28/11/18

Διακοπές στα κατεχόμενα μέσω αεροδρομίου Λάρνακας

  Πάμπος Βάσιλας    
Μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, στη βρετανική τουριστική αγορά, φλερτάρει και το ψευδοκράτος. Στην πρόσφατη τουριστική έκθεση του Λονδίνου, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια επί μονίμου βάσεως, εκπροσωπήθηκε με τουριστικό περίπτερο και ο τουριστικός οργανισμός των κατεχομένων. 
Με ευρωπαϊκούς τουριστικούς οργανισμούς και Ευρωπαίους πράκτορες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο, να διαφημίζουν διακοπές στη «βόρεια Κύπρο». Παρέχοντας την ευκαιρία στους Βρετανούς τουρίστες να φτάσουν στο νησί μας και να κάνουν διακοπές στα κατεχόμενα, με δυο τρόπους: Μέσω Τουρκίας και αεροδρομίου Ερζιάν ή μέσω αεροδρομίου Λάρνακας και μεταφορά στα κατεχόμενα με λεωφορείο. Η διαφορά στο αεροπορικό εισιτήριο, πρόσθεσε, είναι μικρή, γύρω στο 5% φθηνότερα για όσους τουρίστες από την Αγγλία επιλέγουν να φτάσουν για διακοπές στα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας.Εν τω μεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία της ελεύθερης Αμμοχώστου, η οποία παρέστη στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Λονδίνου, επέστρεψε με αισιόδοξα μηνύματα στις αποσκευές της. Μιας αγοράς μείζονος σημασίας για όλη την Κύπρο, καθώς μαζί με τη ρωσική είναι οι κυριότερες για την κυπριακή ξενοδοχειακή βιομηχανία.
  
Μιλώντας στον «Φ» ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε πως όσον αφορά στο 2019, αναμένεται κατά τη θερινή τουριστική περίοδο ότι εκτός απροόπτου θα σημειωθεί και νέα –έστω και μικρή– αύξηση τουριστών από τη χώρα προς την Κύπρο. Αποδεικνύοντας ότι τα τελευταία χρόνια η ροή τουριστών από τη χώρα αυτή, προς την Κύπρο, παραμένει σε αυξητικό ορίζοντα.
 
Ο κ. Καρούσος επισήμανε επίσης ότι οι ξαφνικές εξελίξεις και η απώλεια της COBALT έπληξε σε κάποιο βαθμό –ευτυχώς μικρό– την τουριστική βιομηχανία, καθώς πέρσι η εταιρεία είχε μεταφέρει από την Ιρλανδία περίπου 17 χιλιάδες Ιρλανδούς τουρίστες, όσους και περίπου φέτος πριν αναστείλει τη λειτουργία της. Χάθηκαν όμως, πρόσθεσε, μερικές χιλιάδες τουριστών που αναμενόταν να μεταφέρει από τη χώρα αυτή, μέχρι το τέλος τουλάχιστον του Νοεμβρίου.
 
Το ευτύχημα είναι, πρόσθεσε, ότι φαίνεται πως το κενό της εταιρείας αυτής θα το καλύψουν άλλες εταιρείες με πτήσεις που θα τοποθετήσουν, εξυπηρετώντας τον συγκεκριμένο προορισμό. Σημείωσε ότι πριν τη δραστηριοποίηση της COBALT στο νησί, η ροή τουριστών έφθανε μόλις τις τρεις χιλιάδες ετησίως. 
 
Σε γενικές γραμμές, φαίνεται πάντως, συνέχισε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, ότι οι κινήσεις προσέλκυσης που έγιναν από την Κύπρο τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αποδίδουν καρπούς και αυτό φαίνεται χρόνο με τον χρόνο. Και όπως είναι φυσικό η παρουσία Βρετανών τουριστών αυξάνεται και στην ελεύθερη Αμμόχωστο και την Αγία Νάπα.
 
Καθιέρωση ολόχρονων πτήσεων
 
Στα θετικά της επόμενης θερινής, αλλά κυρίως χειμερινής τουριστικής περιόδου, για την Κύπρο αλλά και για τη Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο ειδικά, είναι η απόφαση μεγάλου τουριστικού πράκτορα της Αγγλίας, να καθιερώσει πτήσεις ολόχρονα στο νησί μας. Προσφέροντας την ευκαιρία σε Βρετανούς, ηλικιωμένους αλλά και οικογένειες, για διακοπές στις ήπιες θερμοκρασίες χειμώνα στην Κύπρο.
 
Οι πτήσεις θα φθάνουν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίας Νάπας, στο επόμενο διάστημα, η περιοχή θα προβεί σε προγραμματικές ενέργειες ώστε να είναι έτοιμη από νωρίς για αυτή τη σημαντική θετική εξέλιξη. Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, να αναφερθεί ότι η ψυχολογία που εκπέμπει πλέον η Κύπρος στις διεθνείς τουριστικές αγορές και κυρίως τις ευρωπαϊκές που μας ενδιαφέρουν άμεσα, είναι πως επιδιώκει σοβαρά και οργανωμένα να επεκτείνει την τουριστική της βιομηχανία προς τη χειμερινή περίοδο. Και αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Που θα πάρει όμως πολλά χρόνια, με πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες, για να δράσουμε στη σχεδόν ολόχρονη τουριστική περίοδο. 
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.