28/11/18

Bloomberg: Πιθανή η συμμετοχή Βουλγαρίας στην κατασκευή τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

Η υπουργός ενέργειας της Βουλγαρίας, Temenuzhka Petkova
Στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενδέχεται να συμμετάσχει η Βουλγαρία, προκειμένου να επεκτείνει τον ενεργειακό ανεφοδιασμό, δήλωσε η υπουργός ενέργειας Temenuzhka Petkova. Βουλγαρία και Ελλάδα σκοπεύουν να συνδέσουν τα δίκτυα τους με έναν αγωγό καυσίμων μέχρι το 2020, ανέφερε σε συνέντευξή της η κα Petkova.
Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, ο σύνδεσμος θα είναι σε θέση να μεταφέρει φυσικό αέριο στη Βουλγαρία από τον μελλοντικό σταθμό LNG, εκ του οποίου το ένα πέμπτο θα ανήκει στο κράτος.
«Ο τερματικός σταθμός στην Αλεξανδρούπολη θα μας δώσει πρόσβαση στους ανεφοδιασμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αλγερία, οι οποίοι θα μεταφέρονται στη Βουλγαρία μέσω της γραμμής διασύνδεσης» δήλωσε κα η Petkova.
Η χρηματοδότηση του αγωγού διασύνδεσης με την Ελλάδα ύψους 220 εκατ. ευρώ έχει ήδη εξασφαλιστεί και τα κατασκευαστικά σχέδια είναι σε εξέλιξη, σημειώνει το Bloomberg. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BLOOMBERG, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.