27/11/18

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ελλάδα και Κύπρο για τη συμπεριφορά τους στη Μεσόγειο

  • (Φωτ.: Facebook / Recep Tayyip Erdoğan)
Ριψοκίνδυνες συμπεριφορές σε ό,τι αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο καταλόγισε στην Ελλάδα και στην Κύπρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του προειδοποίησε τις δύο χώρες ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κάνει χρήση των δικαιωμάτων της που προκύπτουν από τη διεθνή νομοθεσία «σχετικά με τη διαμάχη για το Αιγαίο αλλά και για το Κυπριακό».

Ερντογάν: Η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί απειλή και κίνδυνο, πρωτίστως για τις ίδιες.
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ακόμα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να κάνει την ελάχιστη υποχώρηση από τις θέσεις της είτε στην Ανατολική Μεσόγειο είτε σε άλλη περιοχή, και επαναβεβαίωσε τους βουλευτές ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της μέχρι τέλους.
Τα πυρά αυτά έρχονται στον απόηχο διαφόρων δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο τα οποία παρουσιάζουν διάφορους χάρτες που αφορούν τουρκικές διεκδικήσεις στην Μεσόγειο δίχως να λαμβάνουν υπόψη νησιά, όπως το Καστελόριζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.