29/5/13

Ένα απίστευτο προξενικό ξεσάλωμα!

Αλωνίζει κυριολεκτικά εδώ κι ένα μήνα τη Θράκη ο τουρκοπρόξενος Κομοτηνής, δορυφορούμενος βεβαίως απ’ όλο το σεσημασμένο τοπικό χαφιεδολόι της Άγκυρας!
Ξεσάλωσε πάλι ολόκληρο τον Μάιο ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, αφού δεν άφησε χωριό για χωριό που να μην περιόδευσε (κυρίως με αφορμή τα χάτιμ, δηλαδή τις τελετές λήξης των μαθημάτων Κορανίου που πραγματοποιούνται αυτήν την εποχή).

Συνοδευόμενος εννοείται από τους μόνιμους λακέδες του (αναλόγως του…νομού, τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης ή Κομοτηνής, τον Τζεγκίζ Ομέρ, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ, ηγετικά στελέχη του DEB και πολλούς άλλους), πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά τις αρχηγικές του εμφανίσεις, μοίρασε δωράκια σε παιδιά, έβγαλε λόγους και γενικά πέρασε πάλι το μήνυμα της ισχυρής…Μητέρας Πατρίδας που είναι εδώ και νοιάζεται για τα παιδιά της, τους…Τούρκους της Δυτικής Θράκης!
Ενδεικτικά αναφέρουμε την επίσκεψή του στα Αρριανά Ροδόπης στις 4 Μαΐου, χωριό που αποτελεί άντρο τουρκοφρόνων και ανήκει βέβαια στον ομώνυμο δήμο, του οποίου προΐσταται ο τουρκόψυχος Ιμπραήμ Σερήφ. Οι 2 πρώτες φωτογραφίες του σημερινού μας δημοσιεύματος προέρχονται από την επίσκεψη αυτή (να και τα δώρα στα παιδιά μετά την τελετή χάτιμ, που λέγαμε).
Την άλλη μέρα ακολούθησε η περιοδεία στα πομακοχώρια της Ξάνθης, όπου μετείχε σε τελετές χάτιμ στα χωριά Προσήλιο και Μελίβοια, όπως και στα εγκαίνια έκθεσης ραψίματος-κεντήματος στο χωριό Εχίνος (3η φωτογραφία), ενώ επισκέφτηκε και τον (σ.σ. παράνομο) παιδικό σταθμό που διατηρεί εκεί ο «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (4η φωτογραφία) και βέβαια, όπως τονίζει και η «Μπιρλίκ», «συνομίλησε με κόσμο της περιοχής, δίνοντας σε αυτούς μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας» (σ.σ. φτάνει, καταλάβαμε)!
Στις 10 Μαΐου βρέθηκε σε άλλο χάτιμ μέσα στην πόλη της Ξάνθης (5η φωτογραφία) και 2 μέρες αργότερα ξανά σε χάτιμ στο χωριό Αύρα του Έβρου (6η φωτογραφία), μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ.
Στις 16 Μαΐου τον βρίσκουμε στην παράνομη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (7η φωτογραφία), παρέα με τον πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Τογρούλ Μπιλτεκίν (σ.σ. δεν μας έφτανε, βλέπετε, το δικό μας το μπουμπούκι, έχουμε και μουσαφίρηδες).
Την ίδια μέρα, 16/5, (σ.σ. μα καλά, ούτε το παιδί-λάστιχο να ήταν!) τον πετυχαίνουμε στην τουρκική πλευρά των συνόρων στους Κήπους Έβρου, στην ετήσια τελετή παράδοσης χώματος από το υποτίθεται σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη σε αθλητές που το μεταφέρουν στη συνέχεια στο εσωτερικό της Τουρκίας. Σχετική και η 8η φωτογραφία, όπου βλέπετε μεταξύ άλλων και τον πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ, αλλά και τον (απελθόντα πλέον πρόεδρο του αλυτρωτικού BTTDD) Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ!
Στις 18 Μαΐου, μία μέρα δηλαδή πριν από την επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας (και βεβαίως εθνική εορτή των Τούρκων), τον βρίσκουμε στην Ξάνθη σε εορταστική τουρκοεκδήλωση που διοργάνωσε η παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (ΤΕΞ) (στην 9η φωτογραφία τον βλέπετε παρέα με τον τουρκοφασίστα πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ενώ στην 10η βλέπετε στιγμιότυπο από…αυθεντικό τουρκικό χορό της περιοχής και στην 11η τους Τζεγκίζ Ομέρ και Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ να παρακολουθούν τα δρώμενα)!
Λίγο αργότερα (21 Μαΐου) βρέθηκε πάλι στην Ξάνθη, όπου ξαναεπισκέφτηκε την ΤΕΞ, παρέα πάλι με τον πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Τογρούλ Μπιλτεκίν (σ.σ. που προφανώς γλυκάθηκε στη Θράκη) (12η φωτογραφία).
Και τρεις μέρες αργότερα (24/5) ξαναβρίσκουμε τον Σενέρ σε άλλο χάτιμ στη Ραγάδα Ροδόπης, παρέα πάλι με όλο τον συρφετό (όπως βλέπουμε στη 13η – και τελευταία – φωτογραφία: Ιλχάν Αχμέτ της ΔΗΜΑΡ, δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, Τζεγκίζ Ομέρ, πρόεδρο της ΤΕΞ Αχμέτ Κούρτ, ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ), αλλά και με έναν υψηλό μουσαφίρη, το «μεγάλο αφεντικό» Χαλήτ Ερέν του IRCICA!
Και ασφαλώς δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος! Στην πραγματικότητα ωστόσο, όλα αυτά δεν είναι βέβαια παρά απλή επιθεώρηση στρατιωτικού τύπου (αλλά φυσικά με πολιτικά μηνύματα), γιατί τόσο οι παράνομοι παιδικοί σταθμοί και οι τουρκοσύλλογοι, όσο και οι υπόλοιπες τελετές και δραστηριότητες χρηματοδοτούνται (και μάλιστα με μαύρο χρήμα) από την Τουρκία. Οπότε ο πρόξενος δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να επιθεωρήσει τα στρατιωτάκια του (δημαρχίδια, πρακτορίσκους και κάθε λογής λοιπούς ανθυποχαφιέδες).
Κυρίως όμως ο στόχος ήταν να αφήσει – για μια ακόμη φορά – το μήνυμα προς πάσαν κατεύθυνσιν ότι αυτή εδώ η περιοχή είναι απλώς τόπος ψιλής ελληνικής κυριότητας και τίποτε περισσότερο. Άφεριμ, μπρε!




















Προξενείο STOP










1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΘΡΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.