15/12/09

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Δόγμα «Στεγανή Ελλάς»

Σε «στεγανοποίηση» των συνόρων στοχεύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εισόδου μη μόνιμων μεταναστών στην Ελλάδα και της μετακίνησής τους στις χώρες της ΕΕ. Στη συνάντησή του με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex κ. Ιλκα Λαϊτίνεν παρουσίασε τα βασικά σημεία του νέου εθνικού σχεδίου δράσης για την παράνομη μετανάστευση που περιλαμβάνει:

«Αναδιάταξη και αναθεώρηση της επιχειρησιακής δράσης στα εξωτερικά χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα για την αποτροπή της εισόδου στη χώρα, τη συστηματοποίηση των αστυνομικών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα με τα κράτη-μέλη της ένωσης των χωρών Σένγκεν για τη σφράγιση της παράνομης εξόδου και την ανάπτυξη του μηχανισμού επιστροφών και την εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής».ΒΗΜΑ

Ανάπτυξη μηχανισμού επιστροφών
Το ζήτημα των απελάσεων είναι ένα από τα σημεία του σχεδίου Χρυσοχοΐδη για λαθρομετανάστες

Της Μαριας Δεληθαναση


Η στενότερη συνεργασία μεταξύ υπ. Προστασίας του Πολίτη και Frontex στην ανάσχεση μεταναστευτικών, προσφυγικών ρευμάτων και τις απελάσεις ήταν το θέμα συνεχών συσκέψεων χθες στο υπουργείο. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο δ/ντης του Frontex κ. Ιλακ Λαϊτίνεν αναμένεται να ανακοινώσουν το γενικό πλαίσιο συνεργασίας. Αυτή, μεταξύ άλλων, θα αφορά την εκπαίδευση από εμπειρογνώμονες του Frontex των αστυνομικών που θα επανδρώσουν την Επιτροπή Ασύλου. Το εθνικό σχέδιο δράσης του κ. Χρυσοχοΐδη αφορά την ανάπτυξη «μηχανισμού επιστροφών» (απελάσεων), την εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας στους αυστηρότερους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα για την αποτροπή εισόδου και στα εσωτερικά σύνορα Σέγκεν για τον αποκλεισμό εξόδου από τη χώρα.

Η συνεργασία των δύο πλευρών εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο στη Σάμο, όταν το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από σύσταση του Frontex, διέταξε την άμεση μεταγωγή 85 ατόμων από το Κέντρο Κράτησης. Τα συγκεκριμένα άτομα επιλέχθηκαν από τον ειδικευμένο διερμηνέα του Frontex, που διαμένει στο νησί, σε συνεργασία με δύο αστυνομικούς του Οργανισμού. Ο λιβανικής καταγωγής και σουηδικής υπηκοότητας διερμηνέας έκρινε ότι οι κατά δήλωση Παλαιστίνιοι και Αφγανοί πρόσφυγες είναι στην πραγματικότητα Ινδοί, Αιγύπτιοι και Αλγερινοί μετανάστες. Με κινητοποίηση των αστυνομικών και των λιμενικών δυνάμεων του νησιού, οι 85 μεταφέρθηκαν από το Πυθαγόρειο με πτήση στην Αθήνα. Κρατούνται στο τμήμα Αλλοδαπών της Π. Ράλλη μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησής τους και να απελαθούν.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος κ. Δ. Βούρος που έχει αναλάβει εκ μέρους της νομαρχίας Σάμου την παροχή νομικής βοήθειας στους κρατουμένους, λέει στην «Κ». «Κανένας δεν αρνείται τις απελάσεις. Πρέπει, όμως, να τηρούνται οι διαδικασίες. Αυτές ορίζουν ότι πρέπει όλοι να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και στη συνέχεια να γίνεται ένα πρώτο ξεκαθάρισμα όσων χρήζουν προστασίας. Αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω έλλειψης διερμηνέα. Την προηγούμενη εβδομάδα έτυχε να βρω κάποιον που μιλούσε αγγλικά και φαρσί και διαπίστωσα ότι έξι Ιρανοί μόλις είχαν βγει από τις φυλακές του Ιράν. Ομως οι άνθρωποι της Frontex αρνούνται να συνεργασθούν μαζί μας. Η νομοθεσία παραβιάζεται, αφού εδώ και 20 ημέρες τα τηλέφωνα του Κέντρου δεν λειτουργούν και όσοι μιλούν αγγλικά δεν μπορούν να ζητήσουν βοήθεια».

Αναβάθμιση
Πάντως η Ε.Ε. αναβαθμίζει συνεχώς τον ρόλο του Frontex. Το Συμβούλιο Υπουργών του Οκτωβρίου εξουσιοδότησε τον Frontex να συνεργάζεται με τα κράτη προέλευσης/διέλευσης για τις απελάσεις. Αυτός επίσης θα χρηματοδοτεί και θα πραγματοποιεί τις κοινές πτήσεις επιστροφών. Επιπλέον ένα από τα κύρια σημεία του Προγράμματος της Στοκχόλμης είναι η ενίσχυση των Europol, Eurojust, Frontex στην αστυνομική, τελωνειακή συνεργασία και στον έλεγχο των συνόρων.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

15 σχόλια:

  1. Ο ΠΡΟΠΟτζής υπουργός να κοιτάξει να συλλάβει όλους αυτούς του λαθρομετανάστες με τις συμμορίες, τα καλάζνικοφ, την πρέζα που προβαίνουν σε ληστείες, δολοφονίες, βιασμούς, ξυλοδαρμούς, απάτες εναντίον του γηγενή Ελληνικού πληθυσμού αλλά και αλλοδαπών! Όσοι συλλαμβάνονται, αφού εκτίσουν την ποινή τους, να απελαύνονται αφού κρατηθούν πρώτα τα βιομετρικά τους στοιχεία, καθώς και δείγματα DNA και αφού θεωρηθούν ως persona non grata για όλη την ΕΕ. Επίσης καλό θα ήταν ενισχυθούν τα χερσαία σύνορα με κάμερες και άλλους αισθητήρες ώστε τα καραβάνια λαθρομεταναστών να ανακόπτονται μέσα σε χρόνο dt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. { Σε «στεγανοποίηση» των συνόρων στοχεύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να αντιμετωπιστεί

    το φαινόμενο

    της εισόδου

    μη μόνιμων μεταναστών στην Ελλάδα

    και της μετακίνησής τους

    στις χώρες της ΕΕ. }




    δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, μας νοιάζει να αποτρέψουμε τους λαθραίους που θέλουν να πάνε στις άλλες χώρες της Ε.Ε. ,

    αλλά όχι αυτούς τους λαθραίους που έρχονται για να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα ; αυτούς τους τελευταίους,τους θέλει ο υπουργός μας;

    η frontex κάνει τη δουλειά της κι ο υπουργός μας επίσης,τη δουλειά της frontex, ενώ θα έπρεπε να κάνει τη δική του δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ λαθρομετανάστευσι δὲν λύνεται εὔκολα, ἰδίως ἐὰν σοῦ στέλνουν λαθρομετανάστες γιὰ ἀποσταθεροποίησι τῆς ὑπάρχουσας κοινωνίας.
    Ἡ Ἑλλάδα πρέπει νὰ διαχειρισθῆ τὸ πρόβλημα ἔξυπνα καὶ ἀποδοτικά, ὅπως παραπάνω.
    Ὅσο γιὰ τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα, ἂς ἔχουμε γιὰ ὁδηγούς μας τὶς μεγάλες δυνάμεις ποὺ κάθε φορὰ τὰ ἑρμηνεύουν ὅπως τὶς βολεύει.
    Ἡ ἀθλιότης ποὺ παρατηρεῖται στὰ κέντρα ὑποδοχῆς τῶν λαθρομεταναστῶν ὠφείλεται στὸ γεγονός, ὅτι εἶναι ἀδύνατον γιὰ τὴν χώρα μας νὰ διαχειρισθῆ αὐτὸν τὸν τεράστιο ἀριθμὸ λαθρομεταναστῶν, γι' αὐτὸ καὶ τὸ παραπάνω σχόλιο γιὰ τὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να το δω και να μην το πιστεψω. Μας εχουν τρελανει στο δουλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το νοημα ειναι αυτο ακριβως που επισημαινει ο

    15 Δεκεμβρίου 2009 12:56 μ.μ.

    το ενδιαφερον ειναι να μην περνουν στην ευρωπη και να γεμισουμε με "μονιμους" λαθρομεταναστες

    η frontex θα εξασφαλισει την την ομαλοτητα και νομιμοποιηση της διαδικασιας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε λίγα χρόνια η πλειοψηφία στις Άθεες Δυτικές χώρες θα είναι οι Μουσουλμάνοι. Ακόμα και αν η Δύση κλείσει τα σύνορα, πάλι θα συμβεί αυτό, γιατί οι Μουσουλμάνοι -που ήδη είναι πολίτες της Δύσης- γενούν 5φορές περισσότερο.

    Η Ελλάδα αποκηρύσοντας την Ορθοδοξία, βούλιαξε στην παρακμή και την διαφθορά, κανείς δεν βλέπει μέλλον, και το ίδιο θα συμβεί κι εδώ.

    http://vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ENO EXOUME EPIKENTROTHI STA NHSIA OPUY EXOUME ENA STATHERO REVMA 150-500 THN EVDOMADIEOS .ENTOMETAKSH TA MEGALA KARAVANIA PERNOUN MESO FYROM ALVANIAS KI BOYLGARIAS.STO FYROM PANE AEROPORIKOS APO TOYRKIA EKEI TA PARALAMBANH ATOMO-A KI TA PERNA TA SYNORA TO BRADH KI TO PROI TOYS KRYVOYN SE APOTHIKES H STAVLOUS HEGATELELIMENA OIKIMATA OPOY EINAI H PRORH STASH.META ANEVENOUN OMEETHNIS TOUS NOMOIMOPOIMENOI KI TOYS PARALAMBANOUN 2-3-12 -30 AQNALOGA TO METAFORIKO MESO.MEXRI KI NEKROFORES XRISIMOPOIOUN PAGOTATZIDIKO [30] ATOMA ME AYTOKINITO EMROS KI AYTOKINITI PISO NA FYLA TO EMBOREVMA.TO POS OLOI AFTOI OI KSIPOLOITOI EXOUN APO 5000 dol. TA OPOIA DYDOUN STADIAKA GIA THN DIEKPEREOSH TOYS.1000 APO THN APOTHIKI LIGO EKSO APO THESSALONIKH GIA AHHINA .30 ATOMA 30000XILIARIKA 2 FORES PANO KATO ANIKSAME MIKRO MAGAZAKI METAXIRISMENA THLEFONA GIA ALODAPOUS.H NEKROFORA PERNH EKSH ATOMA KSAPLOMENA SE 8 ORES 6000 KALO MEROKAMATO.VALE TA VANAKI 12 ATOMA OLA ROLOI E KI AN MAS PIASOUN TA MAS DIOKSOUNE.STHN ALVANIA TO IDIO OI ALVANOI EXOUN GYNOI EKSPER STA MONOPATIA KI DOKSA NAXI O GIARABIS .KYKLOFORISE KI GRIGORA SAN ASTRAPH KI OLOI LENE OTI MBIKAN APO ELLADA KI AS EXOUN MBEI APO ISPANIA GIATI TOYS STELNOUN PISO ELLADA.MIA XARA MIA XARA SE LYGO THA GYNOUME 18000000 EKATOMYRIA THA GYNOUME MEGALO KI DYNATO KRATOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντελώς ορθά όλα όσα ανέφερε ο προλαλήσας σχετικά με το πέρασμα των λαθρομεταναστών από τα Σκόπια.Το ίδιο πάνω-κάτω συμβαίνει (σε μικρότερη βέβαια κλίμακα) και στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, την φύλαξη της οποίας έχει αναλάβει (κατόπιν διακριτικής συμφωνίας) η βουλγαρική πλευρά και όπως είναι λογικό, κάνει τα στραβά μάτια όταν το κύμα κατηφορίζει την Ροδόπη προς την Ελληνική πλευρά...
    Για να μην μένουμε όμως στα αμιγώς αστυνομικά μέτρα, καλό θα ήταν να δούμε και την 5η φάλαγγα που στήνεται (με καθ'όλα νόμιμο τρόπο) στην Αθήνα.Πιο συγκεκριμένα, ο κος Χρυσοχοίδης ανέθεσε στις 26/11/09 τρεις ομάδες εργασίας την διαμόρφωση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με το θεσμό του πολιτικού ασύλου.Οι επιτροπές αυτές είναι οι ακόλουθες:
    1) 1η Επιτροπή για την μελέτη και πρόταση της πρωτοβάθμιας επιτροπής ασύλου και συναφών ζητημάτων με Πρόεδρο τον Ύπατο αρμοστή κ. Τσαρμπόπουλο που θα συνεδριάζει στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας.
    2) 2η Επιτροπή που θα μελετήσει τη δευτεροβάθμια επιτροπή προσφυγών και συναφών θεμάτων, με Πρόεδρο την Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Προσφύγων κ. Αργυροπούλου, που θα συνεδριάζει στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.
    3) 3η Επιτροπή που θα μελετήσει τις μεταβατικές διατάξεις και τις υπάρχουσες εκκρεμείς 45.000 αιτήσεις με Πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Αλαβάνο, εξέχον στέλεχος του ΔΣΑ, που θα συνεδριάζει στα γραφεία του ΔΣΑ, Ακαδημίας 60.
    Στόχος όλων αυτών των επιτροπών, είναι η κατάργηση του ΠΔ 81/2009, δηλ του μόλις τον περασμένο Ιούλιο ψηφισθέντος ΠΔ, το οποίο πραγματικά
    δημιούργησε χοντρό πρόβλημα στους δουλέμπορους καθώς περιόρισε την αθρόα καταστρατήγηση του θεσμού του πολιτικού Ασύλου, και επέτρεψε στην Ελληνική Κυβέρνηση να απελάσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιους λαθραίους. Τώρα, οι διάφορες συντεχνίες, προεξεχούσης αυτής των δικηγόρων, επιχειρούν με δήθεν πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, να νεκραναστήσουν το προγενέστερο χαοτικό καθεστώς, όπου η απέλαση του οποιουδήποτε αιτούντα ασύλου καθίστατο ανέφικτη λόγω των πολλαπλών και χρονοβόρων διαδικασιών ενδίκων μέσων από την πλευρά του αλλοδαπού ώστε στο τέλος να παραμένει νόμιμα στη χώρα (μετά την υπερδεκαετή παραμονή του στο καθεστώς του αιτούντα άσυλο), είτε μέσω ενός λευκού γάμου με ημεδαπό υπήκοοο είτε μέσω νόμων-σκούπα πχ. του 3386/2005 που έδινε συγχωροχάρτι σε κάθε παράνομο αλλοδαπό που κατόρθωσε να βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος.
    Εαν τελικώς, τα επαγγελματικά και οικονομικά συμφέροντα επιτύχουν την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, θα επιστρέψουμε στις γνώριμες χρονοβόρες διαδικασίες με κατά μέσο όρο 2-3 χρόνια για την πρωτοβάθμια απόρριψη του αρχικού αιτήματος ασύλου, μετά άλλα 3-4 χρόνια για την εκδίκαση και απόρριψη της προσφυγής, και τέλος άνω της 5ετίας για την τελική απόφαση του Σ.τ.Ε. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, όποιος μπαίνει στην Ελλάδα, θα μπορεί με μαθηματική ακρίβεια να νομιμοποιείται σε ένα βάθος χρόνου 5-8 ετών...
    Μήπως θα πρέπει να κινηθούμε και να ενημερώσουμε την ελληνική κοινωνία για τα "έργα" και τους "σκοπούς" αυτών των επιτροπών, προτού είναι πολύ αργά για τη χώρα μας?
    Δεν είναι καθόλου τυχαία η σύνθεση όλων αυτών των επιτροπών, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτές, έλκουν άμεσα οικονομικά συμφέροντα (και αναφέρομαι καθαρά στα πλαίσια των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων... δεν υπονοώ κάτι άλλο) από την διαιώνιση του μεταναστευτικού μπάχαλου και το άρμεγμα των αλλοδαπών.Ένταξει ρε μάγκες, να βγάλετε τα λεφτά σας, αλλά για να μεγαλώσει ο δικός σας τραπεζικός λογαριασμός, είναι υποχρεωμένος ο ελληνικός λαός να υποστεί την υποδούλωση και μέσα στην ίδια του τη χώρα ? Έλεος πια...

    Αυτά προς το παρόν....αν χρειαστεί θα επανέλθω και με πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @9:23 μ.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!ΠΡΟΧΩΡΑ!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. An kapoios thelei na mathei na mathei giati katereuse to Byzantio as diavazei ideologika koollimenous san to east to kalitero tourkiko fakioli para tiara romaiki sou leei tipota. I eksotetiki politiki thelei katharo mualo kai oxi fantasiopliktous san esena!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΕΣ ΤΟΥ ΑΙΤΙΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΑΥΤΗ Η ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΑΠΑΔΩΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΛΑΟΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ;
    ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ;
    ΚΑΘΙΣΤΕ ΝΑ ΧΑΥΤΕΤΕ ΜΥΓΕΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΑΠΑΔΩΝ...

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργο από Πάτρα, την Εκκλησία του Χριστού καλύτερα, να μην την πιάνεις στο στόμα σου, και κοίτα μήπως το κόμμα σου, είναι κανένα συνονθύλευμα σαν εκείνα που κατηγορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΚΑΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΠΟΤΕ.
    ΑΛΛΟ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΙΛΕ.ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑΞΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΣΕΝΑ. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙ ΚΟΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ;
    ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ;
    ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ. ΤΟ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΦΙΛΕΕΕΕ.
    ΚΑΙ ΤΩΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ "ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ" ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. Ο ΑΛΛΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ.
    ΔΕΝ ΚΟΝΤΡΑΡΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ. ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΕΤΣΙ;
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ.
    10 ΔΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΦΙΛΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Γιώργο και γιατί να μη βοηθήσουν οι 300 της Βουλής κι όλοι οι πρώην υπουργοί των τελευταίων δεκαετιών; Διαφωνώ μαζί σου γιατί βάζεις όλους τους παπάδες σε ένα τσουβάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.