27/11/18

Ένας από τους μεγαλύτερους ομαδικούς τάφους βρέθηκε στη Ράκα της Συρίας

Τουλάχιστον 1500 νεκροί άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονται μέσα σε ομαδικό τάφο που βρέθηκε στη Ράκα της Συρίας, την πρώην πρωτεύουσα του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.
Σύροι εργάτες, υπό την επίβλεψη των τοπικών αρχών,  έχουν ανασύρει ήδη 500 πτώματα και εξακολουθούν να βρίσκουν και άλλα, ολόκληρα ή διαμελισμένα.

Ο μαζικός τάφος «Πανόραμα» -  ονομάστηκε έτσι από τη γειτονιά όπου βρέθηκε -  είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαζικούς τάφους που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα στην πολύπαθη Συρία, συνολικά 9 τον αριθμό.
Ο  Hammoud al-Shawakh, τοπικός αξιωματούχος που παίρνει μέρος στην εκσκαφή και την έρευνα, δήλωσε ότι τα 516 πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι αυτή τη στιγμή, ανήκουν τόσο σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όσο και σε άμαχους πολίτες που εκτελέστηκαν από τους  τζιχαντιστές ή μαχητές άλλων ένοπλων.
Σύμφωνα με το AP,  οι αρχές πιστεύουν ότι πετάχτηκαν στον ομαδικό τάφο τις τελευταίες ημέρες της τετράμηνης εκστρατείας για την απελευθέρωση της Ράκα.
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Ειναι η προσφορα των ευρωπαιων και αμερικανων, στο δυτικο πολιτισμο κσι ελευθερια. Ειναι το αποτελεσμα της δημοκρατιας, δυτικου τυπου. Συγχαρητηρια στις δυτικες πρεσβειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ...Ρωσοι τους .σκοτωσαν ολους....Ρωτηστε τον Μακρον...τον Ομπαμα ..την Μερκελ....και τον...ταξιτζη στην Νεα Υορκη.( τον συνειδητο πολιτη που ξερει τι και πως )...Αβλεπι ....οι Ρωσοι !!

      Διαγραφή
  2. Ο Μεσαίωνας δεν ήταν τίποτα στο σκοτάδι που ζούμε! Φρίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.