29/11/18

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σε μονο 10 προτασεις

Ανακοίνωση  ΟΛΜΕ 2018

Τελειώνει ο αγιασμός, έρχεται η απεργία της ΟΛΜΕ. 
Τελειώνει η απεργία της ΟΛΜΕ, ξεκινάει η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. 
Τελειώνει η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, ξεκινάει η πορεία για την 17 Νοέμβρη.
Τελειώνει η πορεία για την 17 Νοεμβρη, ξεκινάει η συνέλευση των καθηγητών.
Τελειώνει η συνέλευση των καθηγητων, ξεκινάει η εκδρομή.
Τελειώνει η εκδρομή, έρχονται οι εκλογές της ΟΛΜΕ.
Τελειώνουν οι εκλογές της ΟΛΜΕ, ξεκινάει η στάση της ΑΔΕΔΥ.
Τελειώνει η στάση της ΑΔΕΔΥ, ξεκινάει η κατάληψη.
Τελειώνει η κατάληψη έρχεται η πορεία για τον Γρηγοροπουλο.
Τελειώνει η πορεία για τον Γρηγοροπουλο,
έρχονται τα Χριστούγεννα.




Evaggelos Hatzispiroglou

5 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα με την δημόσια παιδεία είναι ότι δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη εθνική και διακομματική πολιτική ούτε πρόκειται να υπάρξει. Με τους πολιτικούς (ανεξαρτήτως χρώματος) να στέλνουν τα παιδιά τους σε καλά ιδιωτικά σχολεία και στη συνέχεια σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και των Η.Π.Α. (ώστε να πάρουν το "χρίσμα" της δικής τους διαδοχής) δεν φαίνεται να υπάρχει φως. Από εκεί και πέρα ο κάθε υπουργός παιδείας εξαγγέλλει και μια δική του "μεταρρύθμιση" η οποία τελικά καταλήγει σε απορρύθμιση. Το αποτέλεσμα είναι το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο να έχουν μετατραπεί σε μπάχαλο. Αξιολόγηση διδασκόντων δεν υπάρχει, επομένως ο καθένας διδάσκει ότι θέλει, όπως θέλει και όποτε θέλει. Οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης είναι κομματικοί και επιλέγονται με διαδικασίες - παρωδία για να κινήσουν εν συνεχεία τα νήματα της επιλογής-παρωδίας των διευθυντών εκπαίδευσης, όπου αποτελεί "σκάνδαλο" (!!!) να υπάρχει διευθυντής εκπαίδευσης σε νομό και να ανήκει σε διαφορετικό κόμμα από το κυβερνών. Το γαϊτανάκι συνεχίζεται με τους διευθυντές των σχολείων καθώς και με τους σχολικούς συμβούλους (προσφάτως μετονομάστηκαν σε ΣΕΕ), όπου με τη μέθοδο των συνεντεύξεων από τα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ άλλους τους "κονταίνουν" και άλλους τους "ψηλώνουν" ώστε να τοποθετούνται οι "ενδεδειγμένοι". Παλαιότερα μπορεί να "ξέφευγαν" και να επιλέγονταν και κάποιοι άξιοι, τελευταία όμως τα πράγματα είναι απολύτως ελεγχόμενα. Το δράμα στην όλη υπόθεση είναι ότι η (κάθε) αντιπολίτευση διακρίνει καθαρά και στηλιτεύει αυτού του είδους τις νοοτροπίες και συμπεριφορές, όταν όμως έρθει στην εξουσία, πράττει ακριβώς τα ίδια. Ευθύνη έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν χάσει την επαφή με τη μαχόμενη εκπαίδευση, θεωρούν αυτές τις καταστάσεις "φυσικές" και προβάλλουν (στα λόγια) μόνο διεκδικήσεις εξαγγέλλοντας απεργίες με ελάχιστη συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mandatory for all polititians to use exclusively public services.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρακτικά έχεις απόλυτο δίκιο. Ευστοχες οι παρατηρήσεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἡ ἀπάντηση τῶν ἀναρχικῶν, ἀνόμων καί ἀθέων πού κατέλαβαν τήν ἐξουσία μέ σχεδόν δημοκρατικό τρόπο καί τήν ἀσκοῦν μέ σχεδόν τυραννικό τρόπο:
    Νά καταργηθοῦν οἱ σχέσεις τῆς Ἑλληνικῆς κοινωνίας, μέ τό Ἑλληνικό ἔθνος (βλ. μετανάστες..., βλ. "συμφωνία" Πρεσπῶν) καί μέ τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία (βλ. "συμφωνία" Τσίπρα-Ἱερώνυμου), "γιά νά πᾶμε μπροστά":
    Κατάργηση τῶν ἐθνικῶν καί θρησκευτικῶν ἑορτῶν, πορεῖες διαμαρτυρίας καί ἀνατροπῶν, πλαγία ὑπονόμευση, ἄλλως βιαία καταστολή, τῶν ἀνθισταμένων. Κι ὅλα αὐτά, στό ὄνομα τῆς ... Δημοκρατίας! Γιά πᾶμε ὄχι μπροστά, ἀλλά κατά διαόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η παιδεια πρεπει να μπει σε ενα οριστικο καλο δρομο.Να συμφωνησουμε απαξ...και τελος.Με νομο σκληρο ...οποιος υπουργος..η οτιδηποτε ..επιχειρησει.οποια.αλλαγη για 40.χρονια...παει φυλακη αμεσα ...240 χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.