28/11/18

Ολοκληρώθηκε η άσκηση “ΜΕDUSA 7” Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή Νοτίως της Κρήτης, στην παρουσία των Υπουργών Άμυνας, των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Διοικητών Πολεμικού Ναυτικού Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου η τελική φάση της Αεροναυτικής Άσκησης “ΜΕDUSA 7” με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων από τις 3 χώρες.
Οι τρεις Υπουργοί παρακολούθησαν την τελική φάση από Αιγυπτιακό Ελικοπτεροφόρο και Ελληνική Φρεγάτα. Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης αφού συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους  για τη συμμετοχή τους και τη συνδρομή τους στην επιτυχία της τόνισε ότι κατά την εκτέλεση της άσκησης διαφάνηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών.
 
Συνεχίζοντας αφού επεσήμανε ότι αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της Κύπρου στην άσκηση με ναυτικά μέσα σαν ισότιμο μέλος, δήλωσε ότι η εξάσκηση του προσωπικού του Κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με άλλα Πολεμικά Ναυτικά καθώς και η πραγματοποίηση διάφορων Αεροναυτικών ασκήσεων, ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια αναβάθμισης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς και ειδικότερα του Ναυτικού μας.
Κλείνοντας τόνισε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες ενισχύουν τις αμυντικές σχέσεις και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Κύπρος μπορεί να καταστεί πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο.
Κατά τις συναντήσεις που είχε  ο κ. Υπουργός τόσο σε διμερές όσο και τριμερές επίπεδο με τους ομόλογους του της Ελλάδας και Αιγύπτου έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων με την Αίγυπτο και τριμερών σχέσεων με Ελλάδα-Αίγυπτο, ενώ  συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η περιφερειακή ασφάλεια καθώς επίσης η θαλάσσια και ενεργειακή ασφάλεια στην  Ανατολική Μεσόγειο. 
Κατά την αυριανή μέρα θα πραγματοποιηθεί το 4ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Άμυνας, κατά το οποίο θα συζητηθούν και θα συντονιστούν κοινές δράσεις και θέματα κοινού ενδιαφέροντος από τους Υπουργούς Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου και στην παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ και Επιτελών από τα Υπουργεία Άμυνας και Γενικών Επιτελείων των 2 χωρών.
 
Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.