30/11/18

Σοβαρότατη εξέλιξη - Πρόεδρος Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων Γερουσίας: Να επιλέξει η Τουρκία ανάμεσα στα F-35 και τους S-400

Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αγοράς του προηγμένου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος ή να παραμείνει εταίρος στο ακριβότερο αμερικανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-35, δήλωσε στο Bloomberg ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Τζέιμς Ινχόουφ.
«Για να παραμείνει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35, δεν πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400», ανέφερε ο γερουσιαστής, σχολιάζοντας έκθεση του Πενταγώνου, η οποία προειδοποιεί ότι «η αμερικανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της Τουρκίας ως μιας από τους οκτώ εταίρους, σε περίπτωση που προχωρήσει στην αγορά των S-400».
«Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, όμως οφείλει να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος. Εν κατακλείδι, η Τουρκία πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Αν προχωρήσει στην αγορά των S-400, θα υπάρξουν επιπτώσεις», τόνισε ο Ινχόουφ. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αισθάνονται ευτυχείς με την επιδίωξη της Τουρκίας να αποκτήσει τους S-400, επειδή τα πολύπλοκα συστήματα αυτού του είδους «συνήθως απαιτούν την παρουσία ειδικευμένων εκπαιδευτών από την χώρα παραγωγής τους, στην περίπτωσή μας από την Ρωσία», δήλωσε ο Στηβ Ζάλογκα, ειδικός πυραυλικών συστημάτων της εταιρείας στρατιωτικών αναλύσεων Teal Group, που πρόσθεσε πως υπάρχουν ανησυχίες μήπως οι Τούρκοι επιτρέψουν σε Ρώσους εμπειρογνώμονες να δοκιμάσουν τα συστήματα αναγνώρισης των S-400 εναντίον τουρκικών μαχητικών F-35, με απώτατο στόχο την υπονόμευση των αντίμετρων που αυτά διαθέτουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Ως τώρα οι ΗΠΑ είναι μόνο λόγια. Ένας είπε κάτι εδώ, ο άλλος είπε κάτι αλλού, όλοι μαζί όμως δεν συμφωνούν σε τίποτα εναντίον της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάαα, απλώς οι αγγλοσάξωνες έχουν συγκεκριμένο τελετουργικό στο βιασμό. Ποτέ δεν βιάζονται. Εχουν τακτική. Αφ΄ενός να γίνει ο βιασμός με πολλά πολλά βιτσιόζικα παιχνίδια,κι αφ' ετέρου, η παθούσα να είναι ευχαριστημένη που δεν της πήραν το κεφάλι.
    Αυτή τη στιγμή παίζονται τα βιτσιόζικα κόλπα τους. Και τα κάνουν όλα, με τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.