30/5/13

Τουρκικά σενάρια πολέμου στο Αιγαίο με 94 πολεμικά πλοία 23 ελικόπτερα και μαχητικά

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Με τον πρωτοφανή αριθμό των 94 πολεμικών πλοίων, 23 ελικοπτέρων και αντίστοιχο μαχητικών αεροσκαφών επιχειρεί η Τουρκία να δημιουργήσει <<συνθήκες πολέμου>> στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης ''Ντενίζ Γκουρντου'' (Θαλασσόλυκος) των  τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου εμφανίζονται ...παρενοχλούμενες από την Ελλάδα!
Τόσο τα - ακραία - σενάρια της άσκησης όσο και αρκετές προκλητικές  κινήσεις - υπέρπτηση Αγαθονησίου από Φάντομ, πλους τορπιλακάτου μέχρι την Τζιά, αντίδραση σε αναγνωρίσεις,  κλπ -  είχαν σχεδιαστεί από το Γενικό Επιτελείο έτσι ώστε αφενός να προκαλούν και αφετέρου να δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται,  λένε έμπειροι αναλυτές στην Αθήνα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται , προσθέτουν, τα σχέδια αυτά να προωθούνται από κύκλους του ''βαθέως- Κεμαλικού -  κράτους'' με στόχο ακόμα και την δημιουργία προβλημάτων στον Ερντογάν που έχει ανοιγμένο μέτωπο με την Συρία ενώ δοκιμάζεται και με την επιτυχία του σχεδίου επίλυσης του Κουρδικού. Από κοντά στην δημιουργία συγκρουσιακού κλίματος και οι διαρροές από στρατιωτικούς κύκλους της Αγκύρας <<λεπτομερειών>> - αλλά και ψευδών - στα τουρκικά ΜΜΕ, όπως θα δείτε παρακάτω!

Παρόλο που δεν ανακοινώθηκε θεωρείται πιθανό ότι το κλίμα αυτό να καταγράφηκε και στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Αβραμόπουλος και Νταβούτογλου στο περιθώριο της συζήτησης στην ΕΕ για την Συρία.

 Ιδού μερικές από τις διαρροές:

Η Vatan αναφέρεται στην άσκηση «Θαλασσόλυκος», των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τον τίτλο «Επικίνδυνη προσέγγιση κατά την άσκηση».
 Ισχυρισμός για ...αερομαχία ελληνικών F-16 με το τουρκικό ελικόπτερο!

Στο δημοσίευμα αφού αναφέρεται προφανώς στην αναχαίτιση κατά την υπέρπτηση του Αγαθονησίου με τον εγκλωβισμό που ήδη γράψαμε (υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προέβη σε ...παρενόχληση με αεροσκάφος <<2x m-2000="">> σε τουρκικά F-16 που έλαβαν μέρος στην άσκηση), σημειώνει ότι η Αθήνα συνέχισε την ''προβοκάτσια'', όπως ξεδιάντροπα γράφει:.

 Δύο ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη προέβησαν σε ...αερομαχία με το τουρκικό ελικόπτερο << 1Χ SH-70 Seahawk>>. Το ελικόπτερο, αναφέρεται,  απονηώθηκε από την κορβέτα ΤCG Heybeliada και ...παρενοχλήθηκε τέσσερις φορές από αεροσκάφη <<2x f-16="">>, που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας, πλησιάζοντας, σ’ αυτό, στα 450-500 μέτρα. Η κορβέτα Heybeliada, που είναι το πρώτο ''εθνικής σχεδίασης και κατασκευής  πλοίο'' που λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος στην άσκηση «Θαλασσόλυκος».

 Και άλλες <<παρενοχλήσεις>>
Η Askam αναφέρεται στο ίδιο θέμα με τον τίτλο «Συναγερμός από τους Έλληνες για την τουρκική άσκηση» και γράφει ότι, οι Έλληνες πέρασαν σε συναγερμό με τις αλλεπάλληλες απογειώσεις των τουρκικών F-16… Δύο τουρκικά F16, που έλαβαν μέρος στις 23 Μαΐου στην άσκηση νοτιοδυτικά της Ρόδου, παρενοχλήθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.  Επίσης στις 24 Μαΐου, βόρεια της Κρήτης, δύο ελληνικά αεριωθούμενα παρενόχλησαν τουρκικά ελικόπτερα.

 Ειδησεογραφικά, στην άσκηση, αναφέρεται η Zaman με τον τίτλο «Συμμετοχή ρεκόρ στη μεγαλύτερη άσκηση των ναυτικών δυνάμεων». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι, η άσκηση «Θαλασσόλυκος-13», των ναυτικών δυνάμεων, διεξάγεται με τη <<μεγαλύτερη συμμετοχή>>. Η άσκηση ξεκίνησε υπό τη διοίκηση του Διοικητή του Στόλου, Αντιναύαρχου Μπουλέντ Μποστάνογλου και στο πλαίσιο της άσκησης αυτής πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με πραγματικά πυρά.

Για πρώτη φορά, στην άσκηση, άσκησαν καθήκοντα προσωπικό που ξεπέρασε τις 5.000. Χρησιμοποιήθηκαν 94 πλοία και 23 ελικόπτερα. Τα πλοία που συμμετείχαν στην άσκηση επισκέφτηκαν στις 24-25 Μαΐου τους λιμένες της Σμύρνης, της Φώκαιας, του Τσεσμέ, του Κουσάντασι, της Αλικαρνασσού και του Άκσαζ. Η άσκηση τελειώνει στις 3 Ιουνίου.

 Σενάριο  με Η/Μ κύματα και πυρά κατά αεροσκάφους
Με τίτλο «Πόλεμος αεροπορικής άμυνας στην άσκηση ‘Θαλασσόλυκος’» αναφέρεται  ειδησεογραφικά η Sabah.  Σημειώνεται εκεί ότι στην φρεγάτα Κεμαλρεΐς, έγινε εκπαίδευση Πολέμου Αεροπορικής Άμυνας. Τα πλοία, που βρίσκονται στο Κεντρικό Αιγαίο για τις δραστηριότητες της 3ης φάσης της άσκησης «Θαλασσόλυκος-13», ετοιμάζονται για ενδεχόμενες επιθέσεις με διάφορα σενάρια. Στην εκπαίδευση Πολέμου Αεροπορικής Άμυνας, στο πλαίσιο της άσκησης, βάση του σεναρίου, με τη διαπίστωση από ραντάρ των φρεγατών που πλησιάζουν την φρεγάτα, μετά τις προειδοποιήσεις, έγινε προσπάθεια αδρανοποίησης των ραντάρ με ηλεκτρομαγνητικά κύματα και με τη ρίψη σφαιρών έγινε ανταπόκριση με πυρά.

Σε <<κατάσταση πολέμου>>
Η Milliyet γράφει για τα ίδια με τον τίτλο «Αγωνία πολέμου» και τονίζει ότι, για την 3η φάση της άσκησης «Θαλασσόλυκος-13», τα πλοία, που βρίσκονται στο Κεντρικό Αιγαίο, ετοιμάζονται, με διάφορα σενάρια, για πιθανές επιθέσεις.Στο πλαίσιο της άσκησης, κατά την εκπαίδευση  πολεμικής αεροπορικής άμυνας, με τη διαπίστωση των ραντάρ των αεροσκαφών που προσέγγισαν τη φρεγάτα, σύμφωνα με το σενάριο, το πλοίο ετέθη σε κατάσταση πολέμου. Όταν, παρά τις προειδοποιήσεις, τα αεροσκάφη προσέγγισαν, έγινε προσπάθεια αδρανοποίησης των ραντάρ του αεροσκάφους με ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

 Αυτοσυγκράτηση- μαχητικότητα

Υπό το κλίμα αυτό δεν είναι τυχαίες οι επισημάνσεις για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία που επιδείχθηκε από την ελληνική πλευρά σε κρίσιμες φάσεις σε συνδυασμό πάντα με μαχητική παρουσία και υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών  δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.Ούτε τυχαία είναι τα <<μπράβο>> από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο στο προσωπικό για την στάση του έναντι των τουρκικών - πάσης φύσεως - προκλήσεων που διατυπώθηκαν με τουίτερ.
Πηγη: Οναλερτ

5 σχόλια:

  1. > Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου απέδωσαν άριστα αφού ...<

    Κι αυτό επιτυχία είναι. Ο ΨΠ, όπως το λέγαμε στο στρατό, είναι ο μισός πόλεμος.

    Σου θυμίζω, Ανδρέα, το φθοροποιό "pourquoi", που είχαν περάσει οι Γερμανοί στις τάξεις του γαλλικού στρατού κατά τον Β'ΠΠ.

    Οι Βυζαντινοί γνώριζαν άριστα την τέχνη του ΨΠ και άφηναν να διαρρέει στις τάξεις του εκάστοτε πονηρού γείτονα η πληροφορία ότι διαθέτουν υπερβολικά μεγάλο στρατό, ιδίως ως φρουρά της Βασιλεύουσας, που βεβαίως πόρρω απείχε της πραγματικότητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Τουρκικής ηγεσίας είναι άλλο πλήγμα το ψυχολογικό στους πολιτικούς και έχει κυρίως να κάνει με το ότι έχουν πείσει ορισμένους ανόητους στην Ελλάδα, πως τις προκλήσεις προσπαθεί να τις δημιουργήσει το ανύπαρκτο πλέον Κεμαλικό βαθύ κράτος και όχι οι Ισλαμιστές! Βέβαια αυτό το ξέρουν μόνον οι δικοί μας , τους οποίους τους εμπιστεύεται ο "αδερφός" Νταβούτογλου.....Κρίμα.......Μιλάμε για εθελοντές ηλίθιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Μιλάμε για εθελοντές ηλίθιους!<

    Χρήσιμους ηλίθιους τους λένε, Alexandros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρήσιμοι είναι για τους Τούρκους, εθελοντές είναι όμως από την δικη μας οπτική γωνια, αφού ελπίζουν ότι τους λένε την αλήθεια, ενώ τη γνωρίζουν κατά βάθος και εθελοντικά εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Δεν το κάνουν μόνον με τους Τούρκους άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.