28/11/18

Stratfor : Πού οφείλεται το νέο επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας


Γιατί η ελεύθερη πρόσβαση είναι ζωτικής σημασίας για το Κίεβο και τι σηματοδοτεί η απόφαση να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος. Πώς επιδιώκει να κινητοποιήσει τη Δύση και ποιες αντιδράσεις περιμένει. Πόσο ρόλο παίζει η πολιτική συγκυρία στην Ουκρανία.

Η ρωσο-ουκρανική διαμάχη αναφορικά με τη θαλάσσια πρόσβαση μέσω των στενών Κερτς κλιμακώθηκε στις 25 Νοεμβρίου όταν παραστρατιωτικές δυνάμεις της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) ακινητοποίησαν, επιβιβάστηκαν και κατέλαβαν δυο μικρά ουκρανικά σκάφη του πολεμικού ναυτικού και ένα ρυμουλκό που προσπαθούσαν να περάσουν από το στενό.
Έξι από τα 24 μέλη του ουκρανικού πληρώματος που συνέλαβαν οι Ρώσοι τραυματίστηκαν κατά την επιβίβαση των Ρώσων. Το στενό, που βρίσκεται στην ανατολική άκρη της Κριμαίας, συνδέει την Αζοφική Θάλασσα με τη Μαύρη Θάλασσα.
Η ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο αποκήρυξε αμέσως τις ρωσικές ενέργειες και κατηγόρησε τη Μόσχα για στρατιωτική επιθετικότητα. Ο ουκρανός πρόεδρος Πέδρο Ποροσένκο κήρυξε επίσης στρατιωτικό νόμο που θα διαρκέσει για 30 ημέρες (αλλά θα μπορούσε να παραταθεί). Η Ουκρανία και η Ρωσία ζήτησαν έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Για τη συνέχεια Euro2Day

6 σχόλια:

  1. Η Ουκρανία τι ναυτική βάση να κάνει? Με τα μονόξυλα? Βάση για μονόξυλα θα έκανε να πηγαίνουν για κυνήγι? Εδώ δεν έχουν ζεστό νερό να κάνουν μπάνιο! Ο Ποροσένκο ξεπουλάει και ποτίζει με αίμα την Ουκρανία για τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Γερμανών και για την στρατιωτική όρεξη του Νάτο...ότι και να κάνουν η Ουκρανία είναι ζωντανή νεκρή! Οι Ουκρανοί πολίτες βλαστημάνε την μοίρα τους και τον Ποροσένκο και όλα τα σε -ένκο...Μέρκελ, Τιμοσένκο...η Ουκρανία είναι πιστό αντίγραφο των όσων εκβιαστικά γίνονται με της κυβερνήσεις στην Ευρώπη!Ειδικά οι Ουκρανοί βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιπερισπασμός για να κάνουν την δουλειά τους οι Δυτικοί στο Κόσοβο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντι εξ
      Εχεις μυαλο ....οχι αστεια.

      Διαγραφή
    2. Το ένα μυαλό αναγνωρίζει το άλλο.

      Διαγραφή
    3. Το μικροτερο ..το μεγαλο..Η πρωτη λεξη που μουρθε στον νου οταν ακουσα το γεγονος ηταν η ιδια η σκεψη σου..Εισαι καλυτερος ...αρα μυαλο κοφτερο..

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.