30/11/18

Η Ιαπωνία αγόράζει το πρώτο της αεροπλανοφόρο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τουλάχιστον ένα αεροπλανοφόρο, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξασφαλίζει η Ιαπωνία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κινεζικής θαλάσσιας επέκτασης στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Σε ένα πρώτο στάδιο, η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να αναβαθμίσει τα δύο υπάρχοντα ελικοπτεροφόρα (Izumo-class), προκειμένου να μπορούν να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα σχέδια αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τον επόμενο μήνα.
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Nikkei, σκοπεύει να αγοράσει έως και 100 επιπλέον πολεμικά αεροσκάφη F35 από τις ΗΠΑ, έναντι τιμήματος το οποίο αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αγορά πραγματοποιείται έναν χρόνο μετά τις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς το Τόκιο να αγοράσει περισσότερο αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
Ήδη, η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε έχει  αγοράσει 42 τέτοια «αόρατα» για τα ραντάρ μαχητικά για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας της χώρας.
Οι επικριτές της κίνησης αυτής της ιαπωνικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η χώρα παραβιάζει τη μεταπολεμική συνταγματική της δέσμευση για έναν καθαρά αμυντικό ρόλο, αναφέρει η «Guardian».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.