29/11/18

Εκπρόσωπος ΝΑΤΟ: Έχουμε ήδη ισχυρή παρουσία στον Εύξεινο Πόντο

Ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας Οάνα Λουνγκέσκου δήλωσε πως πληρώματα του NATO περιπολούν και ασκούνται τακτικά στην Μαύρη Θάλασσα, σημειώνοντας πως Συμμαχικά πλοία έχουν περάσει 120 ημέρες στην περιοχή φέτος, 40 περισσότερες σε σχέση με το 2017.
Παράλληλα, NATOϊκά αεροσκάφη εκτελούν πολλές περιπολίες ή αποστολές ανίχνευσης πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας, προσέθεσε. Τρία μέλη της Συμμαχίας, η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, βρέχονται από την Μαύρη Θάλασσα και διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό στην ζώνη, είπε.
«Υπάρχει ήδη πολύ NATO στην Μαύρη Θάλασσα», σημείωσε η κ. Λουνγκέσκου, προσθέτοντας πάντως πως η Συμμαχία θα συνεχίσει να εξετάζει την «παρουσία» της στην περιοχή.
Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του NATO και συνεπώς δεν προστατεύεται από το Άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης, που ορίζει ότι τυχόν επίθεση εναντίον ενός συνιστά επίθεση εναντίον όλων.

2 σχόλια:

  1. Αφού η Ουκρανία δεν είναι μέλος του NATO και συνεπώς δεν προστατεύεται από το Άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης, που ορίζει ότι τυχόν επίθεση εναντίον ενός συνιστά επίθεση εναντίον όλων, τότε γιατί ἐπιμένει ὁ Ποροσένκο νά προκαλῆ μέ πόλεμο τήν Μόσχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.