28/11/18

Η ιδεοληψία και αφέλεια (;) του κ. Κοτζιά συνεχίζουν να κάνουν κακό στη χώρα

Η ιδεοληψία και αφέλεια (;) του κ. Κοτζιά συνεχίζουν να κάνουν κακό στη χώρα
Του Στέλιου Φενέκου*
Με έκπληξη και απαξία ταυτόχρονα ακούσαμε τον πρώην υπουργό εξωτερικών κ. Κοτζιά, να δηλώνει δημόσια σε συνέντευξή του:
«Ο στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας. Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει…..Υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, οι οποίοι ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο δεν είναι νομικώς ζωντανό.»
Η συνέντευξη αυτή, όπως ήταν φυσικό, έγινε αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από την αλβανική πλευρά.
Η θέση του κ. Κοτζιά, πέρα του ότι είναι εσφαλμένη διεθνολογικά (από πλευράς διεθνούς δικαίου), παρουσιάζει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας ως επιθετικές προς τους γείτονές τους, ότι δεν υφίστανται πολιτικό έλεγχο και ότι προβαίνουν σε ενέργειες που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές τους και την συνταγματική τάξη της Δημοκρατίας μας.
Επίσης είναι απολύτως αυθαίρετη και εναντίον της εθνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου, η επιχειρούμενη από την πλευρά του ακύρωση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας (1914), ενώ ταυτόχρονα αποδέχεται την ισχύ των πρωτοκόλλων της Φλωρεντίας (1913 και 1924).
1. Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, ενώ ταυτόχρονα αποδέχεται τα πρωτόκολλα που όρισαν το αλβανικό κράτος την ίδια εποχή.
2. Αν δεχθούμε το επιχείρημά του, ότι η παλαιότητα και μόνο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914, του στερεί την νομική υπόσταση, τότε θα πρέπει να πούμε το ίδιο και για όλες τις συνθήκες της εποχής εκείνης, με τις οποίες έληξαν πόλεμοι, δημιουργήθηκαν κράτη, ρυθμίστηκαν σχέσεις και έγιναν ξεριζωμοί.
3. Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, όταν υπογράφηκε, είχε την αποδοχή των Μεγάλων Δυνάμεων, της Ελλάδος, των Βορειοηπειρωτών και βεβαίως της Αλβανίας η οποία το συνυπέγραψε. Αυτό το γεγονός και μόνο του δίνει ιδιαίτερο κύρος.
4. Δεν έχει ακυρωθεί το περιεχόμενό του από καμία μεταγενέστερη σύμβαση, υπογεγραμμένη από οποιαδήποτε από τις πλευρές που το υπέγραψαν και διακήρυξαν την αποδοχή του.
5. Η μεταγενέστερη συνθήκη των Παρισίων του 1946 ορίζει ξεκάθαρα ότι το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα είναι ανοικτό και θα επιλυθεί μετά το Αυστριακό (το οποίο έκλεισε το 1955).Και ποτέ δεν επιλύθηκε.
6. Ταυτόχρονα αποκρύπτει την εντολή των τότε μεγάλων δυνάμεων το 1914 για κατάληψη της Β. Ηπείρου από την Ελλάδα, ως αναγνώριση φυσικά της ταυτότητας και της αυτονομίας της Β. Ηπείρου, αλλά και την ανακατάληψη που έγινε το 1940, γεγονότα που απεικονίζουν τον Ελληνικό χαρακτήρα της περιοχής, ο οποίος αναγνωρίζεται και εξ αυτού προκύπτει και η εκκρεμότητα των συνόρων στην συνθήκη των Παρισίων.
7. Ερμηνεύει συνεπώς την συνθήκη των Παρισίων επιλεκτικά εις βάρος μας, για να επιβεβαιώσει αποκλειστικά και μόνο τις ιδεοληψίες του.
Καταλήγοντας:
Συνεπώς το πρωτόκολλο όχι μόνο ισχύει, αλλά θα πρέπει να το επικαλεσθούμε ως διαπραγματευτικό μας όπλο για να προστατεύσουμε και να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας στη Β. Ήπειρο.
Η διάσταση που δίνει δημόσια και διεθνώς για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, δημιουργώντας υπόνοιες ότι δεν υφίστανται πολιτικό έλεγχο, είναι εξόχως υπονομευτική και δυσφημιστική για την υπόσταση της ίδιας της χώρας, των θεσμών της Δημοκρατίας και της πολιτικής διακυβέρνησης.
Πέραν των διεθνών επιπτώσεων των δηλώσεών του, οι οποίες είναι σοβαρές και θα αξιοποιηθούν σε κάθε περίπτωση από την απέναντι πλευρά, (διότι τις κάνει ένας πρώην υπουργός εξωτερικών), αποκαλύπτει τις κρυφές και άνομες προθέσεις και ιδεοληψίες του εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Ας δούμε εν συντομία τις συνθήκες με τις οποίες καθορίζονται τα ελληνικά και τα αλβανικά εδάφη στην Ήπειρο.
1. Η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία, ήθελαν να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια, επερχόμενης της πτώση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τον Δεκέμβριο του 1912, υπόγραψαν μυστική συμφωνία η οποία επισημοποιήθηκε στη Ρώμη, αρχές Μαϊου του 1913, για να διαμοιράσουν την Αλβανία σε σφαίρες επιρροής. Η Ιταλία ήθελε την περιοχή που είναι το λιμάνι της Αυλώνας και η Αυστροουγγαρία, την Αλβανία ως «ειδική ζώνη επιρροής».
2. Την 30η Μαΐου του 1913, με βάση τη Συνθήκη Ειρήνης του Λονδίνου, ανατέθηκε στις Μεγάλες Δυνάμεις η ρύθμιση των συνόρων της Αλβανίας. Τον Ιούλιο του 1913, η συνδιάσκεψη των πρέσβεων με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, ανακήρυξε την Αλβανία ανεξάρτητο κράτος, χωρίς να καθορίσει τα σύνορά της. Η Ελλάδα δεν κατάφερε να υποστηρίξει με συγκεκριμένο σχέδιο τις θέσεις της για την Βόρειο Ήπειρο και το αίτημά της για δημοψήφισμα στη περιοχή και για αυτοπροσδιορισμό, απορρίφθηκε λόγω των αντίθετων συμφερόντων που υπήρξαν. Αποφασίσθηκε η δημιουργία επιτροπής για τον καθορισμό των συνόρων, η οποία μετά από επιμονή της Αυστροουγγαρίας και της Ιταλίας και με την ανοχή της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας, κατέληξε στο να υπογραφτεί το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας τον Δεκέμβριο του 1913, που οριοθετούσε τις Βόρειες περιοχές της Ηπείρου στην κυριαρχία της Αλβανίας, μετονομάζοντάς τες σε «Νότιο Αλβανία», οι δε Έλληνες κάτοικοι της χαρακτηρίστηκαν ως «Ελληνική Μειονότητα».
3. Την παραχώρηση της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία, ακολούθησε ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών εναντίον του αλβανικού στρατού, ο οποίος κατευθυνόταν από Ιταλούς και Ολλανδούς αξιωματικούς, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί η αυτονομία της Β. Ηπείρου τον Φεβρουάριο του 1914 και στη συνέχεια να υπογραφεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας στις 5 Μαΐου 1914.
4. Το πρωτόκολλο αυτό, με το οποίο αναγνωριζόταν η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, υπογράφηκε μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης, επικεφαλής της ήταν ο πρίγκιπας Βηντ, και του προέδρου της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου» Γεωργίου Χρηστάκη-Ζωγράφου,. Η κυβέρνηση της Β. Ηπείρου αξίωνε να εγκριθούν και να εγγυηθούν για το πρωτόκολλο οι Μεγάλες Δυνάμεις. Τελικά την 1 Ιουνίου 1914 το επικύρωσαν και λίγες μέρες αργότερα η αλβανική κυβέρνηση αποδέχτηκε τελικά την συμφωνία και στις 23 Ιουνίου 1914, απέδωσε το υπογεγραμμένο επίσημο έγγραφο του πρωτοκόλλου στην αυτόνομη κυβέρνηση. Η αποδοχή της συμφωνίας ανακοινώθηκε στην Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου. Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν αναιρέθηκε ποτέ από οιαδήποτε μεταγενέστερη συνθήκη, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
5. Μετά τον Α’ΠΠ, τον Νοέμβριο του 1921, ακολούθησε διάσκεψη πρέσβεων η οποία αποφάσισε για την ενσωμάτωση της Β. Ηπείρου στην Αλβανία. Η απόφαση αυτή υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1923 από την Μ. Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία και Ιαπωνία. Επίσης αποφασίστηκε η σύσταση τετραμελούς διεθνούς επιτροπής για τη διαχάραξη των νοτίων και νοτιοανατολικών συνόρων της Αλβανίας. Τον Μάρτιο του 1924, η διεθνής επιτροπή υπέβαλε το πόρισμά της και κατέληξε ότι η Ελλάδα έπρεπε να δώσει στην Αλβανία, εκτός της Βορείου Ηπείρου, και πρόσθετο ελληνικό έδαφος, 14 συνολικά χωριά κοντά στις Πρέσπες!
6. Η οριστική απόφαση για παραχώρηση της Β. Ηπείρου και των 14 χωριών στην Αλβανία επικυρώθηκε στις 27/11/1925, με το Δεύτερο Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, που υπογράφτηκε από Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία και Ελλάδα.
7. Στις 30 Αυγούστου 1946, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα στη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης στο Παρίσι, την ένωση της Β. Ηπείρου με την Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΣΔ και της Ουκρανίας αντέδρασαν σθεναρά, και κατέθεσαν προσφυγή κατά της χώρας μας. Τα υπόλοιπα κομμουνιστικά κράτη συντάχθηκαν με την Ε.Σ.Σ.Δ. Στις 28 Σεπτεμβρίου 1946, η Αθήνα, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί την υπαγωγή του θέματος, υπό τη δικαιοδοσία της Συνδιάσκεψης των τεσσάρων Μεγάλων Δυνάμεων.
8. Έτσι, το τελικό κείμενο της Συνδιάσκεψης, υπογράφτηκε με επιφύλαξη από τον Έλληνα αντιπρόσωπο, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της επιτροπής της Συνδιάσκεψης για την Ιταλία, ότι η αναγνώριση της Αλβανίας σε σχετικό άρθρο του σχεδίου Συνθήκης, δεν προδικάζει την έκβαση του ζητήματος των ελληνοαλβανικών συνόρων.
9. Στις 10 Φεβρουαρίου 1947, υπογράφτηκε η Συνθήκη Ειρήνης με την Ιταλία (γνωστή ως Συνθήκη των Παρισίων). Σ’ αυτήν ΔΕΝ περιλήφθηκε όρος για την εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας (όπως επιδίωκαν τα κράτη του ανατολικού μπλοκ) μετά από εντονότατη αντίδραση της Ελλάδας η οποία πρότεινε μόνο την αναγνώριση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Αλβανίας.
10. Επίσης η Ελλάδα πέτυχε να καταχωρηθεί στα πρακτικά η εξής δήλωση: «Προς αποφυγή πάσης αμφιβολίας, η αντιπροσωπεία της Ελλάδος δηλώνει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, προσυπογράφουσα την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Αλβανίας, δεν θα εγκαταλείψει σε καμία περίπτωση και με κανέναν όρο τα προαιώνια και απαράγραπτα δικαιώματά της επί ενός ελληνικού εδάφους, το οποίο το αίμα των παιδιών της ένωσε με την Μητέρα πατρίδα, διατηρούσα στο ακέραιο τις επιφυλάξεις της μέχρι το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα να διακανονισθεί κατά τρόπο σύμφωνο με την δικαιοσύνη».
Το θέμα των συνόρων με την Αλβανία, παραμένει ως σήμερα ανοιχτό, αφού οι διασκέψεις των Μεγάλων Δυνάμεων που ακολούθησαν και στις οποίες είχε παραπεμφθεί το ζήτημα, ολοκληρώθηκαν στη Γενεύη το 1955, χωρίς αυτό να συζητηθεί.
*Ο Στέλιος Φενέκος είναι Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ και Πρόεδρος της «Κοινωνίας Αξιών»

Πηγή: Liberal

9 σχόλια:

  1. Ὁ Κοτζιάς πού εὐτυχῶς δέν εἶναι πλέον Ὑπουργός, μιλάει τόσο ἀνεύθυνα! Τάχα δέν ξέρει ὅτι αὐτά πού λέει καί ἀντιβαίνουν στό διεθνές δίκαιο, καί ἐκθέτουν τόν Ἑλληνικό στρατό διεθνῶς, καί μπορεῖ νά χρησιμοποηθοῦν ἐναντίον τῶν ἐθικῶν μας συμφερόντων;
    _Πόσο κάνει ἡ ἐθνική προδοσία;΅Διότι εἴτε πληρώθηκε, εἴτε περιμένει νά πληρωθῆ, εἴτε περιμένει ἀνταμοιβές σέ εἶδος, ὅπως θέση σέ διεθνῆ φορέα ἤ σέ ἕνα στημένο πολιτικό σκηνικό τῆς Ἑλλάδος, τό ἴδιο κάνει.
    Ὄχι μόνο πολιτικά καί ἠθικά, ἀλλά καί ποινικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος ασχολέιται ακόμα με τον κ. Κοτζιά; υπάρχει λόγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνον ο ίδιος. Αλλωστε, ότι εκστομίζει βρωμάει κομμουνιστίλα και διεθνισμό.

      Διαγραφή
  3. Εδώ οι Τούρκοι κοντεύουν να διεκδικήσουν ΑΟΖ στον Ειρηνικό, το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας έχει φαρδιές πλατιές υπογραφές που πρέπει το Υπεξ κάθε πρωί να αρχίζει να λέει: "Παραβιάζετε το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, να στέλνει χρήμα για Εκκλησίες, να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους της Β. Ηπείρου, να βρίσκουν τρόπο για επενδύσεις με το Προξενείο, με ομάδα για τα σχολικά θέματα, τα πολιτιστικά, κ.λ.π. έχουμε τον Κοτζιά να λέει πράγματα που εκτρέπονται του δημοσίου συμφέροντος και αισθήματος! Άμεσα να εξηγήσουμε προσωπικά σε κάθε πολιτικό να δεσμευτεί για την πολιτική του κόμματός του! Στην Ν.Δ. να τους κράξουν για την επιλογή Τατσόπουλου! Δηλαδή πήραν την μεγάλη μεταγραφή? Γιατί ο Κούλης έδωσε την ευκαιρία να πολιτευτεί με το κόμμα του και διεκδικεί να ηγηθεί της χώρας επιλέγοντας τέτοιους! Αλλά δεν αδειάζει κανένας από τα ΜΜΕ να πει μισή κουβέντα γι αυτά που ΘΑ ΈΡΘΟΥΝ!! Εμ βέβαια μην χαλάσει η σούπα! Στρέφουμε τα βλέμματα σε ένα ξοφλημένο χώρο, θα μπορούσαμε να τον έχουμε στην 'συντήρηση" και για το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα δεν μιλάμε! Ένα πεθαμένο πολιτικό σύστημα που έπρεπε να το στήσουμε στον τοίχο για την συμπεριφορά του σε όλα τα ζωτικά θέματα που προκύπτουν με όσα γίνονται από τους Συριζανέλ το χαϊδεύουμε! Χαϊδέψτε, μην το στεναχωράτε, και σε λίγο καιρό θα λέτε: "είναι προδότης ο Κούλης για το όνομα, είναι προδότης ο Κούλης για το αλβανικό", τα παιδιά θα κάνουν καταλήψεις, οι συντάξεις θα ξανάρθουν στο προσκήνιο, οι νέοι θα εξακολουθούν να φεύγουν! Την ίδια ώρα που κι ένα ψίχουλο στην χώρα έχει αξία δεν αφιερώνουμε ούτε μια λέξη στον σχεδιασμό του μέλλοντος μεθοδικά! Πως? Μα υπάρχει κάτι άλλο από τους πολιτικούς φορείς? Έχει κάποιος κανένα άλλο ρεαλιστικό σχέδιο και δεν το ξέρουμε? Αντί κάθε πολίτης ως πράξη αντίστασης να ασκεί κριτική σε κάθε τι,εστιάζουμε και ασχολούμαστε με τις αηδίες (μην χρησιμοποιήσω καμιά "διπλωματική" λέξη όπως μ@λ@κίες) του Κοτζιά δίνοντας οντότητα και υπόσταση σε βρώμικους και προδότες και ανύπαρκτους! Μαζεύει ο Κοτζιάς τους ομόσταυλούς του και τα λέει και δεν υπάρχει αντιπολίτευση να τον πάει μην πω πως...εμ βέβαια που να υπάρχει και γιατί να το κάνει αφού όλοι έχουν σχέση με τους Σόρους, αλλιώς γιατί? Σας στεναχωράει όσοι είστε στα αντιπολιτευτικά κόμματα ε? Δεν πειράζει θα σας περάσει! Θα σας περάσει όταν θα δείτε την συνέχεια του έργου, αλλά τότε θα είναι αργά, όταν θα μουτζώνεστε, όσοι από ηλιθιότητα και οπαδιλίκι τα επιλέξατε χωρίς να τους ζητήσετε, χωρίς απαιτήσετε να εξυγιάνουν τον χώρο τους ώστε κάθε κόμμα να υπηρετεί αυτό που πρεσβεύει κι όχι να ψηφίζει ο πολίτης Ν.Δ και να του βγαίνει Συριζανελοποτάμι με τον Τατσόπουλο...δηλαδή τι άλλο θέλετε να τους ζητήσετε με κάθε τρόπο τον λόγο των πράξεων αυτών? Δεν έχει η Ν.Δ στελέχη που πήρε τον Τατσόπουλο? Δεν έχει ικανούς Έλληνες λεβεντόπαιδα να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους και να την πάνε ψηλότερα? Δεν έχει όπως φαίνεται γιατί αν είχε θα τον είχαν πάρει και θα τον είχαν σηκώσει τον Τατσόπουλο, και από αυτό φαίνεται που το πάνε… Δεν έχει το Ποτάμι ή το Πασόκ , που έχει όλους τους πεπαλαιωμένους? Στο ΚΚΕ η μόνη "αλλαγή" με 10% τόσα χρόνια είναι να λένε κάναμε λάθος για την Μακεδονία! 10 άνθρωποι στους 100 και δεσμεύουν μια δύναμη χωρίς να ενώνεται (όπου υπάρχει λόγος να ενωθούν, στα εθνικά θέματα π.χ) και ασκούν κριτική χωρίς συμμετοχή με πράξεις όπως στα συλλαλητήρια να κάνει το ΠΑΜΕ ξεχωριστά από τον λαό λες και οι άνθρωποι είναι λεπροί? Ποιός τους ασκεί κριτική! Βλέπω να βρίζουν την αριστερά εδω μέσα με κριτήριο τον Σύριζανελ ως αριστερούς! Αν αυτοί είναι αριστεροί τότε εγώ έχω πάει στην Ανδρομέδα! Αυτοί είναι το χάος!! Τι γίνεται λοιπόν, δεν υπάρχει αίσθηση της πραγματικότητας? Η Ελλάδα είναι μία και το έθνος έχει και ιερά και όσια, μ αυτά επέζησε, αυτά ας υποστηρίξουμε και ας πάψουμε να είμαστε χειροκροτητές! Ας ανήκει όπου θέλει ο καθένας δεν είναι κακό αλλά πρώτα ας είμαστε Έλληνες κι ας μην διαπραγματευόμαστε και παζαρεύουμε για κανέναν κερατά την Ελλάδα! Πρώτα η Ελλάδα, μπορούμε ακόμα δεν χάθηκε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνῶ, πρέπει νά ἀσχολούμεθα μέ τόν κ. Κοτζιά , διότι ἔχει άποθηκεύσει πολλές γνώσεις, καί ἔχει ἀποκτήσει γνωριμίες, γνώσεις καί γνωριμίες τίς ὁποῖες χρησιμοποιεῖ -νομίζω - κυρίως ὅπως βολεύει τίς φιλοδοξίες του, ἴσως καί κάποια ἰδεολογία, καί πάντως ἐναντιώνεται στό ἐθνικό μας συμφέρον.
    Σέ κάτι θά εἶναι συνεπής, ὅπω ςκάθε ἄνθρωπος, ἀλλά αὐτό δέν φαίνεται ὅτι εἶναι ἡ Ἑλλάδα οὔτε ὁ Ἑλληνισμός!
    Διότι, ἀπορῶ : Ὁ Κοτζιάς, ἐνῶ ὑπάρχει τό πρωτόκολλο τῆς Κέρκυρας, πῶς κοιμᾶται τά βράδυα πού δέν τό ἀξιοποίησε ὡς Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν;
    Καί μάλιστα ἔρχεται σήμερα, μέ ψευδο-προφητικές ἀνοησίες, ἀντί νά καταγγείλῃ ποιά συμφέροντα πού προφανῶς τά γνωρίζει, ἀντιστρατεύονται τό Πρωτόκολλο αὐτό, καί ἄρα ἀντιστρατεύονται καί τόν Ἑλληνισμό τῆς Βορείου Ἠπείρου, νά τά προσεταιρισθῆ ἀνηθίκως καί ἀήθως ὁ κ. Κοτζιάς τά συμφέροντα αὐτά (ἀπό ἀλβανικά, μέχρι τοῦ κ. πρέσβεως...), καί νά ὑπονομεύσῃ ἐνεργῶς διά τῶν δηλώσεών του, τήν παρουσία Ἐλλήνων στήν Βόρειο Ἤπειρο!

    Εὐθύνεται ἤ δέν εὐθύνεται ἄρα, ἠθικά, ὁ κ. Κοτζιάς, διότι μέ τήν πολιτεία του στά δημόσια πράγματα τῆς Ἑλλάδος, καί τίς ἐκούσιες παραλείψεις του στό Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, ἐπέτρεψε στούς ὑπό τόν Ράμα δολοφόνους τήν προσχεδιασμένη δολοφονία τοῦ ἥρωα Κωνστανίνου Κατσίφα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπληρώνω: Τό πρωτόκολλο τοῦ 1914, εἶναι ἡ βασική πολιτική καί νομική προϋπόθεση, ἄνευ τηρήσεως τῆς ὁποίας, ἔστω ἐν δυνάμει μέχρι σήμερα, δέν νομιμοποιεῖται ἡ σημερινή Ἀλβανία γιά νά ἐξακολουθήσῃ νά ὑπάρχῃ ὡς κράτος. Διότι, ἡ ἴδια ἡ ὕπαρξη τῆς Ἀλβανίας ὡς κράτους, ἐξαρτᾶται ὄχι μόνο ἀπό τήν ὕπαρξη καί τόν πλήρη σεβασμό τῆς Ἑλληνικῆς μειονότητας τῆς Βορείου Ἠπείρου, ὡς γέφυρας μεταξύ τῶν δύο λαῶν, ἀλλά καί ἀπό τήν Ἑλλάδα.
    Καί ἀκριβῶς ἐπειδή αὐτή εἶναι ἡ πολιτική καί νομική σημασία τοῦ πρωτοκόλλου αὐτοῦ, κράτη πού θέλησαν ἤ θέλουν νά ἔχουν ὡς προτεκτοράτο τους τήν Ἀλβανία, ὅπως Ἰταλία κυρίως στό παρελθόν, Τουρκία πάντα, καί Γερμανία-ΗΠΑ σήμερα, βοήθησαν καί βοηθοῦν δουλοπρεπείς Κυβερνήσεις της, σέ διώξεις τῶν Ἑλλήνων, καί σέ ὑπονόμευση τῆς παρουσίας τῶν Ἐλλήνων τῆς Βορείου Ἠπείρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nikolaos Kavasilas.
      Η λεξη : Δουλοπρεπεις,ενεχει την υποθεση οτι μπορει καποτε,ισως,πιθανον,ο δουλοπρεπης να αγανακτησει απο την μεταχειρηση του και να αντιδρασει.
      Επομενως η λεξη πρεπει να αντικατασταθει με την σωστη : Προδοτικες κυβερνησεις που σημαινει την εν πληρη συνειδησει ενεργεια.

      Διαγραφή
  6. Είναι και ο κοτζιάς ένα από τα αστέρια της μεταπολίτευσης.Από αυτά που λέει αποδεικνύεται πόσο ανεπαρκής ήταν για τη θέση του ΥΠΕΞ που κατείχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.