30/5/13

Λογοκρισία για το «Καληνύχτα Κεμάλ»

Την κατηγόρησαν για ισλαμική προπαγάνδα

«Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θ' αλλάξει ποτέ». Ετσι τελειώνει ο «Κεμάλ» του Νίκου Γκάτσου σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Το πολυαγαπημένο τραγούδι έγινε αφορμή να κατηγορηθεί δασκάλα της Ε' δημοτικού για... φιλοϊσλαμική προπαγάνδα, με τις “ευλογίες” της διευθύντριας του σχολείου, όπως καταγγέλλει η ίδια σε ανάρτησή της στο facebook.
Νίκος Γκάτσος και Μάνος Χατζιδάκις... εκτός διδακτέας ύλης
Νίκος Γκάτσος και Μάνος Χατζιδάκις... εκτός διδακτέας ύλης
  Όπως αναφέρει, ένας γονιός πήγε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή η δασκάλα στο μάθημα της μουσικής δίδαξε στα παιδιά το συγκεκριμένο τραγούδι. Η αντίδραση της διευθύντριας ήταν να μπει στην τάξη και να μαζέψει από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχε μοιράσει η δασκάλα. 

Στη συνέχεια, την κάλεσε στο γραφείο της και, αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά της, ανέλυσε στη δασκάλα για ποιους λόγους στο δημοτικό το μοναδικό μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουν στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουν το εθνικό τους φρόνημα. 

Η δασκάλα κάνει λόγο για λογοκρισία των μαθημάτων και για φαινόμενα φανατισμού που «τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους» και ζητάει απ' όσους συναδέλφους της έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο, να επικοινωνήσουν μαζί της προκειμένου να οργανώσουν από κοινού την αντίδρασή τους σε τέτοια φαινόμενα.  

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. Μπορεί και να έκανε προπαγάνδα χρησιμοποιώντας το τραγούδι, το όποιο αν και έχει ωραία μελωδία, κάνει αναφορές σε έναν Κεμάλ και στο Ισλάμ.
    Δηλαδή εάν πάρει ένας καθηγητής το τραγούδι imagine του john lenon και κάνει αναρχική προπαγάνδα δεν θα είναι πρόβλημα? και πάλι, πρόκειται για ένα τραγούδι με γλυκιά μελωδία και βρώμικη αντεθνική και προπαντός, ληγμένη αριστερή προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Γκάτσος με τον Χατζιδάκη έκαναν λέει ισλαμιστική προπαγάνδα και ο Λένον αναρχική προπαγάνδα λέει....Ορισμένοι είτε έχουν μια μάλλον ιδιομόρφη αίσθηση του χιουμόρ είτε νοσταλγούν τον Μακάρθυ....Καληνύχτα στον 21ο αιώνα καλήμερα στον Μεσαιώνα τελικά για ορισμένους οι καιροί δεν αλλάζουν με τιπότα....."Ο υπνός της λογικής ξυπνά τέρατα".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "καλημέρα στο μεσαίωνα"! Πές το ψέμματα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.