12/12/09

Τουρκικό φορτηγό πλοίο ναυλωμένο από το Ισραήλ ανατράπηκε ανοιχτά του Λιβάνου.

Τουρκικό φορτηγό πλοίο ναυλωμένο από το Ισραήλ ανατράπηκε σε διεθνή ύδατα περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά της ακτής του Λιβάνου και εκτός ενός αγνοούνται όλα τα μέλη του πληρώματός του, δήλωσε σήμερα πηγή του ισραηλινού στρατού.

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό και τα ειρηνευτικά πλοία του ΟΗΕ που βρίσκονται στο Λίβανο πραγματοποιούν έρευνες για τους 12 ναυτικούς που αγνοούνται, προσέθεσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, η οποία αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πρόκειται για το τουρκικό φορτηγό πλοίο Salla-2.

Πηγή του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.
Την είδηση για το πλοίο δεν ήταν επίσης σε θέση να σχολιάσει η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο, η οποία είναι επιφορτισμένη με την επίβλεψη των υδάτων του Λιβάνου ώστε να αποτρέπει τη μεταφορά όπλων στη Χεζμπολάχ.ΕΞΠΡΕΣΣ

Έντεκα ουκρανοί ναυτικοί αγνοούνται μετά την βύθιση του του πλοίου στα ανοικτά του Λιβάνου, καθώς και δυνάμεις του ΟΗΕ με τη βοήθεια του Ισραήλ έχουν ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση διάσωσης, Ισραήλ δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Το πλοίο είχε με κατεύθυνση προς το βόρειο Ισραήλ λιμάνι της Χάιφα και ήταν 50 μίλια στα ανοικτά των ακτών του Λιβάνου στα διεθνή ύδατα, όταν βυθίστηκε, η ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος είπε.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού του Λιβάνου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επιβεβαίωσε ότι το πλοίο βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, λέγοντας ότι βυθίστηκε "περισσότερο από 70 μίλια στα ανοικτά Naqura" στα σύνορα Λίβανου και Ισραήλ στα σύνορα.(AFP)

Η Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL) διατηρεί ναυτική δύναμη έργο της οποίας είναι να παρακολουθεί τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου για την πρόληψη εισαγωγής όπλων για την ενίσχυση των ανταρτών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, η οποία αγωνίστηκε σε πόλεμο με το Ισραήλ το 2006.

Το ισραηλινό ναυτικό, τον Οκτώβριο είχε κατασχέσει πλοίο με σημαία Αντίγκουα το οποίο και μετέφερε σημαντικές ποσότητες όπλων και πυρομαχικών απο το Ιράν που προορίζονταν για την ενίσχυση της Χεζμπολάχ.(reuters)

4 σχόλια:

  1. Βρε παιδιά του Reuters με μπερδέψατε λιγουλάκι όταν μας γράφετε ότι "το πλοίο ανατράπηκε σε διεθνή ύδατα περίπου 80 χιλιόμετρα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ της ακτής του Λιβάνου" ... ΤΙ ακριβώς ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ εννοείτε σε μας τους αγεωγράφητους ... ανατολικά όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε έχοντας την Κασπία ... στα δεξιά μας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον καμμια νταλικα θατανε και ανατραπηκε λογω υπερβολικης ταχυτητας στη Συρια, η οποια πραγματι βρικεται Ανατολικα του Λιβανου. (Μηπως τα κανε θαλλασσα ο/η μεταφραστης;)
    Αλλα Reuters ειναι αυτο, το καποτε εγκυρο πρακτορειο ειδησεων καταντησε σε μεγαφωνο των παροικουντων Νοτιως του Λιβανου.
    Η Χεζμπολλα θα ειναι απο πισω. Εξ αλλου χωρις χρονοτριβη μας υπενθυμιζη το Reuters οτι ειχανε πιασει κι αλλο καραβι με οπλα απο το Ιραν (να δεσει η σουπα ντε!) προοριζομενο για την Χεζμπολλα.

    Για να το ψαξουμε λιγουλακι το πραμα. Ή να μην το ψαξουμε καθολου και να πιστεψουμε οτι μας λενε τα διεθνη ΜΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθ' οτι ερχεται ΣαββατοΚυριακο να γελασουμε και λιγο.
    Απο αλλη ιστοσελιδα.

    Ο εβραιος "εκπροσωπος" της Αλ-Καϊντα!!!!
    (Καταζητειται βεβαια απ' το FBI αλλα με διαφορετικο ονομα!!!)

    http://avragioz.blogspot.com/2009/12/adam-perlman.html

    Ή απλως μας δουλευουν μερα μεσημερι!!! Ρε τι παθαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθόλου απίθανο η Mossad να έχει φυτέψει ανθρώπους της δίπλα στον Μπιν-Λάντεν. Ξέρετε, εκείνον τον "ηγέτη" της Αλ Κάιντα, που πάσχει από τα νεφρά του και ζει με ... καθημερινές αιμοκαθάρσεις στα βουνά του Αφγανιστάν εδώ και δέκα χρόνια!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.