23/12/09

Χριστούγεννα στο "μέτωπο" για το Α. Αιγαίο - Πρώτη φορά τριπλή εικονική προσβολή στα νησιά!


Χριστούγεννα στο "μέτωπο" για τους κατοίκους τριών ακριτικών νησιών, του Φαρμακονησίου, του Αγαθονησίου και των Φούρνων με τέσσερα τουρκικά μαχητικά κρούσης F-4E Terminator 2020 να περνάνε λίγα μέτρα επάνω από τις στέγες των σπιτιών τους μεταξύ 12:18 και 12:22.

Την ίδια στιγμή τέσσερα μαχητικά F-16 προστάτευαν τα F-4 που προέβησαν σε εικονική προσβολή στόχων εδάφους στα νησιά, χωρίς να προχωρήσουν σε υπέρπτηση.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αδιαφόρησαν για τα ελληνικά μαχητικά φυλακής που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν και εκτέλεσαν κανονικά την αποστολή τους.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπέρπτηση επάνω από τρία ελληνικά νησιά, ταυτοχρόνως και σίγουρα πρόκειται για κλιμάκωση των επιθετικών κινήσεων της Άγκυρας και έγινε την ώρα που έψελναν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Μπεγλίτη (αναπληρωτή).

Aλήθεια πως θα αισθανόταν η ελληνική πολιτική ηγεσία, αν προπαραμονή Χριστουγνένων περνούσαν επάνω από τις στέγες των σπιτιών του τα τουρκικά μαχητικά εκτελώντας ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους, όπου οι "στόχοι" είναι τα ίδια τους τα σπίτια;

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σε ελληνικά νησιάΥπερπτήσεις πραγματοποίησαν έξι λεπτά μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι 4 τουρκικά F-16 και άλλα 4 F-4, τα οποία εισήλθαν στο FIR Αθηνών, στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Κω.
Ο σχηματισμός των τουρκικών F-4, πραγματοποίησε στις 12:18 υπερπτήση στο Φαρμακονήσι και ένα λεπτό αργότερα στο Αγαθονήσι, πετώντας σε ύψος 8.900 ποδιών.

Στη συνέχεια, στις 12:34, πέταξαν πάνω από τους Άνω Φούρνους σε ύψος 8.500 ποδιών.

Αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά πολεμικά, τα οποία αποχώρησαν στις 12:36.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


16 σχόλια:

  1. Θα κάνουμε κανά "ατύχημα" στη διάρκεια των αναχαιτήσεων μπας και συνετιστούν οι απέναντι ή θα περιμένουμε να το προκαλέσουν αυτοί και να κλαίμε νέους νεκρούς ήρωες?

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικά μέτρα πάνω από τις στέγες των σπιτιών σημαίνει ότι και με ένα απλό G-3 ή ακόμα και με Μ1, μπορεί κάποιος να τους ρίξει και να τα ...ρίξει !!!
    Ας το σκεφτούν οι εθνοφύλακες εκεί και ας κάνουν αυτό που δεν αποφασίζει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση.
    Μετά, θα σταματήσουν οι παραβιάσεις γιά κανά χρόνο και βάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕ ΠΕΡΑΣΑΝ ''ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ'' ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ)...ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ)...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΕ...Μ-1 (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!!!)...ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΜΗ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...
    -ΕΝΑΣ...ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ-...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΕ ρίξτου εσύ και ασ μην πέσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΑΛΤΣΕΣ..ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 300 ΠΟΔΙΑ..

    ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ...ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΗ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΣΤΙΚΗ Η ΑΤΙΜΗ..

    ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΙ??
    ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ?? ΞΕΡΕΙ Η ΠΟΛΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ?? ΟΧΙ.. ΞΕΡΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ?? ΟΧΙ..
    ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΛΑΣΚΑ?? ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΕΕ??

    ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΨΙΛΟΝΕΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΤΡΑΤΩΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΗΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ! ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 025E32 40N30 – Red 026E32 39N06 - 024E32 38N53
    ... Δημάρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχουμε πει και ξαναπεί ότι την κατάλληλη στιγμή θα το ρίξουν ή οι ίδιοι ή ο θείος Σάμ.
    Οι εθνοφύλακες δεν ρίχνουν αεροπλάνα με σφεντόνες.
    Μην τρελαθούμε τελείως.
    Το θέμα είναι αν είμαστε έτοιμοι για τέτοιο περιστατικό.
    Έστω ότι έγινε αύριο , είναι τα πολιτικά λιγούρια έτοιμα και έντιμα να δώσουν τις κατάλληλες εντολές ή θα τρέχουν πάλι στον θείο να τον ευχαριστήσουν εκ των προτέρων για να πέσουν τα πολεμικά πνεύματα;

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκεί που το κράτος δέν μπορεί αναλαμβάνει ο πολίτης. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.
    . Αμα βάλεις σε κυνηγετικό διασποράς η του πετάξεις(αφου σιγουρευτείς οτι είναι των γειτόνων και ...έχασε τον δρόμο του)
    καμιά ναυτική φοτοβολίδα στη μάπα του,
    πο ξέρεις μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο του και να μην χάνεται σε ξένα χωράφια!!

    Πολύ καλή ιδέα της φωτοβολίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥΣ , ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

    ΠΕΛΑΓΙΣΙΟΣ...
    ...μην τους πειράζετε παιδιά..αφήστε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στρατηγοί και υποστράτηγοι όλης της Ελληνικής επικράτειας..... ηρεμήστε και ετοιμάστε την γαλοπούλα.....Γιορτές έχομε.

    Οι καταρίψεις με G3 και άλλα πυροβόλα όπλα... αναβάλλονται για μετά τις γιορτές.

    Χρόνια πολλά σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μη χολοσκάτε αδέρφια! Πάντα ίδιοι ήμασταν. Και επί χούντας,την ώρα που η Κύπρος καιγότανε και στο Αιγαίο αλώνιζαν οι Τούρκοι, οι εντολές που παίρναμε ήταν:
    "ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΝ".
    Καταλάβατε τώρα; Έπρεπε να φας το βλήμα από τον Τούρκο, να γίνεις καμμάτια και ύστερα να του ρίξεις...
    Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος που έκανε τον... κουφό. Τι έγινε;
    -Ο ένας Τούρκος στο βυθό κι ο άλλος στα τριάντα χιλιάδες πόδια να ψάχνει να βρει κατά πού πέφτει η Τουρκία...
    Άντε και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν θέλαμε μπορούμε ,αλλα οι πολιτικοί που εμείς ψηφίζουμε υπηρετούν άλλα συμφέροντα.Χρόνια πολλά .http://geopolitics-gr.blogspot.com/2009/07/s-300.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή τελαυταία γίνεται πολύς λόγος για την Πολεμική μας Αεροπορία, όσοι από τους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου ενδιαφέρονται, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του κυριου Μ. Σολανάκη;
    http://koti.welho.com/msolanak
    Εκείθα βρουν πολλά ενδιαφέροντα για την ΠΑ μας, όπως λχ:
    1.Το ιστορικό της επιχείρησης "ΝΙΚΗ"
    2.Την ιστορία για τον Έλληνα Ανθσγό που έλαβε μέρος στη Μεγάλη απόδραση (όχι βέβαια την κινηματογραφική, αλλά την αληθινή απόδραση από το STALAG 3) και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Αιγαίο ακούγεται ότι πέρασε στον νατοϊκό έλεγχο τέρμα οι αναχαιτίσεις, και προσπαθούν να μας το περάσουν σιγά σιγά μέσω FRONTEX αν αυτό συμβαίνει έχουν ακέραια την ευθύνη της προδοσίας η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. auto einai asxeto me to thema alla apla den ixera pws na to koinopoiisw.yparxoun euxarista nea apo to nouristan.kata pasa pithanotita eleutherwthike simera to prwi o athanasios lerounis apaxthis apo taliban stin koilada twn kallas pro triminou.ginetai prospatheia na diastaurwthoun oi plirofories pou anartithikan stin ilektroniki efimerida (kalasha times) kai se topiki efimerida tou chitral.makari na pane ola kala.ATHINA PALLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ διαβάζω 300 πόδια (100 μέτρα) και ξέρω πολύ καλά ότι ένα F-16 δεν έχει την θωράκιση ενός Λέοπαρντ.
    Εάν σε αυτή την απόσταση από το έδαφος φάει...μία ξεγυρισμένη από Μ-1, η βολίδα ή πιλότο θα κτυπήσει, ή όργανα, ή καύσιμα ή πυρομαχικά του.
    Κενοί χώροι στα πολεμικά αεροπλάνα δεν υπάρχουν. Δεν έχει ούτε ...πορτμπαγκάζ !!!
    Σε όλες τις περιπτώσεις...ΧΑΙΡΕΤΑΙ, ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ !!!
    Αλλά, ακόμα και να μην πέσει, σημασία μεγάλη θα έχει το μύνημα που θα πάρουν όταν δουν την ...τρύπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.