28/5/13

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ - Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου για τον ρατσισμό στη Βουλή

Την άμεση προώθηση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ώστε να συζητηθεί και ψηφιστεί στην Βουλή, ζήτησε επισήμως ο Ι.Μανιάτης με επιστολή του στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013» αναφέρει στην επιστολή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο κ. Μανιάτης, «η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ, θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Στο μεταξύ, τον κίνδυνο διάσπασης της κοινοβουλευτικής συνοχής της αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Παρά την αντίθεση του πρωθυπουργού, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προωθούν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ως το πρώτο σοβαρό ρήγμα στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης χαρακτηρίζεται η διαφωνία που διαπιστώθηκε χθες -στο ανώτερο δυνατό επίπεδο- σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Η εμπλοκή υπήρξε εξαιτίας της επιμονής όλων των πλευρών στις θέσεις τους επί του συγκεκριμένου θέματος και είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξει στη Βουλή, διάσπαση των τριών Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
O κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε διαφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, απαντώντας σε παρατήρηση ότι για πρώτη φορά υπήρξε διαφωνία, αυτή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Στην ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη επιμένει η ΔΗΜΑΡ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Εξάλλου, την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση τόσο η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, όπως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς που κάλεσε τους πολιτικούς να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα στη μάχη εναντίον της ακροδεξιάς.

ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

  1. Αν ο ρατσισμος απορρεει απο πολιτισμικες και κοινωνικες διαφοροποιησεις, τοτε νομιζω οτι η γειτονικη τουρκια εχει βρει μια ικανοποιητικη μεθοδο αμβλυνσης του φαινομενου και ταυτοχρονης βελτιωσης των διεθνων σχεσεων της.
    Ετσι λοιπον εγκαινιαζοντας οι τουρκικες αερογραμμες απευθειας πτηση ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ -ΚΩΝ/ΠΟΛΗ , εκαναν μια κινηση που χαιρετηθηκε δεοντως απο την σομαλικη κοινωνια.
    Ταυτοχρονα ανοιγονται δρομοι μορφωσης και εμπορικων συναλλαγων αλλα και πολιτικης στρατιωτικης και διπλωματικης διεισδυσης της τουρκιας στο αφρικανικο κερας και οχι μονο.
    Οτι.....!!!!! κανει και η Ελλαδα δλδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή,ωρέ αντιρατσιστικά παλικάρια,ο κόσμος καίγεται αλλά εσείς τον χαβά σας."Οι παππούδες μου πρόσφυγες...οι παππούδες αυτοί ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ-ΕΛΛΗΝΟΤΑΤΟΙ--λαμόγια--που έγιναν πρόσφυγες κυνηγημένοι και ήρθαν στην μητέρα-Πατρίδα.Τί κοινό υπάρχει με τους "παππούδες μου" και το κάθε καρυδιάς καρύδι που έρχεται στη Χώρα? Κι "οι γονείς μου μετανάστες...Πόσοι ΕΛΛΗΝΕΣ πήγαν λαθρομετανάστες και τους επιτράπηκε η παραμονή?Και μπορεί αυτό το χάλι που επιτρέψατε ΕΣΕΙΣ,να συγκριθεί με κάτι άλλο στον πολιτισμένο κόσμο?
    Αφήστε τις κουτοπονηριές και τις επιθέσεις στο φιλότιμο του έλληνα,δεν περνούν πλέον,σας πήραμε χαμπάρι.Και είναι παραπάνω από σίγουρο,ότι το "ενδιαφέρον" σας για τους (ΛΑΘΡΟ)μετανάστες είναι απλώς ενδιαφέρον, όπως πάντα άλλωστε,για το βρωμερό τομάρι σας.Αυτά,φιλάνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.