6/12/17

Θυμάσαι;




Θυμάσαι, μας έλεγες "φασίστες", "νεοφιλελεύθερους", "@@@@ανάκια του Σόιμπλε", "Γερούν γερά" και πολλά άλλα. Απλά σου λέγαμε ότι το κράτος σε ξεσκίζει χωρίς έλεος, αφού δεν έχει σημασία ποιος είναι στην εξουσία. Αλλά εμείς ήμαστε οι "κλέφτες 40 χρόνια", "ψεύτες" και πόσα άλλα. Πίστεψες ότι οι άλλοι είχαν το ηθικό πλεονέκτημα.
 Σου λέγαμε ότι όσο άδικος κι αν είναι ο φόρος το κράτος έχει τρόπο να σε ξεσκίσει και ότι λύση δεν είναι το άνοιγμα των διοδίων αλλά να ψηφίσεις κάτι τελείως διαφορετικό. Γελούσες.

 Άλλωστε το κόμμα είχε δικηγόρους και σου έδιναν κάποια κείμενα μπαρούφες που - για να πούμε την αλήθεια - δεν τα καταλάβαινες.
Δεν είναι αστείο όμως. Εσύ έχασες το σπίτι, κάποιος άλλος κάθεται στην ουρά για έλεγχο διαβατηρίων και οι επιπτώσεις δεν έχουν τέλος.

Αν δεν μας φόρτωνες αυτή τη κυβέρνηση θα ήσουνα για γέλια αλλά είχες την κακεντρέχεια να τη φορτώσεις σε όλους μας ώστε να είμαστε όλοι μαζί για κλάματα.

Από το facebook





8 σχόλια:

  1. Πονάνε τα capital controls, πονάνε τα άτιμα. Μας έχουν ρημάξει στην προμήθεια οι βούλγαροι για να βγάζουμε το κατιτίς μας έξω. Αλλά δεν πειράζει, όταν με το καλό ξεφτιλιστούν τα πάντα στην χώρα θα τα πάρουμε με τόκο όλα μα όλα πίσω.
    https://www.youtube.com/watch?v=93MTnUDBS3o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ αν από την αρχή συμφωνούσαμε άπαντες στο νεοφιλελεύθερο μνημόνιο και την κατοχική υποταγή στους τοκογλύφους των αγορών, τώρα θα είχαμε σωθεί σωστά; Αν συμφωνούσαμε όλοι δηλαδή μονοκούκι που λέμε, χωρίς πολλά πολλά και άνευ αντιλογίας, θα ήταν πιο εύκολη η δουλειά της εξαθλίωσης της χώρας για τους ξένους και δεν θα έχαναν και την ζεστή από τα σαράντα χρόνια καθησιού πάνω σ' αυτήν, κυβερνητική καρέκλα οι "εξ' ορισμού" κάτοχοι της πολιτικής εξουσίας σ' αυτόν τον τόπο πασοκονεοδημοκράτες έτσι;
    Τώρα θα ήσαν όλα ρόδινα έτσι;
    Ο λαός μας όμως έχει μέσα του το πνεύμα της αντίστασης στην αδικία, απλώς είχε την ατυχία να μην διαθέτει ελληνική πατριωτική ηγεσία στα δύσκολα αυτά νεο-κατοχικά και νεο-μνημονιακά χρόνια...αν διέθετε μια τέτοια ηγεσία μπορεί να είχε δώσει τον αγώνα του απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους με επιτυχία! Αλλά τίποτε ποτέ δεν χάνεται και κανένας συμψηφισμός - όπως αυτός του άρθρου που σχολιάζουμε - δεν πρόκειται να γίνει παραδεκτός ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρα έχουμε δύο επιλογές ή 40 χρόνια κλεφτουρια με τα καθιερωμένα (ζημενς, παναθηναικακιας, μέγκα, ψυχαρης κλπ) ή άγρια φορολογία και απώλεια ηθικου πλεονεκτηματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ από τα 40 χρόνια στη μπανανία με τον παναθηναικακια ασχολείσαι?

      Διαγραφή
  4. Αναζητητής, πραγματικά κινείσαι στο χώρο της α-νοησίας, αν ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι ακριβώς αυτή η λογική των κεκτημένων μας έφερε εδώ. Μπερδεύεις τα διαδικαστικά με το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Chris Ενώ η λογική του να αποδεχτούν οι πολλοί να ζούν στην ψάθα κατά πως λένε τα μνημόνια - γιατί αυτά είναι που εφαρμόζονται και φτωχοποιούν τεράστιες κοινωνικές ομάδες - είναι προτιμότερη κατά την άποψη σου...Δεν μπερδεύω τίποτα, μια χαρά ξεκάθαρα είναι όλα.

      Διαγραφή
  5. Αφού δεν καταλαβαίνετε ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε που έγκειται το καθενός το φταίξιμο και μου καμώνεστε τους αντιστασιακούς θα σας κάνω λιανά για το τι περιμένει δίκαιους και άδικους με ένα αριστούργημα από την κόλαση, σε Μότζαρτ

    https://www.youtube.com/watch?v=s6gts9xorOs

    Αφιερωμένο σε όλους τους κουτοπόνηρους και ελπιδοφόρους ταξιδιάρηδες που νομίζανε πως με τα τσιτάτα και τις φωνές θα ξεφύγουν από τον δημοκρατικώς αθροιζόμενο βούρκο των αγελαίων επιλογών τους, χωρίς να πληρώσουν το τίμημα του παραλόγου κατά μόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν οι ικανότητες ενός πρωθυπουργού μιας χώρας περιορίζονται στη δημαγωγία, το λαϊκισμό, τις κωλοτούμπες, στα γνωστά τσαλιμάκια και λοιπούς τακτικισμούς, εξ ου και τα χαμόγελα, τα γλειψίματα, τα παρακάλια και οι υποσχέσεις, τότε αυτόματα συμπεραίνει κάποιος και για τις ικανότητες του λαού από τον οποίο προέρχεται … και απο κάποιους γράφι=οντες κι εδώ μέσα, καταλαβαίνω ότι ο κατήφορός μας ΔΕΝ έχει σταματημό.... Ας το καταλάβουμε επιτέλους: «η αναγέννηση μίας κοινωνίας περνάει πρώτα από τους πολίτες της.
    Αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση, να σωθούμε και να αλλάξει η Πατρίδα μας, τότε πρέπει να αλλάξουμε ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ».
    Η αποκαθήλωση του πολιτικού συστήματος, για την σωτηρία του Έθνους και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του Λαού, είναι τώρα ύψιστο καθήκον και ευθύνη ΟΛΩΝ μας. ΘΕΛΟΥΜΕ συνέλληνες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.