3/12/09

Κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ


Σκληρή αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, που απειλεί ουσιαστικά με αποκλεισμό την Ευρώπη από τις διαπραγματεύσεις

Σοκ έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η πρόταση της σουηδικής προεδρίας της Ε.Ε. προς το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, που θα γίνει στις 7-8 Δεκεμβρίου, για το Παλαιστινιακό.

Πέρα από το γενικότερο πνεύμα καταδίκης της πρακτικής του Τελ Αβίβ που διέπει το σχέδιο, το πλέον επίμαχο σημείο είναι η αναφορά του στην ανάγκη μιας λύσης που θα συνίσταται σε «δύο κράτη, με ένα ανεξάρτητο, δημοκρατικό, ενιαίο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος, το οποίο θα περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ενώ θα έχει πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Υπονόμευση

«Η κίνηση αυτή, με πρωτοβουλία της Σουηδίας, υπονομεύει τη δυνατότητα της Ε.Ε. να διαδραματίσει ρόλο και να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους», ανέφερε η σκληρή ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ε.Ε. οφείλει να ασκήσει πίεση στους Παλαιστίνιους για να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών. Βήματα σαν κι αυτό, όμως, οδηγούν προς την αντίθετη κατεύθυνση», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Βεβαίως, το σχέδιο είναι μάλλον απίθανο να εγκριθεί ως έχει από τους «27». Εξάλλου, μια πιο προσεκτική ανάγνωσή του από την εφημερίδα Haaretz, η οποία το δημοσιοποίησε, δείχνει ότι σε άλλο σημείο η προεδρία κάνει λόγο για «την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα δύο χωρών», αποτυπώνοντας έτσι την πάγια θέση της Ε.Ε., ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση όσον αφορά στην αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους που θα έχει ανακηρυχθεί μονομερώς.

Ωστόσο, στην πρόταση αποτυπώνεται η εντεινόμενη δυσφορία των Ευρωπαίων για την αδιάλλακτη -και, ενίοτε, προκλητική- στάση του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό ζήτημα, η οποία αποτυπώθηκε και στην άρνηση της κυβέρνησης Νετανιάχου να «παγώσει» την κατασκευή νέων εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα εδάφη -απλώς, δόθηκε η υπόσχεση 10μηνου μορατόριουμ, το οποίο πάντως δεν περιλαμβάνει τα περίπου 3.000 κτίσματα που είναι υπό κατασκευή.

Καμιά αλλαγή
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο επαναλαμβάνει πως «η ΕΕ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αλλαγές στα σύνορα που υπήρχαν προ του 1967, πλην αυτών που θα συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές».
imerisia.gr

11 σχόλια:

  1. Η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, δηλαδή το 90% και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, έχουν συμφωνήσει να δωθεί το όνομα "Μακεδονία" στη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων.Η κόκκινη γραμμή για Σαμαρά δεν είναι το "σύνθετο" αλλά η "ενιαία" χρήση...!
    Και από την άλλη μεριά...οι Ακατανόμαστοι, οι οποίοι όντες βολεμένοι στα χρυσοχοΐα τους στο Μανχάταν,τις Ελβετικές τους Τράπεζες,την Ιταλλική και Γαλλική Αυτοκινητοβιομηχανία,την Αγγλική Αριστοκρατία...θέλουν ενιαία Πρωτεύουσα και επιμένουν.
    Βρε...ουστ...ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ...Πατριώτες! που πολεμάτε για την Πατρίδα σας και πεθαίνετε κιόλας για το Έθνος σας!
    Πάρτε ρε "κολλημένοι" παράδειγμα από εμάς που ούτε καν διανοηθήκαμε την Κωνσταντινούπολη,χάσαμε τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη μισή Κύπρο,τη Βόρεια Ήπειρο, τα Ίμια και το όνομα της Μακεδονίας μας.
    Νομίζετε Ακατανόμαστοι ότι με το να κυκλοφορείτε με τα όπλα υπό μάλης θα σας φοβηθεί κανείς;
    Αλλού βρε είναι η χαρά της ζωής...γίνετε ή "Λουλούδες" ή "Θαμώνες" σε Κυπριακά Καμπαρέ και Ελληνικά Στριπτιτζάδικα!
    Όσο για το..."Σοκ που έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η πρόταση της σουηδικής προεδρίας της Ε.Ε. προς το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, που θα γίνει στις 7-8 Δεκεμβρίου, για το Παλαιστινιακό"...είμαι σίγουρος ρε ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ...ο Α/ΓΕΕΘΑ σας μόλις έμαθε την είδηση...θα άρχισαν να τρέμουν τα πόδια του και...η πρώτη του δουλειά όταν πήγε σπίτι του...ήταν να βάλει τη...γάτα του να κλαίει και γοερά και Σουηδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω λεω οτι το δικαιον και σωστον (συμφωνα με την Διεθνη Νομοθεσια και αμετρητες αποφασεις του ΟΗΕ στο συμβουλιο Ασφαλειας) ειναι να διαλυσουν το ισραηλ* και να επιστρεψουν απο κει που ηρθαν οι Χαζαροι και τα τεκνα τους, αφου πρωτα αποζημιωσουν ολους τους Παλαιστινιους αλλα και ολους τους Λιβανεζους και Συριους, για τα δεινα που υπεστησαν απο δαυτους ολα αυτα τα χρονια. Δεν νομιζω να υπαρξη αντηρησις απο την διεθνη κοινοτητα, αν μερικοι Χαζαροι θελουν να παραμεινουν στην Παλαιστινη με ειδικη αδεια διαμονης.
    Ετσι με την επιστροφη της Παλαιστινης στον νομιμο δικαιουχο της, θα δικαιωθει ενας καταβασανισμενος Λαος (ο Παλαιστινιακος) αλλα και θα αρχιση να εδρεωνεται στον Κοσμο μια διαρκης Διεθνης Ειρηνη.
    Πως θα γινει αυτο;
    Να σταματηση αμεσως η Ευρωπη και Αμερικη να τους παρεχουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ υποστηριξη. Ας τους βαλουν σε καραντινα. Καμμια επαφη με δαυτους μεχρι να το παρουν χαμπαρι. (Οι δε υποστηρικτες τους σε Ευρωπη, Αυστραλια και Αμερικη να συλληφθουν και να δικαστουν για προδοσια). Επισης ο Αμερικανικος και Ρωσσικος στολος στην απ' οξω για περιπολια. Κι αν γινονται τιποτα "παρατραγουδα" να τους ριχνουν καμμια βομβα για συνετισμο μεχρι να το παρουν αποφαση και την κοπανησουν.

    Λογω Διαρκους Διεθνους Ειρηνης, αλλα και λαθρομεταναστων, ενδιαφερει αμεσα κι εμας το θεμα ετσι;



    *ΜΗ ανεγνωρισμενο απο το συνολο της Διεθνους Κοινοτητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωιμέ! και εγώ τα ίδια άκουσα με αυτά που λέει ο ανώνυμος 1:23μμ!
    Όλοι οι Ισραηλινοί έχουν τρέξει στο Μπεν Γκουριόν και έχει ειδοποιηθεί μάλιστα ο τελευταίος να σβήσει τα φώτα...
    Πως το λέει το βιβλίο Ιστορίας; "Συνωστισμός"!!!
    Μα και αυτοί οι πτωχοί Ισραηλινοί; Τι ταλαιπωρούνται; Ακούς, να πάνε όλοι στρατό και να χάνει η νεολαία τα καλύτερά της χρονάκια; Αντί να παραδειγματιστούν από εμάς εδώ που τελειώνουμε το σχολείο και γινόμαστε εξπέρ ή στο bellydance ή στην παρασκευή-εκτόξευση μολότοφ; Και τι τα θέλουν τόσα πανεπιστήμια, και έρευνες, και ανακαλύψεις σε όλους τους τομείς; Μα τι κάνουν πια; Συλλογή από Nobel;
    Αφού εδώ γινόμαστε όλοι επιστήμονες, χωρίς καν να σπουδάσουμε. Ανθρωπολόγος-βιολόγος-ναζιστής-γενετιστής ο άλλος. Σου λέει "είστε Χάζαροι". Τελεία και παύλα! Τί να τις κάνεις τις σπουδές, εάν έχεις το κληρονομικό χάρισμα. Από πτυχία δε Ιστορίας, συλλογή τα έχει, δεν του φτάνει ένας τοίχος αν τα καδράρει, σου λύνει το Μεσανατολικό μαζί και το Εβραϊκό ζήτημα, με μερικές αμπούλες Zyclon B...
    Εμένα πάντως, η δική μου γιαγιά μου έλεγε ότι όποιος φτύνει ψηλά, φτύνει τα μούτρα του. Οπότε δαιμονοποιήστε όσο θέλετε το Ισραήλ, στείλτε και φέτος όπως και πέρσι, τις αποστολές σας στη Γάζα. Κάντε εξαγωγή του πολιτισμού σας και των αγωνιστών σας: "Θάλεια Δραγώνα, Τάσο Κουράκη, Γιάννη Μπανιά, Μιχάλη Τιμοσίδη καθώς και 18 μέλη κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος Ιντιφάντα, Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας, Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, εφημ. Εποχή, εφημ. Αυγή, 105,5 στο Κόκκινο,ΝΑΡ, ΑΚΟΑ, ΚΟΕ, Ν. ΣΥΝ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα)".
    Διότι όπως και να το κάνουμε, στη Γάζα θα μείνουν λίγες μερούλες. Στην τελική, εσείς τους χαίρεστε καθημερινά -και σας αρέσει!!!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για Gelia!!!

    Οϊβέ!!!
    Πρωτο και τριτο σχολιο!!
    Ακατονομαστος πινει, Χαζαρος κερναει!!!

    Ρε Ουυυυυστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιας και ομιλουμε για ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΣ, διαβαζω στου Κυριακοπουλου το μπλογκ...

    http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/12/n.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να, που σε ένα μόνο απόγευμα, αποκτήθηκαν νέοι τίτλοι σπουδών: μάστερ στη Θεολογία!
    Το μόνο που εγώ ξέρω είναι ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β', τον Απρίλιο του 2000, ζήτησε συγγνώμη από όλους τους Εβραίους του κόσμου...
    Ε! Κάτι ήξερε περισσότερο...

    Τώρα για τα γελοία, περί Χαζάρων, θα σας συμβούλευα να προσέχετε. Αυτές οι εμετικές ναζιστικές θεωρίες περί φυλετισμού είναι ασύμβατες με το ελληνικό φως που και διαδόθηκε και αφομοίωσε.
    -Και για να κλείσουμε με συμμετρική αρμονία, ας επιστρέψουμε στο ζήτημα που έθεσε αρχικά στο σχολιασμό του ο Ανώνυμος:
    τη Μακεδονία-
    Έχετε σκεφτεί ότι αυτή η "επιχειρηματολογία" σας ταυτίζεται με την "επιχειρηματολογία" όσων θεωρούν τους εαυτούς τους "Μακεδόνες"; Τι λένε;
    Να φύγουν οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες από τη Μακεδονία (βλ. χάζαροι), γιατί τί δουλειά έχουν στη Θεσσαλονίκη...
    Λοιπόν, για να το εμπεδώσουμε, όποιος φτύνει ψηλά, φτύνει τα μούτρα του. Και εσείς οι pro-paleostonians και πολύ κακό έχετε κάνει στην Ελλάδα και ακόμα έχετε το θράσος να μιλάτε.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα ο Σουηδός το θέλει και Ανεξάρτητο και Δημοκρατικό.Μετά θα ζητήσει να βάζουν στα όπλα αντι για σφαίρες-παπαρούνες.Καλά από ποιόν πλανήτη κατέβηκε αυτός;Πάντως γήινος δεν είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 3 Δεκέμβριος 2009 1:23 μμ
    3 Δεκέμβριος 2009 4:22 μμ
    3 Δεκέμβριος 2009 10:21 μμ
    4 Δεκέμβριος 2009 1:16 πμ

    Δειτε τα σχολια του ανωτερω "σχολιαστη" και διαβαζοντας την κατωθι παραγραφο απο σχολιο Αμερικανου δημοσιογραφου, για το Ιντερνετ, θα συμπαιρανετε του λογου του το αληθες.
    Τους προπαγανδιστες υπερ του ισραηλ εν δρασει, δηλαδη. Βεβαιως εχουμε και Ελληνοφωνους, δηθεν Πατριωτες απο δω μερια.

    Αναγιγνωσκω λοιπον.
    [...Τον Ιούλιο, δόθηκαν σε 5.000 μέλη της Παγκόσμιας Εβραϊκής Ένωσης Φοιτητών του εβραϊκού «τηλεβόα» δισκάκια για προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών . Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι αρκετές "χριστιανικές" ευαγγελικές ομάδες (στην Αμερική) δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν το ισραηλ. Ο στόχος τους είναι να έχουν εκατοντάδες χιλιάδες προπαγανδιστές σε όλο τον κόσμο που είναι διατεθειμένοι να μεθοδεύουν προπαγανδιστικά μηνύματα υπέρ του Ισραήλ...

    Και αλλου στο ιδιο σχολιο...
    ...Μια ισραηλινή πηγή αναφέρει ότι ένας υποψήφιος υπογράμμισε τα προσόντα του, λέγοντας: "Γνωρίζω άπταιστα αρκετές γλώσσες, και είμαι σε θέση να ξεστομίζω ένα σωρό ψέματα υπέρ του ισραηλ για ατελείωτες ώρες"...


    Δηλαδη αληθευει εκεινο πουχε πει καποιος απο καιρο.
    "Τον Σαγιαν κι αν τον πλενεις... τον χρονο σου χαλας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμος 12/4, 15:04
    Δυστυχώς, να πόσο εύκολα φτάνουμε στην πικρή αλήθεια:
    Πέρα από ότι εκτοξεύεις κατηγορίες που άπτονται της σφαίρας του παραλογισμού και της συνωμοσιολογίας. Και εσύ, ένας αντι-αμερικανός, να χρησιμοποιείς ως υπόδειγμα αξιοπιστίας "έναν αμερικανό δημοσιογράφο"...

    Αν αναλύσουμε τις λέξεις και τις έννοιες που ως σχήματα, αυθόρμητα χρησιμοποιείς:
    "αράπης", "σαγιάν", "σαπούνι", "Ισραήλ", "σαπούνι", "χρόνο", "χαλάς"
    καταλαβαίνουμε πόσο ποτισμένος είσαι από ναζισμό και Μίσος.
    Κάπως θλιβερό, ε;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 4 Δεκέμβριος 2009 16:28

    Εχουμε σαστισει με το "Ξεχειλισμα Αγαπης" που εχεις για οτι αραβικο, ιδιατερως Παλαιστινιακο και γενικωτερα ανθρωπινο.
    Ειμεθα εκθαμβοι που στην κυριολεξια φοβουμεθα απο τον χειμαρο ναζιστικης αγαπης που εχετε εξαπολυσει ακομα κι απο αεροπλανα σε σχημα μανιταριων.

    http://www.guardian.co.uk/world/2009/jan/13/gaza-israel-war-crimes

    Το φιλμακι της γεματης ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ (να πασπαλισουμε και λιγη ριγανη ναρθη να δεση) ΜΙΣΟΣ Eφημεριδος "Guardian", μας τα λεει ολα για το "ξεχυλισμα αγαπης" και το "μελι και γαλα" που ταϊζετε τα ορφανα του Κοσμου.

    Μεχρι ποτε ομως σαγιαν; Μας ληγωσατε με τα Ναζιστικα σας σοροπια.
    Γριπη των χοιρων ειναι αυτη βεβαια. Κανε και κανα εμβολιο.
    Βοηθεια σου και περαστικα.

    Υ.Γ.
    Κεινο το "αντι-αμερικανός" που το βρηκες; ΄Η λασπη ειναι αυτη, καπου θα κολληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Galia kai lipi parakalo ligi psixraimia kai oi Palestinoi kai oi evraio exoun dikaoima na exoun patrida!
    Christos Voulgaris apo Londino
    ps. Oi xazaroi ontos eixan aspastei ton Ioudaismo alla auto den siaminei toi den exoun dikaoima oi apogonoi tous os evraoi na zoun stin Palestini!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.