30/5/13

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγκλωβισμένες μεταξύ γραφειοκρατίας, αναβλητικότητας και ευθυνοφοβίας

ββ
Το ΥΠΕΘΑ επιδεικνύει απαράδεκτη κωλυσιεργία στη λήψη αποφάσεων για σειρά ζητημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Την Πέμπτη θα συνεδριάσει τελικά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο την προώθηση της Νέας Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, για την οποία ελήφθη χθες και η τυπική έγκριση από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, σε συνέχεια προηγούμενης συνεδρίασής της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 
 Το ενδιαφέρον όμως της αυριανής συνεδρίασης είναι η προώθηση προς έγκριση των διαφόρων προγραμμάτων προμήθειας ανταλλακτικών χαμηλού κόστους. Για ποιο λόγο πρέπει ο πρωθυπουργός και το ΚΥΣΕΑ να απασχολούνται π.χ. με την προμήθεια ανταλλακτικών για τα ελικόπτερα AH-64 και CH-47D της Αεροπορίας Στρατού (€8 εκατ.) ή συσσωρευτών για τα υποβρύχια Τύπου 209 του Πολεμικού Ναυτικού (€16 εκατ.) όταν αυτά τα προγράμματα μπορούν να προωθηθούν με απλή υπουργική απόφαση; Πώς είναι δυνατόν οι διάφοροι κρατικοί οργανισμοί να αναθέτουν συμβάσεις υπερπολλαπλάσιων εκατομμυρίων ευρώ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μην είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν απλά ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων;

Strategy Reports

2 σχόλια:

  1. Όταν οι άλλοι αποφασίζουν για προγράμματα δισεκκατομυρίων, για τεχνολογία stealth και για προμήθεια F-35, εμείς ομιλούμε για... ανταλλακτικά και μάλιστα χαμηλού κόστους!!!
    Α, ξέχασα, είναι και η "νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων", αυτό το "ράβε ξήλωνε",που για δεκαετίες τώρα, συνεχώς σχεδιάζεται και αποφασίζεται, αλλά ποτέ δεν πραγματοποιείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ?
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ.
    ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ. ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΩΡΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ 1897.
    ΗΔΗ Η ΠΡΟΒΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.