30/5/13

ΗΠΑ: Να αποχωρήσει η Χεζμπολάχ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «απαίτησαν» χθες από τη λιβανική Χεζμπολάχ να αποχωρήσει «αμέσως» από τις συγκρούσεις στη Συρία, κυρίως από το μέτωπο της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσέιρ.
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις του (ηγέτη της Χεζμπολάχ) Χασάν Νασράλα ο οποίος επιβεβαίωσε τον ενεργό ρόλο των μαχητών του στις μάχες στην Κουσέιρ και αλλού στην Συρία. Είναι μια απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση. Απαιτούμε η Χεζμπολάχ να αποσύρει αμέσως τους μαχητές της από τη Συρία», δήλωσε η Τζένιφερ Πσάκι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατά την έναρξη της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Απαιτούμε η Χεζμπολάχ να αποσύρει τους μαχητές της από τη Συρία αμέσως», τόνισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος της οποίας η κυβέρνηση θεωρεί τη λιβανική ομάδα ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Επίλεκτες συριακές δυνάμεις και μαχητές της Χεζμπολάχ περικύκλωσαν σήμερα τους Σύρους αντάρτες που έχουν καταφύγει στο βόρειο Κουσέιρ. Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη υιοθέτησε ψήφισμα που καταδικάζει την επέμβαση «ξένων μαχητών» στο πλευρό των δυνάμεων της Δαμασκού στο Κουσέιρ, χωρίς όμως να κατονομάζει τη λιβανική σιιτική οργάνωση.

Η Πσάκι εξέφρασε και πάλι την ανησυχία στην Ουάσιγκτον σχετικά με την «εξαιρετικά επικίνδυνη απειλή» που δημιουργεί η σύγκρουση στη Συρία για «τη σταθερότητα του Λιβάνου», την επομένη του θανάτου τριών Λιβανέζων στρατιωτών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

REALNEWS    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.