16/12/09

Ενταλμα σύλληψης της Λίβνι για εγκλήματα στη Γάζα

Ανακλήθηκε τελικώς όταν η ισραηλινή πολιτικός ακύρωσε την επίσκεψή της στη Βρετανία. ΛΟΝΔΙΝΟ Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Ισραήλ, η κυβέρνηση του Γκόρντον Μπράουν υποβάθμισε χθες τη σημασία της έκδοσης εντάλματος σύλληψης από δικαστήριο του Λονδίνου σε βάρος της πρώην υπουργού Εξωτερικών και νυν ηγέτιδος της ισραηλινής αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι.

Το ένταλμα εκδόθηκε για τον ρόλο της κυρίας Λίβνι σε πιθανολογούμενα εγκλήματα πολέμου κατά την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, τον Δεκέμβριο του 2008, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.400 άμαχοι Παλαιστίνιοι.

Αν και η νομική διαδικασία ανεκλήθη όταν έγινε γνωστό ότι η κυρία Λίβνι, υπουργός Εξωτερικών το 2008, ακύρωσε την επικείμενη επίσκεψή της στη Γηραιά Αλβιώνα, η ισραηλινή κυβέρνηση επέκρινε σε έντονο ύφος το ενδεχόμενο δικαστικής δίωξής της στη Βρετανία.

« Το Ισραήλ προτρέπει τη βρετανική κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να αναλάβει δράση ώστε να μην μπορούν αντιισραηλινές δυνάμεις να εκμεταλλεύονται το βρετανικό νομικό σύστημα για να δρουν σε βάρος τού Ισραήλ και των πολιτών του. Η απουσία άμεσων και αποτελεσματικών ενεργειών για την αντιμετώπιση αυτής της διαστρέβλωσης βλάπτει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας » αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Η βρετανική νομοθεσία επιτρέπει την έκδοση ενταλμάτων και την εκδίκαση υποθέσεων εγκλημάτων πολέμου ακόμη και όταν δεν σχετίζονται με εδάφη ή πολίτες της Βρετανίας.

Η νομική διαδικασία εναντίον της κυρίας Λίβνι κινήθηκε κατόπιν αιτήσεως δικηγόρων παλαιστινίων θυμάτων των βομβαρδισμών της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα.

Η κυβέρνηση του Λονδίνου έριξε τους τόνους της αντιπαράθεσης. « Η Βρετανία είναι αποφασισμένη να συνεισφέρει για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή... Θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να αποτελέσει στρατηγικό εταίρο του Ισραήλ. Για να το επιτύχουμε αυτόθα πρέπει οι ηγέτες του Ισραήλ να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τη Βρετανία και να έχουν συνομιλίες με την κυβέρνηση » αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι « εξετάζονται οι επιπλοκές » αυτής της εξέλιξης.

Η κυρία Λίβνι επικαλέστηκε « φόρτο εργασίας » για να ακυρώσει την επίσκεψη στο Λονδίνο όπου θα ελάμβανε μέρος σε συνέδριο, αλλά ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αναγκάστηκε στη ματαίωση αφότου ενημερώθηκε για την έκδοση του εντάλματος.

Δεν είναι η πρώτη ισραηλινή αξιωματούχος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου από τη βρετανική Δικαιοσύνη. Παρόμοιο ένταλμα είχε εκδοθεί νωρίτερα εφέτος σε βάρος του Εχούντ Μπάρακ, ο οποίος χαίρει ασυλίας ως εν ενεργεία υπουργός Αμυνας του Ισραήλ.
ΒΗΜΑ

30 σχόλια:

  1. Η πολιτική της Αγγλίας απέναντι στο Ισραήλ είναι γνωστή. Και φυσικά Αγγλία-ΗΠΑ επιτελούν ανθρωπιστικό έργο σε Ιράκ-Αφγανιστάν. Ενώ η αυτο-άμυνα του Ισραήλ είναι έγκλημα πολέμου.

    Δείτε και αυτό:
    www.worldjewishcongress.org/en/main/showNews/id/8719

    Όσο για την αντικειμενική δημοσιογραφία, έχω μείνει πάλι έκθαμβη: 1400 τουλάχιστον οι νεκροί.
    Οι Παλαιστίνιοι έδωσαν επίσημα 1417 νεκρούς. Ο "αναξιόπιστος" IDF, 1166 νεκρούς. Και όσο προχωρά ο καιρός, ανεβαίνουν οι απώλειες...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία ερώτηση σε όλους που ενδιαφέρονται για τα εθνικά μας συμφέροντα: Θα προτιμούσαν να έχουν μία ΥπΕξ σαν την Μπακογιάννη, ή σαν την Λίβνι. Εγώ θα επέλεγα την δεύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι θα προτιμούσα για ΥΠ.Εξ. κάποιον που να νοιάζεται για τα κάτωθι με την ακόλουθη σειρά :

    1. Πάνω απο όλα η πατρίδα
    2. Δεν θέλω τον πόλεμο τον απευχομαι
    3. Δεν δέχομαι θρασύτατες προκλήσεις
    4.Δεν αφήνω ποτέ χωρίς απάντηση τις επιθέσεις όποιων επιβουλεύονται τα σύνορα μου.
    5. Κάνω διάλογο μέχρις εσχάτων αλλά δεν γίνομαι ο έσχατος τον εσχάτων για να συμμετέχω σε διάλογο

    Galia είδα την ιστοσελίδα που αναφέρεσαι για δες και εσύ αυτό .
    ΠΩς το κρίνεις ;

    http://avragioz.blogspot.com/2009/12/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστινα σου εχω πει και προτερον:
    Στου αφιονισμενου σαγιαν την πορτα οσο θελεις βροντα.
    Μεχρι και "πολεμο" στα Χριστουγενιατικα δενδρα κανουν καθε χρονο.


    To Εβραϊκό λόμπι κάνει πόλεμο στα Χριστουγεννιάτικα δένδρα

    Το Εβραϊκό λόμπι διανέμει φυλλάδια και τίθεται εναντίον ξενοδοχείων, εστιατόριων και άλλων επιχειρήσεων που εκθέτουν Χριστουγεννιάτικα δέντρα, ή άλλα Χριστιανικά σύμβολα λόγω των εορτών, απειλώντας έτσι αυτές τις επιχειρήσεις ότι κινδυνεύουν να χάσουν την kosher πιστοποίηση τους.

    Απο τον Ari Galhar

    Ένα νέο μέτωπο θρησκευτικης διαμάχης ανοιξαν (οι Ραβινοι)σε Ξενοδοχεία και Εστιατόρια στο Ισραήλ. Το «λόμπι των εβραϊκών αξιών» αυτή την εβδομάδα άρχισε να επιτίθεται καταδικάζοντας εστιατόρια και ξενοδοχεία που σχεδιάζουν να στολίσουν με Χριστουγεννιάτικα δέντρα και άλλα Χριστιανικά σύμβολα για τις εορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τις εισόδους αλλά και τμήματα των επιχειρήσεων τους.
    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του λόμπι, «εβραϊκών άξιων» Ofer Cohen, έχουν λάβει υποστήριξη από τους ραβίνους, «και σκεπτόμαστε να την δημοσίευση λιστας με τα ονοματα των επιχειρήσεων που αναρτούν Χριστιανικά σύμβολα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και και κάνουμε έκκληση για μποϋκοτάζ εναντίον αυτών των επιχειρήσεων».
    Διαφημιστικά φυλλάδια έχουν διανεμηθεί στο κοινό για να μάθει ότι , "Ο λαός του Ισραήλ έχει δώσει την ψυχή του με την πάροδο των χρονων, προκειμένου να διατηρήσει τις αξίες της Τορά του Ισραήλ και της εβραϊκής ταυτότητας.
    "Θα πρέπει επίσης να συνεχιστεί η παρακολουθησις αυτής της πορείας της παράδοσης του εβραϊκού λαού και να μην ενδίδουν στην ΓΕΛΟΙΑ εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και σίγουρα δεν βοηθούν τις επιχειρήσεις που πωλούν ή εκθέτουν τα ΗΛΙΘΙΑ σύμβολα του Χριστιανισμού».
    Το Ραβινάτο της Ιερουσαλήμ επιτηρεί επίσης κάθε χρόνο για να βεβαιωθεί ότι τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία που λαμβάνουν kosher πιστοποίηση από το Συμβούλιο Θρησκευμάτων της Ιερουσαλήμ δεν εκθέτουν Χριστιανικά σύμβολα. Σύμφωνα με έναν ανώτερο υπάλληλο του ραβινάτου «kashrut», αυτό γίνεται κάθε χρόνο από κοινού, αλλά πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις που δεν πληρούν την απαίτηση αυτή (δηλ. να μην εκθέτουν Χριστιανικά σύμβολα) μπορεί να βρουν «εαυτούς» άνευ πιστοποιητικών « kashrut»
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία στην Ιερουσαλήμ και ένα σημαντικό μέρος από τα εστιατόρια της (sic)πρωτεύουσας (σημ. Μετ. μπα, πότε οι εβραίοι ανακήρυξαν την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα τους;) λαμβάνουν μόνιμη πιστοποίηση kosher από τα θρησκευτικά συμβούλια της πόλης.


    Ριξε και μια ματια σ' αυτο το λινκ περιληπτικα γιατι ειναι ολοκληρο βιβλιο.
    http://bloodpassover.com/
    Ή διαβασε το σιγα-σιγα.
    "Καποιοι" απηγορευσαν την εκδοση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 2:29 είδα την ιστοσελίδα που λες πολλά θα μπορούσα να σχολιάσω έστω και από την περίληψη όμως προτιμώ να το κάνω εφ'όλης της ύλης αφού διαβάσω το βιβλίο όλο.
    Μια κουβέντα θα πω μόνο που έχει να κάνει με το σχόλιο περί των Χριστουγεννιατικων δέντρων και τον πόλεμο που έχει ανοίξει.

    ''Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται''.

    Αν είναι γραφτό να πεθάνεις είναι καλύτερα να φροντίσεις να πεθάνεις με ένδοξο θάνατο ώστε να σε φοβούνται μετά θάνατον παρά να σε λυπούνται εκ τον προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω Χριστινα, συμφωνω:

    Οι Ελληνες ΠΑΝΤΑ πεθαινουν ενδοξα.
    Η Ιστορια Τους το λεει απο μοναχη της. Ξεχασε τον εγκληματια Τσωρτσιλ.
    Και ομιλω για τους Ελληνες και τις Ελληνιδες που τοχουν αποδειξει επανειλλημενως και οχι για ορισμενα Ελληνοφωνα τσουτσεκια που πλασαρωνται ως Ελληνες ενω αλλοιθωριζουν προς Νοτιο-Ανατολικα της Ελλαδος.
    Απορω αν γινει πολεμος μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας αυτα τα Ελληνοφωνα τσουτσεκια με τινος τη μερια θα πιασουν το οπλο; Με τους Ελληνες ή με τους Τουρκους που τους ειχαν δωσει και στο παρελθον δικαιωματα συλλογης φορων απο τους Ραγιαδες πλουτιζωντας τους κατ' αυτον τον τροπον;
    Απορω και εξισταμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπα μόνο ο Κάρατζιτς είναι εγκληματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστίνα μου,
    τη θυμάμαι την υπόθεση.
    Αρχικά είχαν πει ότι οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν μέσα στο σχολείο. Μετά βέβαια το γύρισαν. Και παραδέχθηκαν την αλήθεια. Η οποία είναι εδώ:
    www.honestreporting.com/articles/45884734/critiques/new/Did_Israel_Shell_a_UN_School_The_Truth_Exposed.asp

    Και τί με έβαλες και είδα;
    Είμαι τόσο ευαίσθητη που και η φωτογραφία αρκεί για να μου γυρίσει το στομάχι.

    Επί τη ευκαιρία, δες και αυτό:
    www.honestreporting.com/a/alDuraResources.asp

    Μη με παρεξηγήσεις, ότι είμαι φιλοπόλεμη. Ή ότι δικαιολογώ τους θανάτους. Αλλά σκέψου ότι το καλοκαίρι του 2005, έφυγε και ο τελευταίος Ισραηλινός έποικος από τη Γάζα. Τους άφησαν ελεύθερους να κάνουν κράτος. Και ποιο το ευχαριστώ; Δε σεβάστηκαν καμιά συμφωνία και συνέχισαν να εκτοξεύουν 6.000 (!) κατιούσες, κασάμ κ.ο.κ. Και στόχευαν μόνο άμαχους, μόνο σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σπίτια, δρόμους. Γιατί δεν σκοτώθηκαν πολλοί Ισραηλινοί; θα μου πεις.
    Να γιατί: Για 15 δευτερόλεπτα!
    www.aish.com/v/49499432.html
    www.youtube.com/watch?v=ygb6VrW8WZw

    αλλά αυτά δε θα στα δείξει κανείς. Γιατί η αλήθεια δεν καταδέχεται να πληρώσει για να ακουστεί.

    Ξέρεις τι λάθος έκανε το Ισραήλ; Έπρεπε να φτιάξει και αυτό μια "τρομοκρατική ομάδα" και να πετάξει 6.000 πυραυλάκια σε άμαχους στη Γάζα.
    Ή να κάνει αεροπορικές επιδρομές, όπως έκαναν οι "ανθρωπιστές" στη Σερβία, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες απώλειες.
    Αλλά... και βρεγμένος και δαρμένος!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω-πω!!!
    Γλυστρισαμε απο τους αφρους και τα σαλια παλι.
    Γιατρε τα χαπια τους γρηγορα!

    Σαγιαν, (16 Δεκεμβρίου 2009 5:17 μ.μ.)
    Γυρνα στο '46 που ξεκινησαν οι "δικοι σου" και εθνοκαθαρισαν ενα ολακερο κρατος!
    Και συνεχιζουν να το ξεκληριζουν απο τον χαρτη. Και μιας και σε ενδιαφερουν οι χαρτες ριξε μια ματια και δω αφου σκουπισης τους αφρους απο το στομα σου πρωτα.

    http://www.sott.net/image/image/9591/israel-palestine_map.jpg

    Και πουσαι; Οι Παλαιστινιοι πεταγαν τις βομβες φωσφωρου πανω τους! Ανεβαιναν στα μπαλκονια και στις ταρατσες τις πεταγαν και μετα γκρεμοτσακιζοντουσαν τα σκαλια να τις φανε στη μουρη για να κατηγορησουν τους αθωους εβραιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δες τε την "αληθεια" μας λεει ο σχολιαστης (16 Δεκεμβρίου 2009 5:17 μ.μ.)

    "Η οποία είναι εδώ:
    www.honestreporting.com/articles/45884734/critiques/new/Did_Israel_Shell_a_UN_School_The_Truth_Exposed.asp"

    Και την οποιαν "αληθειαν" μεταδιδει κατ' αποκλειστικοτηταν και κατοπιν διεθνους ειδικης αδειας εξασκησεως επαγγελματος του "μεταδιδειν την αληθειαν" το honestreporting.com μια προπαγανδιστικη εβραιο-σελιδα παραλληλη του MEMRI. (Καντε google).
    Αν διαβασετε την ιστορια τους, τους σκοπους τους, και αυτους που τους αγανταρουν θα καταλαβετε πολλα για το honestreporting.com.
    Αλλα μην προσπαθησετε να δειτε τα ονοματα αυτων που κρυβονται πισω απο την βρωμοσελιδα αυτη γιατι απλως ΔΕΝ τα δημοσιευουν!!!! Οποτε θα καταλαβετε ακομα περισσοτερα.


    Βρε ουυυυυυστ! Εχετε μαθει να ψευδεστε απ τα γεννοφασκια σας.
    Ετσι εξηγειται και το καπελωμα πουχετε στα Παγκοσμια ΜΜΕ! Για να λετε τα ψεμματα σας.

    Πρωτα σας εφταιγε ο Αραφατ, τωρα σας φταιει η Χαμας, αυριο θα σας φταιει κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους
    Galia διάβασα προσεκτικά αυτά που είπες και θα μπορούσα να σου απαριθμίσω κατ αντιστοιχία χιλιάδες άλλα στοιχεία τα οποία αντικροούν αυτά που λες μπαίνοντας σε μια ατέρμονη συζήτηση γιατί :
    1. Οταν θέλεις να είσαι αντικειμενικός δεν δείχνεις βάση των γραπτών σου ποιον υποστηρίζεις ευθέως αλλά πάντα αφήνεις ένα παραθυράκι συζήτησης ...κάτι που δεν βλέπω να κάνεις παρά το γεγονός ότι θέτεις ευγενικά τα επιχειρήματα σου ούτως ώστε να μη δώσεις δικαιώματα ότι υβρίζεις ή προσβάλεις.
    2.Συγκρίνεις πράγματα ασύγκριτα . Η οικονομική ευρωστία του Ισραηλινού κράτους σε σχέση με του Παλαιστηνιακού δεν έχει καμία σχέση ως εκ τούτου εξοπλιστηκά δεν συγκρίνονται.
    3. Μίλησες για την ΧΑΜΑΣ που είναι τρομοκρατική οργάνωση που όλοι γνωρίζουμε αλλά και η ΜΟΣΑΝΤ που δεν ειναι τρομοκρατική οργάνωση είναι άλλου είδους οργάνωση πολλές φορές έχει κατηγορηθεί με αποδείξεις ότι ευθύνεται για ‘’όχι κια τόσο ευγενικές πράξεις’’.
    4.Συνυπογράφω το σχόλιο του ανώνυμου ότι τις βόμβες αυτές που λες δεν μπορεί να τις έριξαν οι Παλαιστήνιοι και να πηδάγαν απο τα μπαλκόνια μετά γιατί ή θα πρέπει να είμαστε εμείς διανοητικός καθυστερημένοι για να το πιστέψουμε ή αυτοί .
    5.Κλείνοντας τρομοκράτης δεν είναι μόνο αυτός ο οποίος παίρνει το όπλο και σκοτώνει είναι και αυτός που καταστρέφει οικονομικά ένας κράτος με αποτέλεσμα να σκοτώνει σε βάθος χρόνου έναν πληθυσμό.Οι Παλαιστήνιοι σκοτώνουν με όπλα το Ισραήλ και με όπλα και οικονομικά.
    6. Για την ιστορία απλά και μόνο θα μπορούσες να μου εξηγήσεις ποιος ήταν πίσω απο όλα όταν έγινε ότι έγινε στην Ταυλάνδη και για πιο λόγο;
    7.Τέλος δε ο Εβραικός λαός πέρασε ένα ολοκαύτωμα που ακόμα και σήμερα παρά το γεγονός ότι αμφισβητείται απο πολλούς και το έυρος του και το μέγεθος του εγώ θα διαφωνήσω και θα πω ότι ναι πέρασε και ναι είναι όπως είναι.
    Γιατί κάνουν τα ίδια που τους έκαναν και μάλιστα σε βάθος χρόνου .Μη μου δώσεις επιχειρήματα στο γεγονός γιατί και οι άλλοι κάτι ανάλογο έκαναν για τους Εβραίους κάποια επιχειρήματα είχαν, για μένα όμως το αποτέλεσμα μετράει.
    Αρα
    Μη κάνεις ότι δεν θέλεις να σου κάνουν , μη κατηγορείς για ότι σου έκαναν όταν το κάνεις και εσύ.
    Ως εκ τούτου μη προσπαθείς έστω και ευγενικά να τους βγάλεις αθώους επι πάντων και οι άλλοι να φταίνε σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανώνυμος, 16 Δεκ, 18:24

    Ελπίζω να μην είσαι τόσο αδαής και να είσαι απλά πληρωμένος.

    Όταν μιλάς για χάρτες, θα μιλάς σοβαρά.
    Πριν το κράτος του Ισραήλ, η περιοχή "Παλαιστίνη" ήταν υπό την Βρετανική Εντολή. Και ο πραγματικός χάρτης είναι εδώ:

    http://www.solarnavigator.net/geography/geography_images/Palestine_British_Mandate_1920.jpg

    Πριν από την Βρετανική Εντολή, ήταν εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και πιο πριν, ψάξε βρες, διότι μέχρι εδώ πάει το δωρεάν μάθημα Ιστορίας-ξεστραβώματος. Παλαιστινιακό κράτος δεν υπήρξε ποτέ. Και ως εκ τούτου, και να ήθελαν οι Ισραηλινοί δε θα μπορούσαν να κλέψουν εδάφη από ένα ανύπαρκτο κράτος.

    Όπως βλέπεις στο χάρτη, η Παλαιστίνη περιλαμβάνει και την Υπερ-Ιορδανία. Αλλά οι Άγγλοι έριξαν τους Εβραίους, όπως έκαναν συνήθως, μετά την διακήρυξη του Μπαλφούρ. Και ενώ είχαν υποσχεθεί ελεύθερο εβραϊκό κράτος στην Παλαιστίνη, τους έδωσαν ένα δείγμα γης με βαριά καρδιά. Και οι Εβραίοι το δέχτηκαν, έστω και αυτό. Ενώ οι άραβες, όχι.

    Φυσικά το ποιά είναι η πραγματική Παλαιστίνη το έχουν "ξεχάσει" και οι παλαιστίνιοι. Δεν τους νοιάζει να απελευθερώσουν την πραγματική Παλαιστίνη, διότι πολύ απλά ήδη έχει δοθεί σε αραβικά χέρια.
    Τους νοιάζει το μικρό κομμάτι από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα...

    Όσο για τις βόμβες φωσφόρου, σε βγάζει ψεύτη, ο Ερυθρός Σταυρός που διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει παράνομη χρήση τους. Αντιθέτως, η Χαμάς έχει εκτοξεύσει βόμβα φωσφόρου πάνω σε πολίτες του Ισραήλ.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Σαγιανιμ που εναλλασουν δικην σκυταλης το ψευδωνυμον "Galia"

    Πουσαι ρε Ζαφειρη και Ζuluλακο που λεει και ο Μινως;

    Η πανεμορφη, αυτη η καλλονη Γκολντα Μεϊερ, ελεγε οτι "ενας λαος χωρις πατριδα βρηκε μια πατριδα χωρις λαο".
    (Τωρα βεβαια η Μεϊερ εχει γινει ο ανεμιστηρας του διαβολου συμφωνα με το ανεκδοτο).
    Τα ιδια ελεγε και μια "συγγραφευς" ονοματι Joan Peters στο αριστουργημα της "From the Time Immemorial". Δεν μου προξενει εντυπωση οτι τα ιδια μου τσαμπουνατε και οι εγκαθετοι προπαγανδιστες ή και χασμπαρικοι της εγκληματικης γιαφκας που λεγεται "κρατος του Ισραηλ", δηλαδη, η αφεντομουτσουναρες σας.
    Φαινεται ομως οτι αν και μου παριστανετε τους "Ελληναραδες" ειστε τελειως ασχετοι με την Ιστορια της Νεωτερας Ελλαδος. Γιατι πριν 200 χρονια περιπου και η "περιοχη Ελλαδα" ηταν κατω απο τους φιλους σας Οθωμανους. Εκεινους που σας εδιναν τα προνομια ντε, να αφαιμαζετε τους ραγιαδες και να κατακλεβετε τα υπαρχοντα τους υπο μορφην χαρατσιου, καθ' οτι εισαστε καλοι στην αριθμητικη.
    Τους Σταυρους ειτε ερυθροι ειναι ειτε οτιδηποτε αλλο, εσεις τους φτυνετε οποτε μην τους πιανετε στο στομα σας.
    Κοιτατε την εκθεση του δικου σας του Γκολντστουν και καμμια 100στη αποφασεις του Συμβουλιου Ασφαλειας του ΟΗΕ για τα εγκληματα πουχουν διαπραξει απ το '46 και δωθε οι "κυβερνησεις" σας με τελευταια αποτελεσματα να μην μπορουν να ξεμυτισουν απ την τρυπα τους (πρωην και νυν "υπουργοι" σας) χωρις τον κινδυνο να συλληφθουν. Ο δικος σας (Μπεν Ελεαζαρ)στην Νεα Υορκη παντα συμβουλευεται δικηγορους πριν μπει στ' αεροπλανο γαι οπουδηποτε στον Κοσμο.
    Επιπροσθετως η παροιμια λεει:
    "Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι". Οποτε μην ανασυρετε την συμφωνια Sykes-Picot η την διακηρυξη Balfour γιατι ειναι δυσκολονοητη για ατομα σαν και του λογου σας.
    Αν μου επιτρεπετε τωρα να φυγω να προλαβω την τραπεζα ανοιχτη να εξαργυρωσω μερικα σεκελς σε χαρτι τουαλετας.

    ΥΓ.
    Κυβερνατε την Αμερικη, τον Καναδα, την Αυστραλια, την Αργεντινη, την Αγγλια, την Γαλλια, την Γερμανια τις πορνο-χωρες Ολλανδια, Δανια και Βελγιο, την Αυστρια, την Ελβετια (επι μπεκρουλιακα Γιελτσιν και την Ρωσσια, αλλα ο Πουτιν σας εκοψε τα τσισα) και δεν συμμαζευται. Γι' αυτο κανετε και τα εγκληματα που κανετε με τις πλατες των αλλων, ουτως συσσωρευτε την αγαπην των Λαων με τις αγαθοεργιες σας. Αλλα οταν σπερνετε ανεμους ξερετε τι θα θερισετε. Μην ανησυχειτε, οι Νυρεμβεργες εχουν αρχισει και στηνονται.

    Οποτε θα σας δω ολους εκει το συντομωτερον, η θα "ξαποστανετε" κατω απο μια συκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή μου Χριστίνα,

    1) Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι αντικειμενική. Διότι εάν τα σχόλια όλων εδώ ήταν αντικειμενικά, δεν θα είχα κανένα λόγο για να παρέμβω. Λειτουργώ εξισορροπιστικά σε μια γεμάτη διαστρεβλώσεις συζήτηση.

    2) Το Ισραήλ είναι πολύ φτωχό κράτος. Δεν έχει φυσικό πλούτο. Το μεγαλύτερο ποσοστό του Ισραήλ, ήταν εντελώς άγονη έρημος. Είναι το μόνο μέρος στην περιοχή που δεν έχει πετρέλαιο. Και μόλις πριν μερικούς μήνες ανακαλύφθηκε ευτυχώς πολύ -μα πάρα πολύ φυσικό αέριο! Και θα ήταν πολύ ωραία να δούμε έναν αγωγό Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα. Αυτό βέβαια, θα προϋπόθετε να ήμασταν οι Έλληνες ανεξάρτητοι εθνικά και όχι υπό ξένη κηδεμονία.
    Το Τελ Αβίβ το έχτισαν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί πάνω στην έρημο. Και σήμερα οι Παλαιστίνιοι ισχυρίζονται (μεταξύ τους μόνο) ότι το Τελ Αβίβ ήταν μια πλούσια παλαιστινιακή πόλη.
    Επίσης, για την οικονομική ευρωστία που λες, ναι! η σκληρή δουλειά των Ισραηλινών έχει ανταμειφθεί. Μόνο που ακόμα και όταν η Χαμάς έστελνε τις κατιούσες, κανείς δε σταμάτησε να δουλεύει. Και δεν έκαναν απεργίες ή πορείες κάθε μέρα.
    Δες Χριστίνα ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στο Ισραήλ από κανέναν:
    http://www.youtube.com/watch?v=4KHZFp-4DE4&videos=5Yqvw0KJfiw

    3) Πως θα σου φαινόταν να συγκρίνω τον ΕΛΑ ή την 17Ν με την ΕΥΠ και να σου πω κιόλας ότι η ΕΥΠ είναι χειρότερη; Γιατί αυτό περίπου μου λες. (Βέβαια, η Χαμάς δεν είναι ισραηλινή οργάνωση, και η ελληνική τρομοκρατία όχι και τόσο άσχετη από την ΕΥΠ, αλλά θέλω να σου δώσω ένα χοντρικό παράδειγμα)

    Οπότε ακόμα και η σύγκριση που κάνεις είναι απαξιωτική και προσβλητική. Κατά γενική ομολογία, η Mossad είναι από τις πιο ηθικές μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο. Και αποτελεί υπόδειγμα άψογης λειτουργίας παγκοσμίως.

    4) Ο Ερυθρός Σταυρός έχει ερευνήσει τα πάντα και αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε παράνομη χρήση βομβών φωσφόρου. Και ότι λέμε από εδώ, για εκεί, ακούγεται τουλάχιστον φαιδρό.

    5) Οι Παλαιστίνιοι παίρνουν τεράστια ποσά οικονομικής βοήθειας όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο που έχουν ένα κοινό με εμάς. Κάποιοι κλέφτες όσα χρήματα και να πέσουν θα τα μασήσουν. Και ο λαός θα πεινάει. Δε φταίει το Ισραήλ για αυτό. Αντίθετα, το Ισραήλ δίνει δουλειές σε Παλαιστίνιους που καθημερινά μετακινούνται (με την επώδυνη, βέβαια, διαδικασία των σημείων ελέγχου) για να εργαστούν στην άλλη πλευρά.
    6) Δεν τη γνωρίζω την ιστορία με την Ταϋλάνδη.
    7) Θέλεις να μου πεις ότι στο Ισραήλ λειτουργούν στρατόπεδα θανάτου με θαλάμους αερίων που σκοτώνουν χιλιάδες καθημερινά; Εγώ δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Οπότε ή έχεις διαφορετική εικόνα από εμένα ή δεν ξέρεις τί ήταν το Ολοκαύτωμα. Ακόμα και η σύγκριση που κάνεις είναι πάλι προσβλητική -και δε φταις εσύ, το ξέρω, το έχουν γράψει δημοσιογράφοι άπειρες φορές...

    Τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι αφού φταίει ο ένας, σώνει και καλά πρέπει να φταίει και ο άλλος: Θέλεις πάλι να σου πω ότι αφού φταίνε τα Σκόπια, πρέπει οπωσδήποτε να φταίμε και εμείς;
    Ή ότι φταίγανε και οι Πόντιοι που τους έσφαξαν οι Τούρκοι.
    Το να εξισώνεις τον θύτη με το θύμα είναι δραγώνεια τακτική. Και δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια στήριξε τη Χαμάς. Ήταν έντιμη διότι ήταν πιστή στις απόψεις της. Το ίδιο πιστή προς τις απόψεις της, είναι και όταν λέει αυτά που λέει για τους Έλληνες. Ελπίζω να σε κάλυψα.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι Χριστινα πανε να μας πνιξουν με την ευγενεια τους. Τους νομιζει οτι μιλουν στους Αμερικλανους.
    "Ο Ντροπαλος και Πανουργος εβραιος" ελεγε καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. EPEIDH PARAKOLOUTHW THN SUZITISI METAXY GALIAS KAI XRISTINAS EXW NA KANW KAI GW MERIKES ERWTHSHS STHN FILH GALIA PES MOU AGAPHTH MOU AFOU TO KRATOUS TOU ISRAHL OPWS H IDIA SOU LES EINAI FTWXO...POSO EINAI TO EXWTERIKO TOU XREOSß?DLD POSA XRWSTAEI SAN KRATOS KAI EPISIS NA TONISO KAMMIA MA KAMMIA ETHnIKH YPHRESIA PLHROFORIWN EINAI HTHIKH KAI POLY DE PERISSOTERO MOSSANT CIA PRWHN KGB EPISIS THA HTHELA NA RWTISW GIA NA MATHW POTE IDRITHIKE TO ISRAHLINO KRATOS KAI POU SE POIA PERIOXH ETOS KAI LOGO KAI EPISIS TOPO KAI POIOS LAOS VRISKONTAN STHN PERIOXH EKEINH POU TWRA EINAI TO ISRAHL...EPISIS MIPWS FILH GALIA XEREIS NA MAS PEIS GIA TON PATERA TOU XITLER? THN KATAGWGH TOU? ETSI WSTE NA MPORESOUME NA KATALAVOUME TOUS LOGOUS TOU OLOKAYTOMATOS APO TO 1939-1946 DLD PWS ARXISE KAI GIATI EGINE KAI POU APOSKOPOUSE? (pontios ek germanias)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή Galia,
    Τα σχόλια όλων βασίζονται σε απόψεις τεκμηριωμένες για τον καθένα.Οσο αφορά αυτό που λες για την αντικειμενικότητα σου το αντιλαμβάνομαι και το κατανοω απλά δεν μπορούσα να το συνδυάσω πως γίνετε να σε ενοχλεί όταν οι άλλοι δεν είναι αντικειμενικοί.Βλέπεις ο καθένας βλέπει τα πράγματα όπως εκείνος θεωρεί την λέξη αλήθεια , πραγματικότητα κλπ.
    ΑΚόμα και αν δεχτώ ότι το κράτος είναι φτωχό όπως λες υποθέτωότι εννοείς τον λαό και όχι το κράτος σαν κράτος διότι απο όσομου επιτρέπετε ναγνωρίζω έχει αρκετούς πατριώτες κεφαλαιούχους του εξωτρικού που το στηρίζουν καθώς επίσης και ότι απο όσο εππισης μου επιτρέπετε να γνωρίζω οι Ισραηλινοί ανά το κόσμο μια μέρα το χρόνο δουλεύουν μόνο για το κράτος όλοι όπου και αν βρίσκονται(θα μου πεις τι μπορεί να έιναι αυτό τίποτα μπορεί να έχεις δίκιο μπορεί και άδικο αλλά σε συνδυασμό κάτι παραπάνω είναι).
    Οσο για το που ήταν το Τελ Αβιβ ποιοι το έχτισαν πότε και γιατί θα έλεγα να μη μπούμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί με αυτή τη λογική γιατί ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει ότι νομίζει αν ΄μιλήσουμε δε με ιστορικά γεγονότα έίναι απο πια σκοπιά ταβλέπει ο καθένας.
    Ενα πολύ δυνατό παράδειγμα έχει να κάνει με Ελλάδα και Αλβανία περί Τσαμουριάς καθώς επίσης και με το θέμα της Μακεδονίας γι αυτό θα σου πρότεινα να μη μπεις σε αυτή τη αναδρομή ιστορικών γεγονότων γιατί καθώς βλέπω όπως εγώ έτσι και εσύ απλά κάνουμε μια παράθεση γνώσεων αλλά από τις θέσεις μας κανείς δεν κουνιέτε λίγο πιο κει.Απλά η συζήτηση γίνετε σε πολιτισμένο επίπεδο χωρίς να σημαίνει όμως και ας μιλήσουμε εντελώς ειλικρινά ότι όταν θα χρειαστεί είτε απο σένα είτε απο εμένα θα υπάρξει ευθεία αντιπαράθεση και σίγουρα όχι τόσο ευγενική.Οπως είπε κάποιος σχολιαστης cat fights .
    Σκληρή δουλειά Galia μήπως τα παραλές και δεν πήγαν όλοι με το σταυρό που λέμε στο χέρι γιατί δεν μπορώ να καταλάβω και αν μπορείς εσύ εξήγησε μου όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν δουλευουν σκληρά απο όσο μπορώ να ξέρω και να καταλαβαίνω πως γίνετε και πίσω από τα μεγάλα κεφάλαια ως επί το πλείστον αλλά πολύ πλείστον κρύβονται Ισραηλινοί σε θέσεις κλειδά ανα το κόσμο το ίδιο σε μεγαλοτράπεζες το ίδιο θα ήθελα κάποτε να μου το εξηγήσεις γιατί αν έχουν κάτι που εμείς δεν έχουμε να το μάθουμε να το κάνουμε ..Απλά γνωστικά το λέω.
    Η Χαμάς δεν είναι όντως ισραηλινη οργάνωση αλλά ποιες είναι οι μυστικές υπηρεσίες της Παλαιστίνης μπορείς να με ενημερώσεις ;
    Οσο για το αν η ΕΥΠ είναι χειρότερη δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι δεν υπάρχει μυστική υπηρεσία που να είναι του κατηχητικού.Οσο για το αν η MOSSAD είναι ηθική θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτό τον όρο δεν τον έχω ξανακούσει να περιγράφη μυστική υπηρεσία δλδ πόσο ηθικά θα πάρουν στοιχεία που αφορούν ένα κράτος εχθρικό προς το Ισραήλ οι άνθρωποι της MOSSAD; πόσο ηθικά θα διώξουν κατασκόπους από το Ισραήλ οι της μυστικής;
    ΓΙα το αν τα λεφτά τα τρώνε μερικοί και ο λαός πεινάει δεν έχω λόγο να αντιπαρατεθώ αν και θα ήθελα να μου πεις απο ποιους τα παίρνουν τα λεφτά ποιος τους βοηθάει δλδ .
    Οσο για το ολοκαύτωμα γνωρίζω πολλά καθώς επίσης ότι οι θάνατοι ήταν 50.000.000 εκ των οποίων τα 6.000.000 λέγεται ότι ήταν Εβραίαοι και ότι στους θαλάμους αερίων πέθαναν όχι μόνο Εβραίοι αλλά επίσης γνωρίζω ότι αμφισβητείται ακόμα και το ίδιο το ολοκαύτωμα .Εγώ δεν α μπω σε αυτή τη διαδικασία εγώ απλά θα σου πω μια και το αναφέρεις ότι σέβομαι τον χαμό αυτών των ανθρώπων αλλά όχι μόνο αυτών και των υπολοίπων για τους οποίους τόσες μα τόσες μνείες δεν έχουν γίνει απο κανέναν κάτι που για μένα είναι επιεικώς απαράδεκτο.

    Αν μου φέρνεις σαν παράδειγμα τα Σκόπια για να σου απαντήσω θα σου πω ναι φταίμε και εμείς γιατί με το να αφήνουμε ένα πρόβλημα να χρονίζει και να μη το επιλύουμε απ 'αρχης τους είμαστε συννένοχοι.
    Αν το θέμα είχε λυθεί επί Τιτο τώρα δεν θα υπήρχαν καν ΄Σκόπια άρα εν ολίγοις θα σου πω ότι και η μη αντίδραση είναι ενοχή αλλά και η ετεροχρονισμένη αντίδραση είναι αδιαφορία άρα και συννενοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. PONTIE EK GERMANIAS, Χριστινα και λοιποι επισκεπτες απλως παρεστητε μαρτυρες ενος Οχετου Ψεμματος!
    (18 Δεκεμβρίου 2009 1:21 π.μ.)

    Με ποιητικην διαθεσην, θα ελεγα οτι η/οι Σαγιανιμ "Galia" εχουν αποφοιτηση απο κορυφαιον Πανεπιστημιον Ψευδους στο κοσμο.
    Που ημπορει να βρισκεται αυτο το ιδρυμα; Στο Τελ-Αβιβ; Στην Ιερουσαλημ; Δεν ηξευρω.
    Το προβλημα τους σημερα ειναι οτι εχουν χασει το μονοπωλειο των ΜΜΕ διαδοσης προπαγανδας και ψεμματος ή χασμπαρα οπως το λενε αυτοι, λογω ιντερνετ (που καθε φορα τους κολλαει τα ψεμματα τους στα μουτρα) και καθε τοσο ποιουν τα "σταφυλια.... κρεμασταρια" αλλα το μονο που καταφερνουν ειναι να Galiο-ποιουνται.
    Διοτι οπως εχω πει και σε προτερα σχολια μου ο εχθρος τους ειναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ και μονον Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΥΓ
    1)Οι Παμφτωχοι ισραηλινοι http://www.globalpropertyguide.com/Middle-East/Israel/gdp-per-capita
    εχουν υπο την κατοχη τους τουλαχιστον 300 βομβες υδρογονου ικανες να πληξουν ολες τις Ευρωπαϊκες Πρωτευουσες με αποτελεσμα πολλα ολοκαυτωματα. Και αναρωτιεμαι ΠΟΥ βρηκαν τοσα λεφτα για τις βομβες οι φουκαραδες;

    2)PONTIE EK GERMANIAS μην ομιλης δυνατα εκει στην "Δημοκρατικη" Γερμανια γιατι αμα σε ακουσουν θα σε χωσουν μεσα οπως εχουν κανει με τοσους και τοσους αλλους.
    Στις δε ερωτησεις σου, σου απαντα στο βιβλιο του ο εβραιος ιστορικος Ilan Pappe με τιτλο: "Η Εθνοκαθαρση της Παλαιστινης".
    Παρτο και διαβασε το, εκτος κι αν απαγορευει την κυκλοφορια του η
    "καούκαν" φερουσα, (βλεπεις ορθοδοξες εβραιες υποχρεουνται να ξυριζουν την κεφαλην) κα Charlotte Knobloch

    http://images.google.com/images?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&hs=aox&resnum=0&q=Charlotte%2Bknobloch&um=1&ie=UTF-8&ei=3n8rS4yoEoHGMYOZ_acJ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CB0QsAQwAw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. FILE ANWNYME 10:38
    THA OMILW OSO EXW DIKIO OXI EDW STHN DHMOKRATIKH GERMANIA ALLA KAI OPOU MOU LAXEI GIATI APLA OTAN DIAVAZW DIASTREVLOMENA GEGONOTA PATHENW KATI SAN ANAFILAXIA ENA PRAGMA STON EGGEFALO KAI TRELENOME APLA PERIMENW ME ANYPOMONHSIA TIS APANTHSHS THS FILIS GALIAS TOULAXISTON GIA NA APODEIXEI OTI KANEI DIALOGO KAI APANTA SE ERWTHSEIS GIATI MONOLOGOUS KANOUN MONO OSOI THELOUN NA EPIVALOUN TA PISTEVW TOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Πόντιε εκ Γερμανίας

    Επειδή μένεις στη Γερμανία, νομίζω ότι αντικειμενικά, είσαι πιο κατάλληλος από εμένα να με διαφωτίσεις για την καταγωγή του Χίτλερ. Σου έμαθαν κάτι στο σχολείο στη Γερμανία, που δεν ξέρουμε εδώ; Ή έχεις υπόψιν σου επίσημα κρατικά έγγραφα που αγνοούμε εμείς στην Ελλάδα;

    Για την ιστορία του λαού, του κράτους και της γης του Ισραήλ, υπάρχουν άπειρες πηγές. Και μου φαίνεσαι πολύ έξυπνος άνθρωπος, για να περιμένεις να στα πω εγώ.

    Επίσης, είπα ότι το Ισραήλ δεν έχει πετρέλαια όπως τα γύρω κράτη. Και είπα ότι είναι φτωχό επειδή πάνω από το μισό έδαφός του ήταν σκληρή-άγονη έρημος.
    Αυτά όμως τα μειονεκτήματα με σκληρή δουλειά και θέληση τα έχει ξεπεράσει. Δες το βίντεο για το οικονομικό θαύμα του Ισραήλ:
    http://www.youtube.com/watch?v=4KHZFp-4DE4&videos=5Yqvw0KJfiw

    Σαν Πόντιος μετανάστης α' ή β' γενιάς, στη Γερμανία, είμαι σίγουρη ότι ξέρεις πολύ καλά από έντιμη και σκληρή δουλειά. Και από επιμονή αλλά και την αλληλεγγύη στον αδελφό Πόντιο (τεμέτερον)
    Βλέπεις παρόλο που δεν είμαι Πόντια, το πρώτο πράγμα που έμαθα στη Θεσσαλονίκη που σπούδαζα, ήταν να χορεύω κότσαρι και τικ. Έτυχε λόγω παρέας. Και μπορεί να έχω πάει και σε 30 ποντιακούς γάμους στη Θεσσαλονίκη-Βέροια-Αλεξάνδρεια!
    Οπότε γιατί δε μπορείς να δεχτείς ότι και αυτοί είναι ένας άξιος και εργατικός λαός;
    Και ότι αυτό, όπως ξέρεις καλά, προκαλεί φθόνο μερικές φορές.
    Νομίζω ότι συνεννοηθήκαμε.

    Χάρηκα για την επικοινωνία,

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. PONTIE ek GERMANIAS
    θες να πεις @ ανωνυμον (18 Δεκεμβρίου 2009 3:21 μ.μ.) και οχι FILE ANWNYME 10:38.

    Λοιπον "αναμεινατε στο ακουστικο σας" οπως ελεγε και παλια ο ΟΤΕ.
    Και προσοχη, γιατι τον Ζουντελ τον τραβηξαν απο το σπιτακι του στο Τενεσση, τον φυλακισαν στον Καναδα και τον εξαπεστειλαν στα Νταχαου της Γερμανιας. Κυβερνανε τον κοσμο αυτοι. Δεν ειναι παιξε γελασε.
    Την καλημερα μου στην Σαρλοτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. FILH GALIA KATARXHN DEN EXW MATHEI NA DIAFWTIZW ALLA NA LEW TA PRAGMATA OPWS EINAI. EPISHS PHGA ELLHNIKO SXOLEIO KAI OXI GERMANIKO VLEPEIS EIMASTE O MONOS LAOS STHN GERMANIA POU EXOUME AMIGWS ELLHNIKA SXOLEIA: TO NA MATHENEI KAPOIOS ISTORIA H TELOSPANTWN KATI POU TON ENDIAFEREI DEN TO MATHAINEI MONO SE SXOLEIO, H SE PANEPHSTIMIO, ALLA KAI DIAVAZONTAS DIAFORA VIVLIA ENTYPO H HLEKTRONIKO TYPO,EINAI EIRWNIKO TO LIGOTERO NA MOU LES AN EXW STHN DIATHESH MOU KRAITKA EGGRAFA POU ESEIS OPWS LES STHN ELLADA AGNOOITE....ESEIS? H EMEIS? GIATI KAI GW ELLHNAS EIMAI EKTOS AN EPEIDH ZW STHN GERMANIA DEN ANHKW SE ESAS TOUS ELLHNES THS ELLADOS ALLA EIMAI ENAS APLOS ELLHNAS EXWTERIKOU DLD KATI SAN XENOS O PATERAS TOU XITLER AN KAI PERIMENA NA EIXES TO THARROS NA TO PEIS GIATI TO GNWRIZETE KALA OSOI ASXOLEISTE ME XITLER OLOKAYTWMA KAI LOIPA HTAN EVRAIOS O XITLER EINAI NOTHO PAIDI EVRAIOU KAI AYTO GIATI H MANA TOU DOULEVE SE ENAN EVRAIO O OPOIOS KALOS KAKO EIXE SINAPSI ERWTIKO DESMO MAZI THS KAI OTAN EMATHE OTI HTAN EGGYOS THN PETAXE THN PARATHSE H MIPWS EINAI PSEMA?H MIPWS O JOSSEF GOEBBELS DEN HTAN MISOS EVRAIOS?TO DEXI TOU XERI?AS DEXTHW EK TON PROTERWN THN ARNHSH SOU KAI ERWTW O ODHGOS TOU HTAN H OXI EVRAIOS?PAME TWRA STHN ISTORIA TOU LAOU TOU ISRAHL OPOTE MILAME GIA ISRAHLITES KAI OXI GIA EVRAIOUS SWSTA?AS TO DEXTW KAI AYTO KAI RWTW IDRISI KRATOUS TOU ISRAHL 1946 TOUS MAZEPSANE APO OLA TA PERATA TOU KOSMOU SWSTA? KYNHGHMENOI ME XILIA DEINA SWSTA? TOUS KATAKLEPSANE THN PERIOUSIA H THS PERIOUSIES SWSTA? APORW 1ON GIA TIS APOIRES PHGES POU LES DLD MESA SE TOSO MIKRO XRONIKO DIASTHMA EXOUME APEIRES PHGES? 2ON PWS GINETE ENAS LAOS KYNHGHMENOS ME XILIA DYO POU TOU SINEVISAN SKORPIOI; STA PERATA THS GHS MESA SE TOSO MIKRO XRONIKO DIASTHMA NA KANANE TOSO MEGALO OIKONOMIKO THAYMA?AFOU DEN EIXANE TPT TOUS TA PHRANE OLA OPWS LEGETE KAI DEN TO AMFISVITW. THELW MOU APANTHSHS ESY KAI OXI ME LINGS, GIATI LINGS POLLA MPORW NA PARATHESW KAI GW ALLA EMENA MARESEI APEYTHEIAS KOUVENTA KAI NA SOU PW? LES OTI FAINOMAI EXYPNOS ANTHRWPOS TA FAINOMENA APATOUN OMWS KAI THELW VOITHIA NA MATHW. MPOREIS NA MOU EXIGHSHS ESY?NAI EIMAI PONTIOS METANASTHS OPWS LES AN KAI DEN EIMAI METANASTHS EIMAI POLITHS THS E.E KAI EXW ISWS,TO XEHASES TO DIKAIWMA NA MPORW NA METAKINOUME ELEYTHERA STIS XWRES POU THN SYGROTOUN GIA ERGASIA. KAI AYTO EXW KANEI ALLA TO THEMA MAS EINAI ALLO EGW DEN EIPA OTI DEN DEXOME THN ERGATIKOTHTA KAI THN AXIA ENOS LAOU APLA RWTISA KATI, PWS GINETE ENAS LAOS KYNHGHMENOS ME XILIA MYRIA VASANA KAI DEINA MESA APO THN ERGATIKOTHTA TOU NA MHN EXEI OUTE ENA € EXWTERIKO XREOS? KATI POU DEN MOU APANTHSES PARA MOU EIPES GIA PONTIOUS POU OXI EPEIDH EIMAI PONTIOS ALLA EINAI MIA APO TIS POIO ERGATHKOTATES FYLES AN THES .KAI OMWS DEN KATAFERAN TPT XEREIS MIPWS ESY TO GIATI?PES MOU ETSI GIA NA THIMITHW KAI GW 29-31-08 1897 BASILEIA ELVETIAS TI SUNEDRIO HTAN?KAI TI APOFASITHIKE EKEI?1901 TI IDRITHIKE KAI GIA POION LOGO?TI SIMENI PES MOU "EIDIKA PLAISIA FYLETIKHS YPEROXHS" GIA NA SE VOHTHISW EINAI KATI POU EXEI NA KANEI ME THN HMEROMINIA POU SOU EDWSA EKEI STHN VASILEIA POU EGINE KATI. 1901 HERTSL-SOULTANOS(TOURKOS)SYMFWNIA EPOIKOISMOU THS PALIASTINHS ARNHSH SOULTANOU DOLOFONIA TOU STHN THES/NIKH PERIMENW APANTHSHS KAI MET MPORW NA PW KAI GW

    NOMIZW SINENOITHIKAME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χριστίνα μου,

    Να ξεκαθαρίσω κάτι, για να μη μένουν παρεξηγήσεις. Εγώ δεν είπα κάτι κακό για την ΕΥΠ.
    Εσύ είπες ότι η Mossad είναι ίσως χειρότερη από τη Hamas. Και εγώ σου είπα ότι το να συγκρίνεις μια τρομοκρατική οργάνωση με μυστικές υπηρεσίες ενός ευνομούμενου και δημοκρατικότατου κράτους, είναι σα να συγκρίνουμε τον μπαμπά ΕΛΑ και τη 17Ν με την ΚΥΠ -ουπς! λάθος- ΕΥΠ.
    Μάλιστα, πρόσθεσα ότι η ΕΥΠ είναι ανώτερη από τη Mossad, επειδή πρέπει να έχει και κάποιου είδους εκλεκτικές συγγένειες, με τις προαναφερθείσες κοινωφελείς πολιτικές ομάδες -συγγνώμη! πάλι λάθος- ένοπλης δράσης (ήθελα να πω) ομάδες, όπως λογικά συνάγεται από την απαγόρευσή της να συμμετάσχει στην όποια διάρθρωσή τους.

    Τώρα για τα υπόλοιπα, δεν θέλω να σου επιβάλω καμιά δική μου άποψη.
    Εγώ σου είπα ορισμένα γεγονότα. Που είναι γεγονότα αδιάψευστα, όπως η δήλωση του Ερυθρού Σταυρού.
    Μπορείτε να ρίξετε όση λάσπη θέλετε, αλλά η δήλωση έγινε.
    Κάποιοι άλλοι προτιμούν να πιστεύουν τους σουηδούς (χμ!) γιατρούς ή τις ΜΚΟ ή τους Χαμασιανούς. Θεμιτό. Και καλά κάνεις. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.
    Εγώ βέβαια, ελπίζω η Ελλάδα να μην πέσει ποτέ στα "νύχια" των ΜΚΟ.
    Και αν πέσει, τουλάχιστον να θυμηθείτε τί λέγατε και να φερθείτε περήφανα. Μην αρχίσετε την κλάψα, ότι όλοι σας μισούν και σας επιβουλεύονται...

    Δυστυχώς, στα "νύχια" των Χαμασιανών έχουμε πέσει εδώ και καιρό. Και αν ο Πάγκαλος επιστρέφει κρασιά επειδή θεωρεί ότι η προέλευσή τους είναι κατεχόμενα εδάφη, μην απορείτε γιατί θεωρεί και τη Μακεδονία, κατεχόμενο από την Ελλάδα, έδαφος. Και οι δυο περιοχές έχουν κερδηθεί σε νόμιμους πολέμους.
    Και μην απορείτε, γιατί έδωσε τον Οτσαλάν για να εξυπηρετήσει την αδικημένη από την Ελλάδα, Τουρκία.

    Και αφού η Δραγώνα, Κουράκης, Αμανατίδου και πόσοι άλλοι από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν κατεχόμενα εδάφη όλο το Ισραήλ, να είστε σίγουροι ότι και την Ελλάδα τη θεωρούν ένα άθλιο-ιμπεριαλιστικό-αμερικανικό προτεκτοράτο. Και στη θέση των κατατρεγμένων "Παλαιστινίων", βάλτε τους κακόμοιρους Τούρκους που οι παλιο-έλληνες τους σφάξαμε και τους διώξαμε από τη χώρα τους, για να την καταλάβουμε βίαια εμείς.
    Επίσης, "πρόσφυγες-έποικους" λένε τους Ισραηλινούς. Και εκεί μπορεί να μην έγινε επίσημη ανταλλαγή πληθυσμών, αλλά έγινε ανεπίσημα.
    Το ίδιο πρόσφυγες, όμως θεωρούν οι πολιτικοί μας, ότι είναι και οι Μικρασιάτες, οι Πόντιοι και οι Αιγυπτιώτες. Και για αυτό προφανώς παρέδωσαν το όνομα "Μακεδονία" στους υποτιθέμενους γηγενείς.

    Αν το "πιάσεις" αυτό, θα σου λυθεί η απορία, γιατί οι πολιτικοί αυτοί, φέρονται έτσι στη χώρα μας.

    Εγώ, πάντως, λυπάμαι που δεν είμαστε σύμμαχοι με το Ισραήλ. Ίσως, όμως, είναι και θέμα ατυχίας.
    Και πως να μη θυμηθώ τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη; Σε λιγότερο από ενάμιση, αν θυμάμαι καλά μήνα, από το πετυχημένο ταξίδι του στο Ισραήλ, έπεσε θύμα της Μοίρας, σε εκείνο το τραγικό ατύχημα. Μαζί με τον γιο του.

    Χαριτόβρυτη Χριστίνα, θα ήθελα να διαβάζεις πιο προσεκτικά τι λέω, όπως κάνω και εγώ με τα δικά σου σχόλια. Και θυμάμαι πως έχεις πει κάτι: "όλα τα νομίσματα έχουν δυο όψεις".
    Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου. Και για αυτό δε θέλω να προχωρήσουμε αυτήν τη συζήτηση.
    Υπάρχουν τόσα άλλα ωραία θέματα, ε;
    Καλό σαβατοκύριακο,

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ Πόντιε εκ Γερμανίας,

    1) Το ότι είσαι εκεί, το ανέφερα ως πλεονέκτημα. Διότι βρίσκεσαι στην πηγή της Ιστορίας για τους Ναζί. Βρίσκεσαι κοντά σε υπηρεσίες και βιβλιοθήκες σοβαρών πανεπιστημίων, που μπορείς να κάνεις τη δική σου έρευνα και βρίσκεσαι κοντά και σε διάφορα μουσεία.
    Άλλο έγραψα εγώ και άλλο διάβασες εσύ. Αυτό είναι η έννοια του στερεότυπου. Μας εμποδίζει να δούμε με καθαρά μάτια.

    2)Και να το στερεότυπο το δικό μου: Δεν φαντάστηκα ότι εγκαταστάθηκες εκεί μετά την ΕΕ, ως ευρωπαίος πολίτης. Οι περισσότεροι που γνώρισα εγώ ήταν β' γενιάς. Δηλαδή, οι γονείς τους πήγαν με μεγάλη διαδικασία, ως μετανάστες. Και όχι με ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα. Συγγνώμη, που σε έκρινα με τα δικά μου δεδομένα.
    Αν και νομίζω, ότι είσαι άδικα επικριτικός προς τους ανθρώπους που πήγαν εκεί τότε νόμιμα για να εργαστούν. Προσέφεραν πολλά και στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία εκείνοι οι άνθρωποι. Και δεν θα έπρεπε να τους υποτιμάς τόσο.

    3) Τώρα για τα υπόλοιπα, αδυνατώ να σου απαντήσω. Και λάθος έκανα πριν που νόμισα πως συνεννοηθήκαμε.
    Εγώ διαβάζω Ιστορία και εσύ διαβάζεις παρα-Ιστορία. Η δική μου Ιστορία διδάσκεται σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, η δική σου παρα-Ιστορία διακινείται σε νεοναζιστικά καταγώγια.
    Σου έβαλα link, και συνήθως βάζω ως παραπομπές, ακριβώς για αυτό: Γιατί εγώ δε βγάζω τίποτα από το κεφάλι μου.
    Παραδέχομαι ότι έχεις διαβάσει πολύ, αλλά δυστυχώς δεν ξέρεις ούτε ότι οι κάτοικοι του Ισραήλ, δε λέγονται "Ισραηλίτες" αλλά "Ισραηλινοί". Και δεν ξέρεις ότι Εβραίος γεννιέσαι μόνο από την πλευρά της μάνας σου και όχι του πατέρα σου. (βέβαια αυτό με τον "πατέρα" του Χίτλερ δεν ξέρω καν πως σου ήρθε)

    Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε. Εσύ έχεις κάνει μεγάλη έρευνα και έχεις διαθέσει το χρόνο σου, σε πηγές που εμένα μου προκαλούν αναγούλα. Τα ίδια που λες έλεγαν και οι ναζί. Είχαν και εκείνοι τα ψευδο-επιστημονικά "επιχειρήματά" τους.

    Να είσαι καλά (ελπίζω να μπορείς και εσύ να ευχηθείς το ίδιο για μένα)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλό Σαββατοκύριακο Galia συμφωνώ ότι το νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις εξ ου και τα σχόλια εκ λαμβάνονται σχολιάζονται και επιχειρηματολογούνται αναλόγως.
    Συμφωνώ δε και για τα λοιπά θέματα που είναι εξίσου ωραία γι αυτό λοιπόν πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι γινετε ρε παιδια ποκα παιζετε;
    Πολλες "μπλοφες" βλεπω να γινονται δω μεσα. Σφαξιμο με το βαμβακι!
    Ειναι και της εποχης βεβαια. Σε ολα τα καφενεια γινεται το ελα να δεις τωρα. Δεν ηξερα οτι τσογαρουνμε και στα Μπλογκς.

    Αλλα ολιγον τι περιεργον, η/οι Σαγιανιμ "Galia", κουβεντα για την ταμπακιερα! Και για το παμφτωχο ισραηλ.
    Αχ ρε Αμερικανοι, Ελβετοι και Γερμαναραδες τα τρισεκκατομυρια που σας εχουν παρει, χωρια τα κλεψιμεϊκα.
    Τωρα που γραφω αυτες τις γραμμες οι ισραηλινοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ απο την Γερμανια 3 (τρια) υποβρυχια, ΤΖΑΜΠΑ παρακαλω!
    Διαβαστε το βιβλιο του καθηγητου Νορμαν Φιλκενσταϊν: "Η βιομηχανια του ολοκαυτωματος".
    Τον οποιον βεβαιως-βεβαιως εξεδιωξαν κακην-κακως απο το Πανεπιστημιο του Σικαγου οπου διδασκε λογω των ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΩΣΤΩΝ πεποιθησεων του.
    Η μανα του, επιζησασα των στρατοπεδων συγκεντρωσεων των Ναζι αναρωτηθηκε χαρακτηριστικα πριν πεθανει: "Αν ο Χιτλερ σκοτωσε τοσους πολλους εβραιους τοτε που βρεθηκαν ολοι αυτοι τωρα και απαιτουν και παιρνουν αποζημιωσεις;

    Και ο νοων νοειτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. FILH GALIA EISAI EXYPNH APO OTI KATALAVAINW ALLA, STA ERWTHMATA MOU DEN EIDA KAMMIA APANTHSH OPOTE AGAPHTH MOU, TO POIOS DIDASKETE ISTORIA H PARAISTORIA ISWS TO KRINOUN OSOI DIAVAZOUN OTI GRAFOUME. EPEISIS NA SOU THIMISW OTI TA NEONAZISTIKA KATAGWGIA OPWS LES, H MALLON KALYTERA OPWS SYMFEREI NA LETE ESEIS TA EXETE ME TON TROPO SAS APOGOREYSH APLA, GIA NA MPORESETE NA KANETE TA DIKA SAS KATAGWGIA....APANTHSHS DEN EIDA KAI AYTO SIMENH H OTI, DEN SE SYMFEREI NA MOU APANTHSHS H OTI DEN XEREIS, H OTI DEN SOU TA MATHANE STA PANEPISTIMIA POU SPOUDASES ,ALLA EPEIDH ISWS DYSKOLEVESE NA SOU KANW MIA APLH ERWTHSH KAI ISWS MPORESEIS NA MOU APANTHSHS .PES MOU SE PARAKALW POLY MPOROUN P.X ELLHNES POU KATOIKOUN H ZOUN STO ISRAHL NA EXOUN TO DIKO TOUS K.E.S.?(kentriko elliniko symvoulio)OPWS EXOUN OI ISRAHLINOI SE OLES THS XWRES? KAI SE MIA ERWTHSH MOU THA SOU APANTISW EGW ,EINAI AYTH ME THN HMEROMINIA POU SOU EIPA STHN VASILEIA THS ELVETIAS....PES MAS SE PARAKALW POLY TI EINAI TO WZO SE TI APOSKOPEI KAI EPIPLEON, SYMFWNA ME TA STOIXEIA TOU WZO THELW NA MOU PEIS POSOI EVRAIOI KATOIKOUSAN STHN EYRWPH KATA TON B PAGKOSMOIO POLEMO PLHN RWSIAS, OPOU HTAN PERIPOU 5.200.000 EK GIA NA DOUME STATISTIKA ME STOIXEIA TOU WZO APLA KAI ARITHIMITKA DLD ALLIWS APLA MATHIMATIKA POSOI EZHSAN TON EFIALTH TOU OLOKAYTOMATOS POU DEN AMFISVITW APLA AMFISVITW TON ARITHMO ALLA KAI TON LOGO KAI SOU TONIZW OTI TA 5.2 EK STHN RWSIA DEN EIXAN KAMMIA MA KAMMIA SXESH ME KANENA OLOKAYTWMA ,ETSI PLHROFORIAKA KAI AYTO STO LEW GIA NA SE VOITHISW ME OLH THN KALH DIATHESH ALLA VLEPEIS FILTATH OTI EKTOS TOU OTI DEN MOU APANTAS SE ERWTHMATA, ETSI WSTE NA GINEI DIALOGOS EPIPLEON ME PROSVALEIS KATI POU EGW DEN EXW KANEI KAI DEN THA TO KANW ,GIATI APLA TA KATAGWGIA OPOU LES OTI EMATHA H SPOUDASA MOU EMATHAN KAI NA ERWTW KAI NA APANTW ALLA PROPANTWN NA SEVOME TON SINOMILITH MOU PERA APO KATHE FYLETIKH, THRISKEYTIKH KATAGWGH ,POLITIKH H ISTORIKH ANTIPALOTHTA.... AAA KALA POU TO THIMITHIKA STIS GRAFES TIS DIKES SAS KAPOTE LEGOTAN ISRAILHTES KAI META METONOMASTIKAN SE ISRAHLINOUS GIATI ARAGE? GIA KOITA STA KITAPIA TWN PANEPISTIMIWN POU SPOUDASES, KAI PES MOU EINAI TUXAIO TO OTI APO TA 554 MELH TWN PRWTWN SOVIET OI 447 HTAN EVRAIOI?EINAI TUXAIO MIPWS OTI TA PERISOTERA MELH THS PERIFIMHS GALLIKHS EPANASTASHS HTAN EVRAIOI? (na se boithisw ligo mara,danton,rovespieros k.l.p) OI PRWTAGWNISTES TOU MAH 1968 TOU FOITITIKOU KINHMATOS OLOI EVRAIKHS KATAGWGHS?OTAN ENAS LAOS TRAVAEI TA XILIA MYRIA OPWS O ISRAILINOS LOGIKA DEN THA PREPEI NA SYMAPSXEI ME ALLOUS LAOUS OI FYLES? POU EXOUN PATHEI KATI PAROMOIO? P.X ARMENIOUS,PONTIOUS ALEVITES,KOURDOUS,KYPRIOUS?DEN EXW DIAVASEI DEN EXW AKOUSEI KATI APO THN MERIA TOU ISRAHL THA MOU PEIS KAI POLY SWSTA. KATSE RE FILE EKEI STA KATAGWGIA SAS DEN FTANOUN OI FWNES MAS SWSTA EXEIS DIKIO ALLA KAI ME ATOMA POU EINAI EKTOS KATAGWGIWN MAS POU RWTISA KANEIS DEN MPORESE NA MOU APANTISI MIPWS MPOREIS ESY ? THA STO XRWSTOUSA XARI EILEIKRINA TELIONONTAS KAI XERONTAS ,OTI DEN THA PARW APANTHSHS SOU THETW ENA TELEYTAIO ERWTHMA EINAI ALHTHEIA H PSEMA OTI TO ISRAHL EINAI TO MONO KRATOS POU DEN EXEI EPISHMO XARTH POU NA PROSDIORIZEI TA ORIAKA SYNORA TOU?KAI GIATI? NA EISAI KALA(den exw logous na mhn sto eyxhthw exalou suzhthsh kanoume)

    Y.G pistevw na me synxwreis gia ta orthografika mou lathoi alla allo na bgazeis panepistimio kai allo na zeis se katagwgia pantos einai timh mou pou mia gynaika me panepistimiakh morfosh asxoleite me anarthshs mou asxeta an den apanta se erwthmata mou)KAI THA SE PARAKALOUSA EPISIS NA MOU PEIS POU POTE KAI PWS KATEKRINA HMOUN ADIKOS KAI EPIKRITIKOS SE ANTHRWPOUS POU HRTHAN NOMIMA H PARANOMA AN THES STHN GERMANIA NA ERGASTOUN?

    (PONTIOS EK GERMANIKWN KATAGWGIWN DIAVAZWN PARAISTORIA)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. PONTIΕ EK GERMANIKWN KATAGWGIWN DIAVAZWN PARAISTORIA

    Βαλε σε παρακαλω μια Ελληνικη γραμματοσειρα στην "κομπιουτα" σου.
    Και μην περιμενης απαντησεις απ' "την Γαλλια". Αυτοι αφηνουν μελανι και φευγουν. Οπως οι σουπιες. Ετσι ειναι μαθημενοι. Τοσο φερεγγυοι ειναι στα λογια και στις πραξεις τους.
    Αλλα το μονοπωλιο στα ΜΜΕ το χασανε τωρα με το ιντερνετ και εχουν φαει τα λυσσακα τους πως να το παραμερισουν μεχρι να το βγαλουν παρανομο γιατι αρχιζει και τους ξεβρακωνει και βγαινει η μποχα.
    Αν διαβαζεις Αγγλικα κανε Google "http://video.google.com/videoplay?docid=-3719259008768610598#" η "9/11+silverstein" η "Tower 7" η "Operation Northwoods" η ανοιξε τον συνδεσμο και διαβασε "http://www.irmep.org/Policy_Briefs/3_27_2003_Clean_Break_or_Dirty_War.html" να ενημερωθης.
    Και μην περιμενεις απαντησεις
    απ' αυτους, για θα σου πω το ιδιο που ειπα και στη Χρσιτινα. Στου αφιονισμενου "σαγιαν" την πορτα οσο θελεις βροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.