεύομε, γιατί στο τέλος χάνεται η ουσία των σχολίων.

    Μακάρι να είχαμε κ' εμείς ορισμένους απατεώνες που να τα πάρουν χοντρά από τους Γερμανούς, εννοώ για τις πολεμικές αποζημιώσεις, γιατί σε άλλους τομείς είναι άριστη και εύπορη η ελληνογερμανική φιλία όπως ξέρεις κ' εσύ προφανώς ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Κριστιάν,

    Δεν τίθεται θέμα απαλλαγής των Γερμανών από τα φρικτά τους εγκλήματα.
    Αν κατάλαβες ότι τουλάχιστον το υπαινίσσομαι, δεν ισχύει...
    Σε διαβεβαιώ.

    Επέτρεψέ μου όμως να επιμένω στην τελευταία παράγραφο θεωρώντας ότι είναι συναφή τα σχήματα. Θέτω ζήτημα ηθικής τάξης και δυσανάλογου μεγέθους επίθεση ενάντια στους Έλληνες..
    Το ΗΘΟΣ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ κανείς δεν επιτρέπεται να στα προσβάλλει.
    Φτωχός μπορείς να ζήσεις, ατιμασμένος ΟΧΙ.
    Και σε ρωτώ φίλε μου, ποιός δεν κρύβει σκελετούς στην ντουλάπα του;
    Ε, ποιός;

    Να είσαι καλά....

    Αλέξανδρος, Θεσ/νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dear Alexandre,

    Thank you for "defending" my comment. You got it 100%. The first time I read about the holocaust industry it was in the work of a Jewish American writer who had said "enough is enough...put an end to the holocaust industry...by constantly reinventing victims..."

    Also, I used it in the comment to show that we lack that kind of organization to actually create an effective mechanism to make Germany pay for its crimes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dear Kristian,

    You could download the document directly from the FBI website (they will copy your IP adress). Heller puts the number of EU Jews at 2 million and fears Hitler's actions to leave 200K dead.

    Excerpt from the FBI Files - A 'Zionist Organization of America' 1943 memo with Dr Heller being Chairman of the Zionist Organization of America.

    I can't claim any great talent for mental arithmetic but I am fairly sure you can't get 6 million out of 2 million.

    Enjoy the reading.....

    http://vault.fbi.gov/Zionist%20Organization%20of%20America





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μία εντολή του Θεού προς τους Εβραίους ήταν και το "αυξάνεσθε και πληθύνεσθε".

    Έχω την αίσθηση ότι την εφαρμόζουν και για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Υπήρχε ένας standard αριθμός 6.000.000, ο οποίος βλέπω ότι τώρα έχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, διπλασιαστεί! Γέννησαν τα θύματα, ή τι συνέβη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.