28/11/18

Ο Τραμπ απειλεί να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Πούτιν στην G20 εξαιτίας της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι ενδέχεται να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, εξαιτίας της νέας, σοβαρής κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά το επεισόδιο στην Αζοφική Θάλασσα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στην εφημερίδα The Washington Post, ο Τραμπ εξήγησε ότι αναμένει «πλήρη αναφορά» από την ομάδα των συμβούλων του για θέματα εθνικής ασφαλείας σχετικά με τη σύλληψη τριών σκαφών του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και των πληρωμάτων τους από τη Ρωσία την Κυριακή.
«Αυτό μπορεί να είναι πολύ καθοριστικό», δήλωσε ο Τραμπ στην Πόουστ. «Μπορεί να μην κάνω τη συνάντηση. Ίσως να μην κάνω τη συνάντηση (...) Δεν μου αρέσει αυτή η επιθετική συμπεριφορά. Δεν θέλω καθόλου αυτή την επιθετικότητα», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος.
Ο Τραμπ προγραμματιζόταν να συναντηθεί με τον Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της G20, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Στη συνάντηση αναμενόταν να συζητηθούν θέματα ασφαλείας, ελέγχου των εξοπλισμών, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση στην Ουκρανία, ανέφερε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον σε δημοσιογράφους.
Επίσης την Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προέτρεψε τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, Καθημερινή

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.