31/5/13

Βέλγιο- ΕΕ: Η Ε. Επιτροπή καλεί Ελλάδα και Βέλγιο να κυρώσουν τη συμφωνία με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για έναν Κοινό Ευρωπαϊκό Εναέριο Χώρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα και το Βέλγιο να κυρώσουν τη συμφωνία με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για έναν Κοινό Ευρωπαϊκό Χώρο.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι το Βέλγιο και η Ελλάδα δεν έχουν ακόμη κυρώσει τη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, σχετικά με τη δημιουργία Κοινού Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου («συμφωνία ΚΕΕΧ»), επτά χρόνια μετά την υπογραφή της. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η μη κύρωση της συμφωνίας ΚΕΕΧ από το Βέλγιο και την Ελλάδα επηρεάζει το καθοριστικής σημασίας άνοιγμα των αγορών στις αεροπορικές μεταφορές με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.


Η συμφωνία για τη δημιουργία ΚΕΕΧ, καθορίζει τις προϋποθέσεις για τη βαθμιαία ένταξη των συμβαλλόμενων μερών στην εσωτερική αγορά αεροπορικών μεταφορών της ΕΕ και εγκρίθηκε με απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ τον Ιούνιο του 2006.

Το Βέλγιο και η Ελλάδα έχουν προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στη «αιτιολογημένη γνώμη» που απέστειλε σήμερα η Επιτροπή, καταθέτοντας το έγγραφο κύρωσης της συμφωνίας ΚΕΕΧ. Εάν δεν το πράξουν, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει και τις δύο υποθέσεις στο δικαστήριο της ΕΕ.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.