27/11/18

Ξεπέρασαν τα €230 εκατ. οι οφειλές της ΕΒΖ



Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης κατόπιν επιστολής του Χρηματιστηρίου ενημερώνει ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για άρση της αναστολής και δεν δύναται να στηρίξει οιοδήποτε αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της στην αγορά του ΧΑΑ.
Αναλυτικά σημειώνει:
1. Η υφιστάμενη κατάσταση της οικονομικής θέσης της EΒΖ ΑΕ αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στη διάρθρωση των ιδίων κεφαλαίων που έχουν καταστεί αρνητικά ως συνέπεια των συνεχώς ζημιογόνων αποτελεσμάτων των τελευταίων 11 ετών, ενώ ζημιογόνα θα είναι και η χρήση που έληξε στις 30.6.2018. Με δεδομένα τα αρνητικά ίδια κεφάλαια και τη ζημιογόνα λειτουργία της, η εταιρία έχει περιέλθει σε θέση αδυναμίας εκπλήρωσης των συμβατικών της υποχρεώσεων. Οι ληξιπρόθεσμες δανειακές και άλλες υποχρεώσεις της ξεπερνούν τα 230 εκατομμύρια ευρώ.
2. Η EΒΖ ΑΕ έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη βασικότερη πιστώτριά της Τράπεζα Πειραιώς (η οποία εκπροσωπεί ποσοστό άνω του 70% των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρίας) προς κατάρτιση συμφωνίας εξυγίανσης των άρθρων 104 επ. του Ν. 3588/2007, ήτοι προκειμένου να κατατεθεί αίτηση άμεσης συμφωνίας εξυγίανσης (pre-pack).



Για τη συνέχεια Reporter

8 σχόλια:

  1. Την ΕΒΖ την κατέστρεψε η κυβέρνηση του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , μετά την κυβέρνηση Καραμανλή το ΠΑΣΟΚ την αποτελείωσε !!! Αυτοί είμαστε ένα μάτσο ηλίθιοι !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάει κι αυτή! Η Ελλάδα που ήταν η πρώτη εξαγωγέας χώρα στα Βαλκάνια ζάχαρης έφτασε να πίνει τώρα τον καφέ της παρηγοριάς σκέτο, "μάγκικο" όπως τον λένε! Καλύτερα γιατί τα πολλά γλυκά βλάπτουν...συγχωρεμένη να ναι κι αυτή! Να ζούμε να την θυμόμαστε όπως και όλα τα άλλα εργοστάσια ζαχάρεως που ερήμωσαν διαχρονικά από το σύνολο των " φιλελλήνων"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε επιπλέον 30.000.000€ δανεισμό στην ΕΒΖ, τα οποία πήγαν χαμένα.
    Το ερώτημα είναι: Πρέπει το κράτος να έχει βιομηχανία ζάχαρης;
    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως δεξιός(καμιά σχέση με τον Κούλη) θα είχε ξεπουλήσει την ΕΒΖ αλλά δεν τον άφησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κινα πρεπει ναχει σαν κρατος ..κρατικη βιομηχανια αεροπλανων ? Κρατικα ναυπηγεια που κανουν τανκερ...αεροπλανοφορα...υποβρυχια ? Οχι.....Να την δειρουμε και να την εξυγιανουμε δια της ιδιωτικοποιησης στο χρηματιστηριο της Νεας Υορκης....Της τραβαμε κι ενα μνημονιο ....και ερχεται στα ισια της....Η συμβουλη ...πουλα ολα..
      ειναι πολυ καλη και για το Ισραηλ...Ολη την κρατικη βιομηχανια αμυνης πρεπει να την πουλησει αμεσως....οπου ναναι.Σε πλουσιους Αραβες πχ.Οπως εμεις καποια νησια..Ας δωσει κι αυτο εδαφη στο Καταρ..Μια χαρα ολα....Κι αν ζει σε δυο χρονια...ψυχη βαθυα...Η ελευθερη οικονομια αρκει να ζει....σαν ιδεα. Και τρια πουλια....πουλοπουλα....τσιου τσιου....

      Διαγραφή
    2. 🤸🏼‍♂️🏋️‍♀️🏋️‍♀️🏋️‍♀️🤸‍♀️

      Διαγραφή
    3. Κάθε κράτος και κάθε λαός πρέπει να ακολουθεί και να εφαρμόζει πολιτικές που του ταιριάζουν, που μπορεί να τις αφομοιώσει, που είναι συμβατές με τη νοοτροπία και ψυχοσύνθεση του. Στο Τόκυο είδα Ιάπωνα να βγάζει το μαντήλι του και να καθαρίζει βρώμικο τοίχο στο μετρό. Επίσης πρόσφατα καθάρισαν την κερκίδα που καθόντουσαν. Αυτοί λοιπόν δεν θέλουν καν καθαρίστριες κλπ. Στο Λονδίνο είδα να κινητοποιούνται τουλάχιστον πέντε πολίτες για ένα αδέσποτο σκυλάκι που ήταν σε μαύρα χάλια, αλλά άλλοι τριάντα ήταν παγερά αδιάφοροι όταν κάποιος σουρωμένος κατρακύλησε στις λίαν κάθετες κυλιόμενες του μετρό και κανείς δεν πάτησε το κουμπί στάσης. Δεν είναι όλα για όλους, δυστυχώς... Εμείς έχουμε την Ανατολίτικη "πονηριά" και σεβόμαστε μόνο το ιδιωτικό, αλλά ποτέ το δημόσιο!!! Συγκρίνετε την αντίδραση μας όταν κάποιος γρατζουνίσει το αυτοκίνητο μας και όταν ρημάξει ένα δημόσιο κτήριο... Ή περιπτώσεις Ζακ - Κατσίφας, νεκροί της ΕΡΤ με νεκρούς της MARFIN και πάει λέγοντας...

      Διαγραφή
    4. Δεν εχεις αδικο καπου..Αλλα οχι κι ολα σβαρνα ...Ολα εχουν μια λογικη αναλυση που τα περιμενει.Δεν μπορει να μιλαμε με συνθηματα κραχτες ασκεφτα.Τοσο τα δεξια ..οσο και τα αριστερα συνθηματα κραχτες δεν λενε τιποτε απολυτως..Αν ταχα δεν δουλευει ετσι...παω αναποδα για να δουλεψει..Ειναι ..παιδαριωδες.Γιατι ???? Γιατι στις ..εξιδωσεις...εβγαλα εμενα .τον ανθρωπο που θα τα δουλεψει ολα !!! Αμ...δε....!! Εν κενω τιποτε δεν δουλευει !! Ακουσε Μπαμπη ..ας το πω απλα και λιγο ωμα να τελειωνουμε ..""" αν εισαι τσογλανος...ειτε εισαι κομισαριος ..ειτε ιδιοκτητης επιχειρησης ...θασαι τσογλανος παντα σε ολες τις συνθηκες """ .!!! Το θεμα δεν ηταν ποτε η μεθοδος .Ηταν παντα το εγω μας...Η θα βρουμε εναν τροπο να μην βγαζουμε ...τσογλανους...η θα παμε χαμενοι...Οι τσογλανοι χαλασαν.την ζαχαρη σε ολη την ιεραρχια τσογλανοι....και οι τσογλανοι αρκετοι ..ιδιωτες κατεστρεψαν την χωρα με την ιδια ευκολια αμφοτεροι...συχνα και συνεργαζομενοι.Οσους γνωρισα αριστερα ...τοσους και δεξια.Κι αλλαζαν θεσεις ...μεταξυ τους ..το ιδιο κακο θαχαμε ..κι ας ηξεραν την προηγουμενη θεση τους ! Σεβομαι τον ιδιωτη ...δεν θα πει τιποτε...διοτι δεν σεβομαι τον εαυτο μου και τον διπλα .!!! Η πονηρια της ανατολης ειναι ιδια με της δυσης....η διαφορα τους ειναι μονο μια.Η ανατολικη ειναι μιας κοινωνιας δουλων. ..και η δυτικη μιας κοινωνιας που λογω Ελλαδας εκανε ενα κλικ πιο περα..

      Διαγραφή
    5. Πρακτικά λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα Δημήτρη μου. Χρειάζεται κράμα των άριστων χαρακτηριστικών της φυλής μας (λίγα μεν, πολύ δυνατά δε) και των άριστων πρακτικών όλων των συστημάτων και ιδεολογιών (αρκεί να είναι συμβατά με εμάς) και όχι οι ακολουθούμενοι κομματικοιδεολογικοί αποκλεισμοί που έχουν στεγανοποιήσει τη σκέψη μας κάνοντάς την άγονη στην τελική ανάλυση...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.