30/5/13

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προτεραιότητα στο θαλάσσιο τουρισμό

kefalogianni_olgaΔύο αγορές, αυτή της Ρωσίας αλλά και εκείνη της Γερμανίας, που τόσο έχει παρεξηγηθεί το τελευταίο διάστημα, αποτελούν πηγές τουριστικών ροών προς την Ελλάδα.
Το γεγονός αυτό, επιβεβαίωσαν τόσο ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Wolfgang Dold στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Πρεσβείας, όσο και η υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κ. Ό. Κεφαλογιάννη.

Ο Γερμανός Πρέσβης μεταξύ άλλων στην ομιλία του υπογράμμισε ότι υπάρχει αυξητική τάση στην κίνηση από την Γερμανία προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το γερμανικό ενδιαφέρον για διακοπές στην χώρα μας παραμένει υψηλό, μετά από μία μικρή παύση την προηγούμενη χρονιά.
Στα της γερμανικής αγοράς αναφέρθηκε και η Ελληνίδα υπουργός, ενώ στην τοποθέτηση της στο Posidonia Sea Tourism Forum τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αγορά της Ρωσίας το επόμενο διάστημα μπορεί να δώσει νέα δυναμική στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις διαρκείς κλήσεις.
Ερωτηθείς σχετικά από το TheSeaNation, επώνυμο στέλεχος τουριστικού στερεώματος της χώρας που παρακολουθεί τις εργασίες του Posidonia Sea Tourism Forum σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει αγκυλώσεις του παρελθόντος για να επιβεβαιώσει με τη σειρά του τα λεχθέντα από την πλευρά της υπουργού τουλάχιστον για τη ρωσική αγορά, λέγοντας ότι μόνο μέσα σε ένα 24ωρο οι αρμόδιες ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Ρωσία, δέχθηκαν περισσότερες από 13.οοο αιτήσεις για χορήγηση τουριστικής visa.
Να σημειώσουμε ότι το θέμα της visa απασχολεί πολύ έντονα τον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς στην ευρύτερη περιοχή, έχει αναπτυχθεί ένα πελατειακό δυναμικό υπολογίσιμο, το οποίο όμως για να εκτελέσει κρουαζιέρα στα ελληνικά χωρικά ύδατα που υπάρχουν φημισμένου προορισμοί, αλλά και γενικότερα για να εισέλθει στη ΕΕ, προαπαιτεί visa.
Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί, ότι στο περιθώριο των συζητήσεων του Συνεδρίου το θέμα της visa συζητήθηκε ως στοιχείου που θα πρέπει η ελληνική πλευρά να εξετάσει ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες χωρίς να τίθενται σε αμφισβήτηση οι περίφημες συμφωνίες χάρη στις οποίες σύμφωνα απάντα με τις εκτιμήσεις των ιδίων κύκλων, έχουν παγιδευτεί στην ελληνική επικράτεια χωρίς να το θέλουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικών (λάθρο) μεταναστών.
Μάλιστα με περιπαικτική διάθεση (πηγαδάκι) τόνισε ότι είναι αστείο να υπάρχουν φοβικά σύνδρομα για άλλου τύπου εισόδους στην ΕΕ αφού τέτοιες περιπτώσεις (κατασκοπεία) δεν ακολουθούν τις διαδικασίες οι οποίες προς ώρας τα ταλαιπωρούν τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ελληνική επικράτεια.
Όπως και να έχει κατά την κ. Κεφαλογιάννη ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για το λόγο αυτό το υπουργείο της επενδύει στο τουριστικό προϊόν της κρουαζιέρας κρατώντας το συντονιστικό ρόλο του.
Βέβαια το θέμα του συντονισμού και των συναρμοδιοτήτων στις εργασίες του Συνεδρίου αποτέλεσε κεφάλαιο που έτυχε σχολιασμού και ενίοτε σκληρών κριτικών καθώς συγκλίνουσες ήταν οι απόψεις ότι χάρη στη γραφειοκρατία η Ελλάδα έχει απολέσει πολλά από τη αξιοποίηση του θαλάσσιου τουρισμού.
Να σημειώσουμε επίσης ότι η υπουργός Τουρισμού, ζήτησε τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της χώρας για να σημειώσει ότι θα πρέπει να αποφευχθούν στο εξής ζητήματα αλλά και εικόνες που τραυματίζουν το τουριστικό κύρος της χώρας.

Πηγή:   theseanation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.