Ο ρώσος πρόεδρος  Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η πάλη θα επιστρέψει στα Ολυμπιακά αθλήματα, μετά από μια «δίκαιη και καλά τεκμηριωμένη απόφαση» της ΔΟΕ.
"Ξέρω ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί αργότερα σήμερα" δήλωσε ο Πούτιν μετά τη  συνάντησή του με αξιωματούχους της ΔΟΕ στην Αγία Πετρούπολη, εκφράζοντας την ελπίδα πως "η απόφαση θα είναι δίκαιη, καλά τεκμηριωμένη και θα συμβάλλει στην εδραίωση και ανάπτυξη του Ολυμπιακού κινήματος το οποίο ανέκαθεν βασιζόταν σε αρχαίες παραδόσεις".

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή  τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κόψει  το άθλημα από το Αγώνες του 2020 προκαλώντας διεθνής αντίδραση αλλά και μια απίθανη συνεργασία στα διοικητικά όργανα της ΔΟΕ  για την υπεράσπιση της πάλης, μεταξύ Ρωσίας Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών.
Στο μεταξύ, από χθες ξεκίνησε στην Αγία Πετρούπολη, ενώπιον των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η παρουσίαση των μπέιζμπολ, σόφτμπολ, καράτε, πατίνια με ρόδες, σκουός, αναρρίχηση, θαλάσσιο σκι με μία σανίδα και κινεζικό γου σου κουν φου, από τα οποία τα πέντε δεν θα εκπροσωπηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Το άθλημα της πάλης παρουσίασαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Νέναντ Λάλοβιτς (Σερβία), οι χρυσές ολυμπιονίκης Κάρολ Χεν (Καναδάς), Λίζα Λεγκράν (Γαλλία) και ο πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ Τζιμ Σερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου  "Βες Σπορτ" το οποίο επικαλείται συζητήσεις με δεκάδες μέλη της ΔΟΕ, η πάλη θα παραμείνει στο ολυμπιακό πρόγραμμα, το μπέιζμπολ θα επιστρέψει έπειτα από 12 χρόνια και το καράτε θα συμπεριληφθεί σε αυτό για πρώτη φορά.
Η επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας αναμένεται να γίνει σήμερα και η επικύρωσή του θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από την Σύνοδο της ΔΟΕ.

Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ