6/12/09

Συνελήφθησαν τα παιδιά βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες κατά την χθεσινή έφοδο της αστυνομίας σε στέκι αντεξουσιαστών στο Κερατσίνι, βρίσκονται και τα δύο παιδιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη.

Η προσαγωγή των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, η οποία αργότερα μετετράπη σε σύλληψη, έγινε στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο» . Πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι που χρησιμοποιείται από αντιεξουσιαστές, στο οποίο οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων βρήκαν 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Ο κ. Νιώτης επιβεβαίωσε στο zougla.gr τη σύλληψη των παιδιών του, λέγοντάς μας ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε τόσο με τον υιό του όσο και με την κόρη του ήταν σήμερα το πρωί. «Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι, στο οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του». Ο Γρηγόρης Νιώτης τόνισε χαρακτηριστικά « Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στα παιδιά μου, άλλωστε είναι ενήλικες, η κόρη μου είναι δικηγόρος και ο υιός μου είναι στο μεταπτυχιακό του».

Κατασχέσεις μολότοφ και προσαγωγές υπόπτων
Υλικά για παρασκευή μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, στειλιάρια και σφυριά ήταν μερικά από τα ευρήματα της Αστυνομίας ύστερα από επιχείρηση σε στέκι αντεξουσιαστών, γνωστό ως «Ρεσάλτο», επί της Λ. Δημοκρατίας 54 στο Κερατσίνι, χθες το βράδυ. Εγιναν τουλάχιστον 10 προσαγωγές. Ανώτατες αστυνομικές πηγές, μιλώντας στην «Κ» ανέφεραν ότι η επιχείρηση είχε προληπτικό χαρακτήρα και δεν αποκλείεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να ακολουθήσουν και άλλες. Την ίδια ώρα ένταση επικρατούσε στα Εξάρχεια όπου άγνωστοι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα.

Έφοδος στο Κερατσίνι
Λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο Δημαρχείο Κερατσινίου και απομάκρυναν τους νεαρούς που είχαν καταλάβει το κτίριο. Οι νεαροί -περίπου 40 άτομα- θα οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομικοί Διεύθυνση Αττικής, ενώ έξω από το Δημαρχείο παρέμειναν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στο Κερατσίνι, τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την έφοδο της Αστυνομίας σε στέκι αναρχικών, που το ονομάζουν «αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Ρεσάλτο», στη λεωφόρο Δημοκρατίας 54 και Ερμού.

Ομάδα περίπου 60 ατόμων επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ, που φρουρούσε το χώρο, με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και προξένησε φθορές σε τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και διέλυσαν τους επιτιθέμενους και λίγη ώρα μετά σημειώθηκε η κατάληψη στο Δημαρχείο.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, ο χώρος «Ρεσάλτο» λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο εκρηκτικών και ορμητήριο επιθέσεων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε 20 προσαγωγές από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χειροβομβίδα κρούτου-λάμψης, 200 μπουκάλια κενά, δύο σφυριά, τρεις βαριοπούλες, δύο καλέμια, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, επτά κοντάρια, τρία κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, θα ακολουθήσουν και άλλες έρευνες σε χώρους παρόμοιους που εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσουν σαν ορμητήριο για την πρόκληση επεισοδίων.

Σωρεία ευρημάτων σε στέκι αντιεξουσιαστών Το απόγευμα του Σαββάτου, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε στέκι αντιεξουσιαστών, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, και προσήγαγε 20 νεαρούς που βρίσκονταν εκεί, αγόρια και κορίτσια.

Το στέκι, με την επωνυμία "Ρεσάλτο", χαρακτηρίζεται ως εργοστάσιο παρασκευής μολότοφ και ορμητήριο εμπρηστικών επιθέσεων, αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, 200 μπουκάλια, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, τρεις βαριοπούλες, δύο σφυριά, δύο καλέμια, επτά κοντάρια, τρία κράνη και δεκατρείς αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Μέσα στη μονοκατοικία εντοπίστηκε και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τον οποίο τα άτομα που βρίσκονταν στο χώρο προσπάθησαν να καταστρέψουν.

Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ οι νεαροί προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ακολούθησε επίθεση κατά των αυτοκινήτων της Ασφάλειας που βρίσκονταν έξω από το στέκι των αντιεξουσιαστών, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και με αίτημα να αφεθούν οι προσαχθέντες ελεύθεροι, ομάδα νεαρών κατέλαβε το βράδυ το δημαρχείο Κερατσινίου. Απομακρύνθηκαν με επιχείρηση της αστυνομίας, που προχώρησε σε άλλες 41 προσαγωγές.

Επιχείρηση έγινε αργά το απόγευμα του Σαββάτου και στην οδό Μεταξά, στα Εξάρχεια, όπου η αστυνομία προχώρησε σε 40 προσαγωγές, εκ των οποίων προέκυψαν 12 συλλήψεις. Οι 12 συλληφθέντες είναι 4 Έλληνες, 5 Ιταλοί -μεταξύ των οποίων μία γυναίκα-και 3 Αλβανοί, οι οποίοι φέρονται να κρατούσαν λοστούς και πετούσαν πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,REPORTER.GR,thebest.gr

18 σχόλια:

  1. "H δικαιοσύνη θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο..."

    "Ολοι οι Ελληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο"
    ( και 40 ακόμη εκλεκτά παραμύθια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι, στο οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του».

    ναι, κύριε Νιώτη το σπίτι αυτό είναι κάτι σαν τη ΧΑΝΘ , όπου στέλνουμε τα παιδιά μας να κάνουν μουσική,ζωγραφική και αθλητισμό...στον ελεύθερο χρόνο τους!


    " Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στα παιδιά μου, άλλωστε είναι ενήλικες, η κόρη μου είναι δικηγόρος και ο υιός μου είναι στο μεταπτυχιακό του» "


    μάλιστα, κι όποιος είναι ενήλικας, δικηγόρος ή κάνει μεταπτυχιακό είναι απαραιτήτως και καλός πολίτης και άνθρωπος!
    Κοίτα, κάτι τύπους που ψηφίζουν κάποιοι Έλληνες, για βουλευτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όλος ο κόσμος το φωνάζει, αυτοί τώρα το ανακαλύψαν...!!Να γιατί τόσα χρόνια δεν τους αγγίζει κανείς...!!παιδιά πολιτικών, παιδιά πλουσίων οικογενειών κλπ κλπ..!!Μόνο όταν έχεις τα προβλήματά σου λυμένα και όταν δεν έχεις συναίσθηση του χρήματος, καταστρέφεις περιουσίες ανθρώπων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε να σπάμε δική τους περιουσία;
    Σπάνε φτωχών αυτοκίνητα επειδή ο μπαμπάς δεν φτιάχνει μια καλύτερη Ελλάδα;
    Ρε ούστ ζωντόβολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειστε ΟΛΟΙ λαθος!
    Απλως εμπλουτιζουν το βιογραφικο τους τα Νιωτακια.
    Πως θα βγουνε στο μπαλκονι μεθαυριο να ζητησουνε την ψηφο σας, χωρις να 'χουν προυπηρεσια σε "δημοκρατικους αγωνες, συλληψεις, μπουντρουμια, ξυλο, εξορια" και αλλα τινα;
    Πολιτικη ειναι αυτη. Δεν ειναι παιξε-γελασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι δηλώσεις του κου Νιότη μου θυμίζουν το σκερτζόζικο θεατρικό διάλογο του Χ. Κλίν. Εγώ ως καλοπροαίρετος αναγνώστης της ιστοσελίδας αυτής δίνω την παρακάτω εξήγηση όσον αφορά την παρουσία στον επίμαχο χώρο των ενήλικων τέκνων του κου βουλευτού:
    1) Η κόρη του παρεβρέθηκε προκειμένου να αλιεύσει πελάτες ως δικηγόρος...
    2) Ο γιός του ως ευρισκόμενος στη φάση συντάξεως του διδακτορικού του να μελετήσει τη διαδικασία της επαναστατικής ριζοσπαστικοποίησης της νεολαίας...
    Σα δε ντρεπόμαστε.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχουν ανάγκη! O μπαμπάς καθαρίζει...

    Με μπαμπά βουλευτή, είναι σίγουρα βολεμένοι. Οπότε γιατί να μήν παίξουν και λίγο;; Ουφ τι πλήξη και αυτό το βόλεμα!!!

    Δεν μπορεί να κυβερνήσει την οικογένειά του, θα σώσει τον τόπο;;

    Συγχαρητήρια σε αυτούς που τον ψήφισαν. Πάντα τέτοια.

    Μα εδώ ο προπο δηλώνει ότι οι φίλοι του είναι ευγενικοί αντεξουσιαστές.. τί περιμένουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαρξ εξ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ είναι τα γκρουπούσκουλα-μπαχαλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία υποφέρει η κοινωνία.

    Ένας “Χρυσοχοΐδης”, ο οποίος είναι φίλος των “αντεξουσιαστές” από άλλο πλανήτη (ΟΧΙ από τον πλανήτη μου) μπορεί επίσης να είναι φίλο της ισλαμιστικής oθωμανικής Τουρκίας, φίλος από της ΠΓΔΜ, και τον....Σατανάς....

    Αλλά....

    O τι δεν μπορεί να κάνει είναι να ενθαρρύνει βανδαλισμός στην καρδιά του έθνους.

    Συνέβη μία φορά, δύο, τώρα φτάνει!

    Και τώρα;

    Είναι χαμένη γενιά;

    Ή το πολιτικό σύστημα μετατρέπει τους νέους και τους κλέβει της αξιοπρέπειας και της ελπίδας;

    Aυτές τις μέρες στην Ελλάδα υπάρχουν μυαλά πού σαπίζουν στους δρόμους, όπως ορισμένοι αθώοι που πέφτουν στα “νύχια” των τρομοκρατών (Τουρκίας;) ή αντεξουσιαστές.

    Λέει ο Χρυσοχοΐδης:

    “Πήραμε εντολή να πατάξουμε την ανομία και να προστατεύσουμε τους πολίτες και δεν πρόκειται να σταματήσουμε”

    Τι πολίτη?.........χλωμό πρόσωπο?

    Οι ανόητοι πολίτες αντεξουσιαστές που παραβιάζουν τον “περιουσιακό” των άλλων πολιτών ή ο πολίτης με “περιουσιακά στοιχεία” θα πρέπει να οργανωθεί και να βάζουν τα κεφάλια τους αντεξουσιαστές σε Guillotine´s?

    ΟΧΙ Έτσι κύριέ μου....

    Το δικαίωμα ενός ανθρώπου τελειώνει....όταν αρχίζει το δικαίωμα των άλλων.....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλίμονο στην κοινωνία που δεν έχει επαναστατημένα νιάτα και συντηρητικά γηρατειά: Βενιζέλος και πολλοί κλπ σημαντικοί και ασήμαντοι το ΕΊΠΑΝ πριν και μετά από αυτόν .Τώρα γιατί σταμάτησαν, πόσα πήραν ή πόσο πολύ φοβήθηκαν;
    Τώρα που οργιάζει η ανταλλαγή και συναλλαγή αξιών με γνώμονα το χρήμα μπιπ…

    ΄΄Άνευ της ελευθερίας δεν μπορεί να μορφώσει ιδέαν κανείς του καλού και του κακού, άνευ αυτής δεν υπάρχει αξία ουδέ αμοιβή δεν υπάρχει σφάλμα ουδέ τιμωρία.
    ……..
    Είναι η βάσις της ηθικής και της αξίας του ατόμου ΄΄….

    Κάποιοι το ονόμασαν και πάλη των τάξεων οι δε εκτός της ουσίας εξουσιαστές… μέχρι που απαγόρευσαν την ορολογία αυτή.

    Όλα πάλι ξυπνούν ευτυχώς ή δυστυχώς τι λέτε ;

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα πρέπει να δοθούν ερωτήσεις στα εξής ερωτήματα, που αφορούν τον κ. Νιώτη.
    1. Ποιός είναι ο ρόλος του στον απόδημο ελληνισμό, τον οποίο "υπηρετεί" εξ ονόματος του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες;
    2. Είναι δυνατόν ένας τροτσκιστής να υπηρετήσει τον ελληνισμό και μάλιστα τον απόδημο;
    3. Ποιός είναι ο ρόλος του Νιώτη στον οργανωμένο χώρο των Βορειοηπειρωτών;
    4. Ποιός είναι ο ρόλος του Νιώτη στον οργανωμένο χώρο των Ποντίων και ποιά είναι η σχέση του με ομάδες περιθωριακών στοιχείων που προσπαθούν να ταυτίσουν τον Πόντο και τους Ποντίους με την Αριστερά;
    5. Ποιά κέντρα τον στηρίζουν τόσα χρόνια σε ένα τέτοιο καίριο πόστο, όπως είναι αυτό του Απόδημου Ελληνισμού;
    6. Μήπως η παρουσία του εκεί είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορεί να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο ελληνισμός της Διασποράς;

    Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα.
    Υπάρχουν κι' άλλα!

    Γ.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πώς μπορείς να μιλάς για αξίες ως αντι - εξουσιαστής, όταν η μόνη σου σκέψη είναι να καταστρέψεις ό,τι ανήκει στους άλλους, να χτυπήσεις βάναυσα όποιον λέει πράγματα με τα οποία δε συμφωνείς, και να καις βιβλιοπωλεία εκπροσώπων της ιδεολογίας με την οποία δε συμφωνείς: αυτό το σύστημα "αλλαγής" εφαρμόστηκε με παταγώδη αποτυχία και αλλού, λεγόταν ΝΑΖΙΣΜΟΣ -ΦΑΣΙΣΜΟΣ, "φίλοι" αντι - εξουσιαστές, και όσο και να προσπαθείτε να το παίξετε επαναστάτες και αντι - φασιστές, ακολουθείτε το δικό τους δρόμο: είστε "φασιστικότεροι" των φασιστών..

    Και κάτι άλλο, τι παράπονο έχετε από τη ζωή και την κοινωνία; Μήπως ότι σας τα έδωσε όλα στο πιάτο; Γιατί οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε μεγαλοδικηγόρους και το ΣΥΡΙΖΑ να τρέχει να καθαρίσει για τους επαναστάτες της φακής.

    Επανάσταση με τους μεγαλοδικηγόρους του συστήματος παρά πόδας δε γίνεται - αυτό είναι φαρσοκωμωδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η σημαία που πήρε τη θέση της ελληνικής, είχε χρώμα μαύρο και κόκκινο.
    Αυτή είναι η πιο σύγχρονη έκφραση του φασισμού.
    Να τον χαιρόμαστε τον κύριο Νιώτη και τους παρατρεχάμενούς του φασίστες, που μολύνουν την κοινωνία και τη δημοκρατία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οταν επαναστατούμε εναντίων της εξουσίας χτύπάμε τα κέντρα της ..Εγώ δεν είδα κανένα από τους νεολαίους επαναστάτες να χτυπήσει κανένα κέντρο απο αυτά .Ο μικροεπαγγελματίας την πληρωσε πάλι.
    ΚΑλή η επανάσταση αλλά να είναι προς τον σωστό στόχο και όχι επειδή δεν μπορούμε να χτυπήσουμε το γαιδαρο βαράμε στο σαμάρι.
    Τα παιδιά των πλουσίων όπως λένε πολλοί σχολιαστές και μερικά αρθρα αν θέλουν να χτυπήσουν την εξουσία να χτυπήσουν του μπαμπά τους το γραφείο και όχι του ταλαίπωρου μικροεπαγγελματία.Αν πάλι δε θέλουν να το πάνε το μαχαίρι στο κόκκαλο να μη κάνοουν τα μεταπτυχιακά τους μετα λεφτά του μπαμπά τα οποία δεν ξέρουν απο που τα βρήκε.Ελα τώρα μη τρελαθούμε πάντα η νεολαία είναι επαναστατημένη και καλά κάνει.
    Αλλά άλλο το επαναστατώ με στόχο με σκοπό με ιδεά με όραμα και άλλο επειδή δεν έχω τι να ΄κανω ρίχνω και μια επανάσταση.
    Δεν είναι επανάσταση να σπας τη βιτρίνα του μαγαζάτορα να καις το αμάξι του διπλανού σου ...
    Η ελευθερία του καθενός μας τελειώνει εκεί που αρχίζει του διπλανού μας .Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα τα έχουμε πάρει όλα τα έχουμε βάλει σε ένα τσουβάλι που λεγετε επανάσταση ελευθερία δημοκρατία και νοούμαι ότι πρέπει να τα καταστρέφουμαι όλα.
    ΝΑι η εξουσία φταίει κύριοι για όλα αλλά αυτό που γίνεται χρόνια τώρα είναι απλή καταστρατήγιση βασικώ ανθρωπίνων ελευθεριών ... και όχι απλά τα επαναστατημένα νίάτα της Ελλάδος που αντιδρούν στο κακό κατεστημένο.
    Δλδ εγώ που είδα την σημαία να καίγεται από΄Ελληνες τι θα πρέπει να νιώσω όταν όπως και άλλοι Ελληνες έχασαν τους μισούς και παραπάνω συγγενείς τους για αυτή τη σημαία για να μπορούν οι επαναστάτες του σήμερα να την καίνε ?
    Επανάσταση δεν σημάνει καταστροφή της αξίας για την οποία κάποιος άλλος πέθανε για να μπορείς εσύ να επαναστατής από την βίλλα σου στην Εκάλη στο Ψυχικό ή όπου αλλού.
    Ενα ξέρω ότι τα έχουμε ισοπεδώσει όλα μα όλα και μετά περιμένουμε τι ?
    ΟΤαν οι γονείς δεν παιδεύονται τα παιδιά δεν εκπαιδεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θεατές μόνο της εκτός ουσίας εξουσίας που είναι αγρια μονεταριστική ;
    Η εκ της ουσίας εξουσία που 'εχει ΑΡΕΤΈΣ μέτρο και σεβασμό αξιών τί έγινε μόνο στόχος των οργάνων της τάξης
    Ποιός κτυπά τους μικρομαγαζάτορες ποιός κουκουλοφόρος μήπως οι ςράμπο της άρχουσας τάξης ;
    Αν ακολουθούσαν και θέλανε οι νεολαίοι τον Μωσαικό νόμο πράγμα πανεύκολο πόσα όργανα θα ήταν δίπλα στα κυπαρίσια ;

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έφηβε, το επόμενο κεφάλαιο δεν το παπαγάλισες ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nιώτη παραιτήσου, τώρα.
    Ξέσκεπάστηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.