30/5/13

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ στην συνεδρίασή του - "Πακέτο " 90 εκατομμυρίων για ανταλλακτικά

Την νέα δομή δυνάμεων ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ σε συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του, ελπίζει ότι η νέα δομή θα έχει υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη διετία.

Επιπλέον εγκρίθηκε μια σειρά συμφωνιών υποστήριξης οπλικών συστημάτων και προμήθειας ανταλλακτικών ύψους περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το 90% αυτών των συμφωνιών έχουν να κάνουν με την Πολεμική Αεροπορία, ( Mirage 2000-5, Patriot) και θα καλύψουν τις ανάγκες τεχνικής υποστήριξης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα "πακέτα" τεχνικής υποστήριξης υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

OnAlert 

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η Νέα Δομή Δυνάμεων

Μα
Η κατάργηση του Β΄ΣΣ ως ενδιάμεσου επιπέδου διοίκησης και η απ΄ευθείας υπαγωγή της Αεροπορίας Στρατού στην 1η Στρατιά θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη αντίδραση.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) ενέκρινε ομόφωνα κατά τη σημερινή δίωρη συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη Νέα Δομή Δυνάμεων (ΝΔΔ) των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι με τη ΝΔΔ ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες και συρρικνώνονται δομές διοίκησης που δεν εξυπηρετούν επιχειρησιακές ανάγκες. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σημαντικότερες μεταβολές που επιφέρει η ΝΔΔ είναι πρώτον, η κατάργηση του Στρατηγείου του Β΄Σώματος Στρατού και η υπαγωγή των υφιστάμενων Μονάδων και Σχηματισμών απ΄ευθείας στην 1η Στρατιά, με αποτέλεσμα την ανάδειξη της τελευταίας σε πραγματική στρατηγική εφεδρεία και την ταχύτερη αντίδραση, και δεύτερον η ριζική αναδιοργάνωση του συστήματος διοικητικής μέριμνας του ΕΣ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εφαρμογή της ΝΔΔ θα έχει ολοκληρωθεί σε μία χρονική περίοδο διετίας, μετά από ένα μεταβατικό στάδιο μερικών μηνών, στόχος απόλυτα ρεαλιστικός και επιβεβλημένος για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας. Κατά τα λοιπά, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε σειρά προγραμμάτων που φέρουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και αφορούν την προμήθεια ανταλλακτικών και την τεχνική υποστήριξη υφιστάμενων οπλικών συστημάτων. Από τις διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, προγράμματα υποστήριξης των αεροσκαφών Mirage 2000-5Mk2 και των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας, των ελικοπτέρων AH-64 Apache και CH-47 Chinnok της Αεροπορίας Στρατού καθώς και προμήθειας αναλωσίμων υλικών τορπιλών του Πολεμικού Ναυτικού, όχι όμως και του προγράμματος προμήθειας συσσωρευτών για το σύνολο των υποβρυχίων Τύπου 209. Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αποδοχή 225 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού Μ113Α2, 145 οχημάτων σταθμού διοίκησης Μ577Α2 και 106 βελτιωμένων οχημάτων TOW (ΙΤV) M901A2, τα οποία παραχωρούνται δωρεάν από τις ΗΠΑ. Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συμμετείχε το σύνολο της στρατιωτικής Ηγεσίας, στο οποίο ως γνωστόν δικαίωμα ψήφου έχει μόνο ο εκάστοτε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

 Strategy Reports

2 σχόλια:

  1. "Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συμμετείχε το σύνολο της στρατιωτικής Ηγεσίας, στο οποίο ως γνωστόν δικαίωμα ψήφου έχει μόνο ο εκάστοτε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ."
    Με λίγα λόγια δηλαδή οι τρεις Αρχηγοί, ΓΕΣ,ΓΕΝ και ΓΕΑ μετέχουν "ωσεί παρόντες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλος πάντων, δεχτήκαμε λέει τα τεθωρακισμένα από τις ΗΠΑ, ύστερα από δυό χρόνια "συζήτησης".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.