27/11/18

«Δηλώσεις» των αιχμάλωτων Ουκρανών μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση

Στη ρωσική τηλεόραση εμφανίσθηκαν οι τρεις από τους 24 συλληφθέντες Ουκρανοί ναύτες, προβαίνοντας σε δηλώσεις που ήδη καταγγέλλονται από την ουκρανική πλευρά ότι έχουν δοθεί καθ’ υπαγόρευση των ρωσικών υπηρεσιών.
Ένας από τους ναύτες, ονόματι Βλαντιμίρ Λεσοβόι, δηλώνει ότι ήταν ανήμερος της προκλητικής φύσης της ουκρανικής ενέργειας. Δηλώνει ότι ήταν επικεφαλής μίας στρατιωτικής ναυτικής μονάδας και ήταν τμήμα μίας ναυτικής αποστολής. «Σκοπίμως αγνόησα τις παρακλήσεις που μας έρχονταν μέσω του ασυρμάτου»,  λέει , προσθέτοντας ότι στο πλοίο υπήρχε οπλισμός.
Ενας δεύτερος Ουκρανός, ο Αντρέι Ντρατς λέει στην κάμερα ότι επέβαινε στην κανονιοφόρο «Νικοπόλ» έχοντας εντολή να πλεύσει από την Οδησσό στη Μαριούπολη: «Ειδοποιηθήκαμε  από την Ρωσική Ακτοφυλακή ότι παραβιάζουμε το ρωσικό νόμο. Μας ζήτησαν κατ' επανάληψη να  αποχωρήσουμε από τα ρωσικά χωρικά ύδατα», ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και τρίτος Ουκρανός. ο Σεργέι Τσιμπίζοφ.
Ο αρχηγός του Ουκρανικού Ναυτικού σχολίασε ότι οι τρεις άνδρες έχουν εξαναγκασθεί να πουν ψέματα.
«Γνωρίζω τους ναύτες αυτούς. Υπήρξαν πάντοτε έντιμοι επαγγελματίες στις δουλειές τους και ό,τι έχουν πει δεν είναι αληθές», είπε ο Ιχόρ Βοροντσέκο.

Πηγή: BBC, Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. μ'οποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, παιδί μου Βλαδιμηρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αντρέι Ντράτς είναι ο αντιρχης των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας που ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο μου! Από την στιγμή που η κάμερα περιγράφει τις εντολές να σταματήαουν και κι μηχανές είναι στο φούλ αρνούμενοι να υπακούσουν δεν μπορούν να πουν ψέματα! Τώρα τι λένε οι Ουκρανοί κι ο Ποροσένκο αυτά είναι για παιδιά! Φαντάζομαι οι Ρώσοι θα έχουν βιντεοσκοπήσει, καταγράψει, ηχογραφήσει, φωτογραφήσει τα πάντα! Στην δίκη θα αποκαλυφθεί η αλήθεια! Ο Αντρέι ξέρει ήδη πως οι Ρώσοι δεν θα έκαναν τίποτα τυχαίο και είπε την αλήθεια, διότι τουλάχιστον έτσι προστατεύει την χώρα του έστω κι αν ξεφτύλισε τον Ποροσένκο! Δεν θα με εκπλήξει αν οι Ουκρανοί ζητήσουν τελικά άσυλο από την Ρωσία που είναι και η μητέρα πατρίδα τους! Εκτός κι αν καλότρωγαν στην Ουκρανία! Έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη των γεγονότων! Όπως πως ο Ποροσένκο θα φύωει νύχτα από την Ουκρανία! Νομίζει κανένας Ουκρανός εκτός από τους λίγους προνομιούχους πως θα τους λυπηθεί η Μέρκελ? Κούνια που τους νούναγε! Μόλις διάβασα στον ρωσικό τύπο πως 80 χωριά είναι χωρίς ρεύμα στην Ουκρανία!Επίσης αναφέρεται πως βρέθηκε οπλισμός και ένα έγγραφο στο Nikopol που έλεγε να μεταβούν κρυφά από την Οδησσό στο Μπερντιάνσκ! Μην μας πουλάνε παραμύθια οι Ουκρανοί κυβερνώντες! Παρατηρούμε την συμπεριφορά τους αλλά και την περιπέτεια που βάζουν τον ουκρανικό λαό! Ο δε Ποροσένκο δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτε στον δεύτερο γύρο με ίσα έχει αυταρχικά έχει κάνει! Ο στρατιωτικός νόμος και η πκλωση τον ευνοεί αλλά δεν τον ευνοεί η δυστυχία του λαού! Αρκετά δεινά του έχει φέρει! Γιατί η Μέρκελ η "φιλάνθρωπος" δεν βοηθάει από το πλεόνασμα της? Ωστόσο μετά τις εκλογές στο Donbass η Ουκρανία μπήκε στον δρόμο της σμίκρυνσης! Η Κριμαία, τελείωσε άπαξ, με την σύνδεση στο Κέρτς εδραιώνεται και ξεκινάει και το εκτόπισμα από την αν Ουκρανία με δίοδο από την Αζοφική! Οι ρωσόφωνοι έχουν το μεγαλύτερο μέρος στην Ουκρανία! Η φτωχοποίηση της χώρας δείχνει κατάφορα τα σχέδια της Γερμανίας! Δεν την ενδιαφέρει ο λαός! Σπρώχνει το ίδιο μοντέλου με την " ενωμένη" Ευρώπη ελέγχοντας τις κυβερνήσεις ως πόλος που αντιπροσωπεύει την παγκοσμιοποίηση στην Ευρώπη! Η πλειοψηφία του ουκρανικού λαού αντιδράει, αρχής γενομένης από το Donbass...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν ενας βασικος λογος του Χιτλερ για την επιθεση στην Ρωσια η προσαρτηση της Ουκρανιας στον Αξωνα..Ηταν σιτοβολωνας για τους Γερμανους ...και δρομος για τα πετρελαια της Κασπιας.Ειναι εκπληκτικη η συνεπεια της σημερινης Γερμανιας εδω...στο οραμα του Χιτλερ.Τελικα αυτο δεν ηταν οραμα ενος ανδρος...αλλα ενος εθνους ...ιδιο εως σημερα.Κι εδω ..γελανε....πως ταχα αλλαξε κατι στην Γερμανια την σημερινη..Τιποτε δεν αλλαξε.Προσποιουνται....κοροιδευουν...παραπλανουν..Στο βαθος του χρονου ισως καλυτερα ετσι...Διοτι αν ξανα μπει το θεμα τους στην ιστορια...αυτη την φορα θα λυθει οριστικα μια για παντα.Αυτο το χρεος εχει η Ρωσια ..απεναντι στην ανθρωποτητα...ανεξαρτητα απ την τρεχουσα συγκυρια....Κι εδω που τα λεμε ισως δικαια.Διοτι ειχε τα πιο πολλα θυματα απ ολους...απ αυτους....( 20 εκατομ.νεκρους..και 40 τραυματιες.Αν ζουσαν ολοι αυτοι η Ρωσια σημερα θαχε 500 εκατομ. Πληθυσμο ...--και η Ελλαδα 20 εκατ.)

      Διαγραφή
  3. Ποροσένκο 8% στις δημοσκοπήσεις , εχουμε επεισοδιο , κηρυσσει στρατιωτικο νομο , ακυρωνει και τις εκλογες . Ολα Καλα !
    Black Sea Face Off: Is Ukraine Provoking War With Russia?
    https://www.youtube.com/watch?v=4V_EfIgCYwg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.