30/5/13

Θαλασσόλυκος Αττίλα, «λύση» & Κοιτάσματα

Λάζαρος Α. Μαύρος
 Σ Τ Ο Χ Ο Σ ΤΗΣ διεξαγόμενης τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος» είναι η προβολή και η επίδειξη της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος και της αποφασιστικότητας για τη χρήση της, σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνισμού, στις θαλάσσιες Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες της Κύπρου και της Ελλάδας. Ποντάροντας στο «φοβικό σύνδρομο» των Ηττημένων Μυαλών, Αθηνών και Λευκωσίας, η Άγκυρα επιδιώκει τη διασφάλιση και την επαύξηση των κεκτημένων της στις «γκρίζες ζώνες» που πέτυχε εδώ και πολλά χρόνια (Ίμια 1996 κι εντεύθεν), με τον στρατιωτικό της καταναγκασμό επί των ελλαδικών και κυπριακών κυβερνήσεων.

Ε Π Ι Π Ρ Ο Σ Θ Ε Τ Ο Σ στόχος προτεραιότητας, στην τρέχουσα συγκυρία, είναι η προβολή διεθνώς και ιδίως στα μάτια των ΗΠΑ, των άλλων μεγάλων δυνάμεων και της Ε.Ε., της εικόνας μιας επικείμενης έντασης, με επίκεντρο τα παρουσιαζόμενα μονίμως απ’ την Άγκυρα ως «διαφιλονικούμενα» Κοιτάσματα τής κυπριακής ΑΟΖ και τον εξαγγελθέντα «διάδρομο φυσικού αερίου Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδος».

Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Κ Ε Σ μεθοδεύσεις τού «προεπιβουλεύειν» έφθασαν πρόσφατα μέχρι του σημείου, ώστε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, μέχρι και σε αναρμόδια επιτροπή, να θέσει ζήτημα αλλαγής των «απηρχαιωμένων» όρων της Ειρηνευτικής Δύναμης των Η.Ε. στην Κύπρο (Unficyp) έναντι πιθανών… θαλασσίων εντάσεων! Την ίδια στιγμή που το τουρκικό πολεμικό ναυτικό κατέστησε μόνιμη βάση πέντε μεγάλων μονάδων του το κλειστό λιμάνι της σκλαβωμένης Αμμοχώστου!
Ε Τ Σ Ι ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ τις μηχανές προς εξαναγκασμό της γονατισμένης οικονομικά Λευκωσίας σε σύντομη λύση προδιαγραφών Ανάν. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα εξηγείται κι η δήλωση που έκανε στην Άγκυρα την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Ερντογάν: «Η ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου -είπε- θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κίνητρο για την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για συνολική διευθέτηση του ζητήματος της Κύπρου. Ειδικότερα η ανακάλυψη των αποθεμάτων φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για την ειρηνική συμφιλίωση» («Αλ.» 25.5.13).
Ε Μ Π Ρ Α Κ Τ Ω Σ , λοιπόν, η προβολή της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος νοηματοδοτεί με το περιεχόμενο που η Άγκυρα ορίζει για τις έννοιες, «ειρηνευτικές συνομιλίες», «συνολική διευθέτηση και λύση», «κίνητρο» και «ειρηνική συμφιλίωση»: Με στρατιωτικό καταναγκασμό και τη συνηγορία ΗΠΑ, Ε.Ε. κ.ο.κ., η εξουδετέρωση των ελληνικών αντιστάσεων για την ταχύτατη, υπό τη συγκυρία, νομιμοποίηση του τουρκικού ελέγχου επί του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς» και τουρκική συνιδιοκτησία επί των Κοιτασμάτων…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θα ευαρεστηθεί, άραγε, να δώσει στη δημοσιότητα ο ταμίας των κομματικών ταμείων του ΑΚΕΛ, για δημόσιο έλεγχο, πόσα εισέπραξε 2008 - 2013, από τη σχέση «πατρωνίας» με τους διατελέσαντες στην εξουσία, Πρόεδρο Δημοκρατίας, Υπουργούς, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους, Βουλευτές, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ημικρατικών Οργανισμών, Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και τις προμήθειες από ευνοηθέντες με συμβάσεις του δημοσίου; Τα εκατομμυριούχα ταμεία του ΑΚΕΛ, πότε θ’ ανταποδώσουν -ως αντίδωρο των εισπράξεων- μια προλεταριακή λιμουζινούδα στον σύντροφό τους, τέως Πρόεδρο;
Σημερινη 

1 σχόλιο:

  1. Απόψε στις 7:30 ΟΛΟΙ στον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη στην Λευκωσία να καταγγείλουμε τον Ντάουνερ και αυτούς που τον ανέχονται

    ******

    ΑΚ127/2013 24.5.2013

    'Εκδήλωση καταγγελίας του Alexander Downer ως ανεπιθύμητου προσώπου στην Κύπρο'

    Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια προχωρεί με τη διοργάνωση εκδήλωσης καταγγελίας του Alexander Downer ως ανεπιθύμητου προσώπου στην Κύπρο.
    Καλούμε το Λαό, πρόσφυγες και μη πρόσφυγες να μετατρέψουμε την εκδήλωση σε ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο/ δημοψήφισμα υπέρ της απομάκρυνσης του κ. Downer.

    Οι φραστικές καταγγελίες της συμπεριφοράς του κ. Downer από τους Ηγέτες μας δεν αρκούν. Ούτε και οι προθέσεις και μεθοδεύσεις του κ. Downer αλλάζουν με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον ΟΗΕ. Είμαστε βέβαιοι γι'αυτό.

    Για να υπάρξει αλλαγή προς το καλύτερο και για να μπορέσει ο ΟΗΕ να διαδραματήσει οποιοδήποτε θετικό ρόλο στο Κυπριακό από εδώ και 'μπρος, πρέπει ο κ. Downer να αντικατασταθεί.
    Διαφορετικά θα διολισθήσουμε στην ίδια φθοροποιό και φιλοτουρκική πορεία με προδιαγεγραμμένη την κατάληξη.

    Η Ψήφος αποδοκιμασίας του κ. Downer θα δοθεί,
    την ΠΕΜΠΤΗ, 30.5.2013, ΩΡΑ 7.30μμ,
    ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ


    Προγραμματιστείτε για να είμαστε όλοι εκεί. Μην επιτρέψετε τα οικονομικά προβλήματα να μας απομακρύνουν από τις εξελίξεις στο Κυπριακό διότι: αν αφήσουμε το Κυπριακό στα χέρια ανθρώπων όπως του Ντάουνερ και οδηγηθούμε στις αγκάλες της Τουρκίας με τη λύση ΔΔΟ που παθιασμένα προσπαθεί να μας φορτώσει ο Downer, οι συνέπειες τότε θα είναι θανάσιμες.

    Παρά τα Οικονομικά προβλήματα ένα κομμάτι ψωμί θα φάμε. Χωρίς πατρίδα όμως δεν θα επιβιώσουμε.

    Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.