27/11/18

Στρατιωτική άσκηση "ΜΕΔΟΥΣΑ 7" μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Νεκτάριου Μαρκέτου
Με αιχμή του δόρατος τον Ναύσταθμο Κρήτης, πραγματοποιείται η άσκηση "Μέδουσα". Η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, με την συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 23 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μήνα.
Στα ρεπορτάζ των αιγυπτιακών μέσων επισημαίνεται η ενισχυμένη στρατιωτική συμμαχία των τριών χωρών. Η "Αλ Αχράμ", στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα της επισημαίνει ότι ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου έφτασαν χθες στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στη κοινή στρατιωτική άσκηση. Σε επίσημη δήλωσή του, ο εκπρόσωπος των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Tamer El-Refaie, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Tamer El-Refaie - Εκπρόσωπος Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων
"Οι κοινές ασκήσεις θα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και τη διαχείριση κοινών ναυτικών και αεροπορικών επιχειρήσεων, τη θαλάσσια παρακολούθηση, τον εντοπισμό υποβρυχίων, τη διασφάλιση πετρελαϊκών πλατφορμών και ζωτικών στόχων στη θάλασσα, καθώς επίσης τον έλεγχο και την επιθεώρηση ύποπτων πλοίων καθώς και διαδικασίες έρευνας και διάσωσης."

H Κύπρος συμμετέχει στην άσκηση με ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και με προσωπικό μονάδων των ειδικών δυνάμεων. Σε όλα τα ρεπορτάζ, επισημαίνεται επίσης ότι τη "ΜΕΔΟΥΣΑ 7" παρακολουθούν σπουδαστές των αιγυπτιακών στρατιωτικών σχολών. Όλα τα ρεπορτάζ συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό και μεταφέρουν το ξεκάθαρο μήνυμα της όλο και μεγαλύτερης σύσφιγξης των σχέσεων Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδος, στον στρατιωτικό τομέα.
Σημειώνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου επεσήμαναν αυτές τις ημέρες πως η άσκηση είναι η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο. Το Υπουργείο Άμυνας αλλά και το ελληνικό Πεντάγωνο δίνουν μεγάλο βάρος στην άσκηση καθώς θεωρούν ότι ενισχύει τον γεωπολιτικό ρόλο και με την υλοποίησή της άσκησης οικοδομείται μία ισχυρή συμμαχία στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Περισσότερα στο: http://alphanews.live/cyprus/stratiotike-askese-medoysa-7-metaxy-kyproy-elladas-kai-aigyptoy-binteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.