31/5/13

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απαντά στη Ρεπούση!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν είναι από τους επιχειρηματίες που όταν “έκαναν λεφτά”, έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους. Ο γιος του Ζώρα του Πόντου, ποτέ δεν ξέχασε την καταγωγή του, τους ανθρώπους του, τις ρίζες του. Με ενεργή δράση στους Ποντιακούς συλλόγους, είναι λογικό να αναμένει κανείς την αντίδρασή του, όταν μια βουλευτής (Μαρία Ρεπούση, ΔΗΜΑΡ) αμφισβητεί τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Η iTabloid, έχοντας καλύψει εκτενώς το θέμα από την πρώτη ώρα που “άνοιξε” το ζήτημα, ζήτησε την άποψη του επιχειρηματία για το θέμα. Με μια αποκλειστική, περιεκτική δήλωσή του στην iTabloid, ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, ζητά επιτέλους σεβασμό στην ιστορία και τους νεκρούς μας, ενώ παραθέτει και τους λόγους για τους οποίους κάποιοι θα μπορούσαν να διατηρούν επιφυλάξεις για το θέμα.
Παραθέτουμε αυτούσια την αποκλειστική δήλωση του Δ. Μελισσανίδη στην iTabloid:

“To 1994 και το 1998, η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε ομόφωνα τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Επίσης το 2007, η Διεθνής ΄Ενωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars), μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Θεωρώ ότι ακόμα και εκείνοι που διατηρούσαν στο παρελθόν κάποιες επιφυλάξεις για το θέμα, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση από τη Διεθνή ΄Ενωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας, πρέπει επιτέλους να σεβαστούν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, το ελληνικό κοινοβούλιο, τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και φυσικά την μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων αδικοχαμένων νεκρών.
Ο σεβασμός στην ιστορία και στους νεκρούς μας, είναι προϋπόθεση για ένα ειρηνικό παρόν και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Αυτό είναι καθήκον όλων μας.
Δημήτρης Μελισσανίδης”

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.