29/11/18

Μαθητές από την Ηράκλεια Σερρών απαντούν: Να γιατί βγαίνουμε στο δρόμο για τη Μακεδονία

Παναγιώτης Σαββίδης

Για «να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει "29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών"»

Viral έχει γίνει τις τελευταίως ώρες η επιστολή των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Ηράκλειας Σερρών, προς τον διευθυντή της σχολικής μονάδας προκειμένου να τον ενημερώσουν για την απόφασή τους να συμμετάσχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων.
Με ένα κείμενο που αποπνέει ήθος, υπευθυνότητα και ωριμότητα οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Ηράκλειας, εξηγούν τους λόγους που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας πως θα σεβαστούν το χωρο του σχολείου και τη μαθητική τους ταυτότητα.
Η επιστολή έως ως εξής: Σεβαστέ κύριε Διευθυντή,
Αγαπητοί μας καθηγητές,

Αυτές τις ώρες καλούμαστε να πάρουμε μία απόφαση ως μαθητές του Λυκείου Ηράκλειας και με περισσότερη ευθύνη ως μαθητές της Γ΄Λυκείου.
Ερχόμαστε σε διστακτική θέση επειδή αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη δική σας επιθυμία, να συνεχιστεί ειρηνικά η λειτουργία του σχολείου.
Κύριε Διεθυντή, αυτή είναι και η δική μας επιθυμία. Ωστόσο νιώθουμε λαχτάρα να συμμετέχουμε ως Λύκειο Ηράκλειας στο μαθητικό παραλήρημα για τη “Μακεδονία” και φυσικά να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει : “29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών".
Υποσχόμαστε σεβασμό στο χώρο και στη μαθητική μας ταυτότητα.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ηράκλειας
epistoli-new1
Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. Αυτοί που έδωσαν την δυνατότητα στους 15αρηδες να αλλάζουν το φύλο τους, αντιδρούν στο γεγονός ότι οι ίδιοι αποφάσισαν να πούνε ΟΧΙ στα σχέδια τους που εξάλλου και η πλειοψηφία καταδικάζει!

    Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς και στην ίδια λογική γιατί τότε θα μετατρέψουν το κύμα σε Πατριωτικό τσουνάμι!

    Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ΣΥΡΙΖΑ μιας και κατάφερε ότι δεν καταφέραμε όλοι εμείς που αποτύχαμε ως γονείς να διδάξουμε τα παιδιά μας με την καλώς εννοούμενη ιδέα του Πατριωτισμού και της Αγάπης προς την Πατρίδα μας!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΕΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε Υ Γ Ε στους μαθητές μας !!! Κάνουν αυτό που θα έπρεπε καθημερινά να κάνουμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδιά εύγε αλλά ως καλοί μαθητές ξανακοιτάκτε λίγο την κλητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.