30/11/18

Η απασφαλισμένη βόμβα του ασφαλιστικού



Ο ασφαλισμένος του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με αρχικά Θ.Β. κατέβαλε ως ασφαλιστικές εισφορές σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου το αστρονομικό ποσό των... 66,02 ευρώ! Μέχρι το τέλος του 2014, όταν η μία συνδικαλιστική παράταξη τού εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος ταμείου έβγαλε τα άπλυτα της άλλης στη φόρα, είχε καταφέρει να εισπράξει 172.499,55 ευρώ. Και δεν ήταν ο μόνος. 13 "παλιοσειρές” του Ταμείου έδωσαν ως ασφαλιστικές εισφορές λιγότερα από 1.000 ευρώ και εισέπραξαν ως σύνταξη κοντά 200.000 ευρώ, ο καθένας. Δείτε τον πίνακα. 
Πώς τα κατάφεραν; Ήταν απλό. Ήταν αυτοί που έστησαν το Επικουρικό Ταμείο ως πυραμίδα. Όρισαν ένα φιξαρισμένο ποσό σύνταξης κι ένα φιξαρισμένο ποσό ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να συνδέσουν αυτά τα δύο σε ατομική βάση. Ακόμα κι ένα μηνιάτικο εισφορών να πλήρωνες, έπαιρνες πλήρη σύνταξη.  Θα σου την πλήρωναν τα κορόιδα, οι επόμενοι. Έδωσε λοιπόν ο Θ.Β. περίπου 22.500 δραχμές, οι υπόλοιποι πλήρωσαν μερικά μηνιάτικα παραπάνω, βγήκαν στη σύνταξη, και από τότε εισπράττουν, ζωή νάχουν.  

Δείτε τη σχέση καταβληθεισών εισφορών και εισπραχθεισών συντάξεων, σε τρεις ομάδες συνταξιούχων. Όσο πιο νέα είναι μια ομάδα, τόσο περισότερα πληρώνει. Αλλά τα ποσά που εισπράττει εξακολουθούν να είναι τερατώδη.  


Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.