29/11/18

Μια ζωή στην ίδια τάξη

Αν η Ελλάδα βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση, το οφείλει κυρίως στο εκπαιδευτικό της σύστημα


Αντε πάλι, ξανά μανά, συμβούλια διοίκησης, άσυλο ανομίας, πρότυπα και πειραματικά σχολεία, τράπεζα θεμάτων και εθνικό απολυτήριο. Έννοιες που φόρτιζαν το δημόσιο διάλογο πριν επτά-οκτώ χρόνια επανέρχονται στην επικαιρότητα για να μας θυμίσουν ότι πρέπει κάποια στιγμή να εκσυγχρονίσουμε τα σχολεία μας, δηλαδή να συντονιστούμε με το παγκόσμιο εκπαιδευτικό κεκτημένο. Μια ζωή στην ίδια τάξη, θεωρία μα και πράξη, που λέει και ο ποιητής. Αφορμή για την ολική επαναφορά, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία. Ένα προεκλογικό πρόγραμμα, μια συνεκτική πρόταση αναδιοργάνωσης του εκπαιδευτικού χώρου σε όλες τις βαθμίδες. Κρατάει πολλά από τα θετικά στοιχεία προηγούμενων μεταρρυθμίσεων και προσθέτει νέες προτάσεις, μιας και η σημερινή κατάσταση βάζει νέα καθήκοντα για το παρόν και το μέλλον. Όπως, η αντιμετώπιση της ανομίας, των ναρκωτικών και της βίας γύρω από και μέσα στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα.
Δυστυχώς μετά τον καταστροφικό τυφώνα των ιδεοληπτικών, η κοινωνία μας είναι υποχρεωμένη να ανακαλύψει και πάλι την Αμερική. Να συζητά και πάλι βασικά οργανωτικά θέματα της εκπαίδευσης που οι περισσότερες προηγμένες χώρες του πλανήτη έχουν λύσει εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια.

Για τη συνέχεια AthensVoice

3 σχόλια:

  1. Διαφωνώ. Οι Έλληνες πρέπει να μαθαίνουν αρχαία, ιστορία, φιλοσοφία και χριστιανισμό. Πρώτα από όλα γιατί καταλαβαίνουν τι διαβάζουν και που πάνε οι εξελίξεις. Μετά οι Έλληνες είναι οι διδάσκαλοι της ανθρωπότητας, διδάσκουν πολιτισμό και χριστιανισμό. Οι άλλες χώρες με τις αλλαγές στην παιδεία κατευθύνονται προς τον τεχνολογικό ολοκληρωτισμό, σε μια κατάσταση χειρότερη και από της Σοβιετικής Ένωσης. Μόνο οι Έλληνες που γνωρίζουν καλά όλο τον Ελληνικό πολιτισμό(αρχαιότητα-Βυζάντιο-χριστιανισμός) μπορούν να προτείνουν μια εναλλακτική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί απέγιναν εκείνες οι φουρνιές "δασκάλων" από Σκοπιανές "ακαδημίες";
    Ξεκίνησαν νομίζω γύρω στα 1982 με τον "μεγάλο σοσιαλιστή τιμονιέρη".
    Θα άξιζε μια δημοσιογραφική έρευνα σε έκταση
    (σε ποιόν αριθμό έφθασαν; είναι κάποιες λίγες χιλιάδες; ) ,
    αλλά και σε βάθος σχετικά με τις θέσεις που έχουν καταλάβει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράδειγμα εκείνος ο μεγάλος διδάσκαλος συνδικαλιστής που είναι τώρα άραγε; Είχε κλείσει δύο μήνες τα σχολεία για να πιέσει την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, για να μας έρθει ο ΓΑΠ!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.