31/5/13

Aπάντηση της Αυστραλίας προς την Τουρκία για τις γενοκτονίες

Aπάντηση της Αυστραλίας προς την Τουρκία για τις γενοκτονίες
Ο Αυστραλός βουλευτής Φρεντ Νάιλ
Με ήπιο τόνο αλλά και με επιχειρήματα ο βουλευτής της Νέας Νότιας Ουαλίας, ιερέας Φρεντ Νάιλ, απάντησε σε πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε από τη Γενική Πρόξενο της Τουρκίας στην Αυστραλία.Ο βουλευτής, Φρεντ Νάιλ, δέχθηκε την οξύτατη επίθεση της Τουρκίας γιατί ήταν αυτός που κατέθεσε ψήφισμα στη γερουσία της Νέας Νότιας Ουαλίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε το σχετικό ψήφισμα στο κοινοβούλιο της μεγαλύτερης αυστραλιανής Πολιτείας και έκανε λόγο για «ομιλίες μίσους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία».

Ο ιερέας, Φρεντ Νάιλ, υποστήριξε ότι οι γενοκτονίες δεν έγιναν από τη σύγχρονη Τουρκία, αλλά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και επικαλέστηκε τον Αυστραλό ιστορικό, Τζέφρι Ρόμπερτσον, που με μελέτη του απέδειξε πως όντως έγινε γενοκτονία. «Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ», συμπλήρωσε, «έκανε λόγο για ολοκαύτωμα προσχεδιασμένο και εκτελεσμένο για πολιτικούς λόγους». Σημείωσε ακόμα πως και Τούρκοι ιστορικοί και πανεπιστημιακοί αλλά και πνευματικοί άνθρωποι όπως ο Τάνερ Ακάμ και ο Ορχάν Παμούκ ζητούν την αναγνώριση των γενοκτονίας. «Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν. Γιατί η τοποθέτησή μου χαρακτηρίστηκε ομιλία μίσους;», διερωτήθηκε ο Αυστραλός πολιτικός.
Ο ιερέας, Φρεντ Νάιλ, έγραψε πως Αυστραλοί που πολέμησαν στην Καλλίπολη το 1915 πιάστηκαν αιχμάλωτοι και μεταφέρθηκαν στην Ανατολία, το Σινά και τη Μεσοποταμία, υπήρξαν μάρτυρες της γενοκτονίας και αυτό είναι καταγεγραμμένο και τα ντοκουμέντα υπάρχουν στο Αυστραλιανό Πολεμικό Μουσείο.
Αλλά και ο αυστραλιανός τύπος της εποχής, όπως αναφέρει, είχε προβλέψει τα περί γενοκτονίας και είχε καταγράψει τα σχετικά γεγονότα. «Για μας» κατέληξε ο Φρεντ Νάιλ, «δεν είναι απλά θέμα ιστορίας. Είναι υποχρέωση απέναντι στα θύματα, τους απογόνους τους αλλά και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου. Και μέχρι να αναγνωριστούν αυτές οι γενοκτονίες δεν θα ησυχάσουμε».
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκία, το σχετικό ψήφισμα που είναι γεμάτο ανακρίβειες και υπερβολές υιοθετήθηκε χωρίς κανένα έλεγχο. «Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τις θερμές σχέσεις Αυστραλίας και Τουρκίας», υπογραμμίζεται. Η πρόξενος της Τουρκίας στην Αυστραλία, Γκουλσερέν Σελίκ, έγραψε στο κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας επιστολή, στην οποία τονίζεται ότι «η Αυστραλία δεν έχει να κερδίσει τίποτα διατηρώντας ζωντανά αμφιλεγόμενα ιστορικά γεγονότα και μεταφέροντάς τα σε μέρη που δεν έχουν καμιά θέση».
Πηγή: ΑΠΕ

πηγή: tvkosmos.gr/www.zougla.gr

4 σχόλια:

 1. Μάθημα Υψηλής Διπλωματίας
  (1) "Σείς επιλέξατε να θεωρείτε τον εαυτό σας ως επίγονο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας" άρα πρέπει και να απολογηθείτε για τα όσα δεινά διέπραξε κατά Λαών και Εθνοτήτων

  (2)Δεν είναι απλά θέμα ιστορίας.
  Ας το έχουν κατα νού όσοι υποτιμούν , επιδοκιμάζουν ή αρνούνται την όποια Γενοκτονία.Προσωπικά θεωρώ την Υποτίμηση ως την πλέον επικίνδυνη πράξη

  (3) Ο Αυστραλιανός τύπος είχε προβλέψει τα περί γενοκτονίας.Οι Αυστραλοί στρατιώτες υπήρξαν Μάρτυρες της Γενοκτονίας.Το μεγαλύτερο ράπισμα που θα μπορούσε να υποστεί ο τουρκικός μεγαλοιδεατισμός και όλα αυτά απο το στόμα Ενός Αυστραλού Ιερέα.Ισως το ότι είναι ιερέας τον βοηθά να είναι Νηφάλιος, ρεαλιστής και να επιχειρηματολογεί.Τα πλέον σημαντικά στοιχεία σε μια πολιτική σκέψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την γενοκτονία την έκανε η Οθωμανική Αυτοκρατορία;;; Τι ακούμε;;; Τις γενοκτονίες τις έκαναν οι νεότουρκοι αφού έριξαν τον σουλτάνο (δηλαδή την κεφαλή της Οθ. Αυτοκρατορίας. Ο Κεμάλ δεν ήταν Οθ. Αυτοκρατορία. Ήταν ένας βρομιάρης Τούρκος ,που θεμελίωσε την σημερινή τουρκιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ο Κεμάλ και οι νεότουρκοι συνέχισαν το "έργο" της οθωμανικής αυτοκρατορίας και έγιναν πιο αποτελεσματικοί. Σε αυτό το θέμα υπήρξε μια κοινή πλεύση ας πούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οπως και να είναι, για Τούρκους μιλάμε επί του συγκεκριμένου ζητήματος.
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.