15/12/09

Η πρώτη αποχώρηση .Tην παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντ.Ρόβλιας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπήρξε διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει διευκολύνσεις (μετακινήσεις, παραμονές) αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας από τον υφυπουργό.

Παραίτηση υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας, λίγο προτού ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για θέματα διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπήρξε διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει διευκολύνσεις (μετακινήσεις, παραμονές) αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας από τον υφυπουργό.

Ο κ. Ρόβλιας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, ώστε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας βρήκε ανεπαρκείς τις εξηγήσεις του υφυπουργού, με αποτέλεσμα ο κ. Ρόβλιας να βρεθεί εκτός κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι ο κ. Ρόβλιας εξέφρασε προβληματισμό για τον τρόπο που έγινε η διαρροή εγγράφων από το γραφείο του, ωστόσο, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, υπέβαλε την παραίτησή του.Newsroom ΔΟΛ

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Εσωτερικών ο Ντ. Ρόβλιας

Δεκτή έκανε η κυβέρνηση την παραίτηση που υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας. Όπως υποστηρίζει, προχώρησε σε αυτή την κίνηση για λόγους αρχής.

Η παραίτηση του κ. Ρόβλια ήρθε μετά την αποκάλυψη εγγράφου που προήρχετο από το πολιτικό του γραφείο και ζητούσε τη μετάθεση αξιωματικών του στρατού και άλλων σωμάτων ασφαλείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε ότι "υπήρξε πρόβλημα στο πως παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία και για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά για πελατειακές σχέσεις της συγκεκριμένης κυβέρνησης, ο κ. Ρόβλιας υπέβαλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό και έγινε δεκτή".

Τη Δευτέρα ο κ. Ρόβλιας είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα, χθες κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ζάππειο, ο παραιτηθείς υφυπουργός έκανε λόγο για χαλκευμένα στοιχεία και σε τίποτα δεν προϊδέαζε για τη σημερινή παραίτηση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρόβλιας δεν είχε- μέχρι και την παραίτηση του- αναλάβει καμία αρμοδιότητα στο υπουργείο Εσωτερικών. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του Ντίνου Ρόβλια.

Πληροφορίες που μετάδωσε το Mega αναφέρουν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, καταρτίζει κώδικα δεοντολογίας για υπουργούς, υφυπουργούς και λοιπά κυβερνητικά στελέχη.
Nooz.gr

10 σχόλια:

  1. Τουλαχιστον αυτος (ο κ. Ροβλιας) θα μπορει να ταξιδευση ελευθερα οπου θελει ακομα και στο Λονδινο ενω "μερικοι αλλοι" αναβαλουν τα ταξιδακια τους και τα ψωνια τους συναμα...

    Μας λεει ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ vs AVRAGIOZ ...

    ΚΑΙ Η ΤΖΙΠΙ ΛΙΒΝΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ -ΑΚΥΡΩΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!!

    Από τον Adam Horowitz στις 14 Δεκεμβρίου 2009

    Εβραϊκά Χρονικά
    Η ηγέτις της αντιπολίτευσης του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι ακύρωσε μια επίσκεψη στη Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο από φόβο οτι φιλοπαλαιστινιακοί δικηγόροι θα επιδιώξουν την σύλληψη της. Η δις Λίβνι είχε προσκληθεί να μιλήσει σε Εβραϊκή συγκέντρωση στο Hendon, βορειοδυτικά του Λονδίνου. Αναμενετο επίσης να συναντήσει τον πρωθυπουργό κ. Γκόρντον Μπράουν για ιδιωτικές συνομιλίες. Αλλά ανέβαλε το ταξίδι από φόβο ότι Εγγλέζοι δικηγόροι πιθανόν να προσκόμιζαν ένταλμα σύλληψης. (Από Αγγλικό δικαστήριο)
    Ισραηλινοι υπαλληλοι ειδικοί σε διεθνή θέματα, από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης συμβουλεύουν επίσης τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να αποφεύγουν την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Νορβηγία, από φόβο παρόμοιων ενταλμάτων σύλληψης «διεθνούς δικαιοδοσίας» για εγκλήματα πολέμου που επραξαν στην Γαζα της κατεχομενης Παλαιστινης.
    Η ισραηλινη εφημερις Haaretz αναφέρει ότι ένα ένταλμα σύλληψης για Λίβνι στην πραγματικότητα έχει εκδοθεί για το ρόλο της στην ισραηλινή επίθεση τον περασμένο χειμώνα στη Γάζα. Αλλά το γραφείο της Λίβνι είπε ότι ακυρώθηκε το ταξίδι της λόγω "φόρτου εργασίας," και επίσης ετονισε οτι "η ηγέτις της αντιπολίτευσης είναι περήφανη για όλες τις αποφάσεις που πηρε ως υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας."

    Και ο νοων νοειτω.

    ΥΓ.
    Δυστυχως στους υποφεροντες απο "μαλακυνση εγκεφαλου" δεν εχουμε χρονο για περαιτερω επεξηγησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Παραιτηθηκε για να μην δημιουργησει προβλημα στην κυβερνηση"

    Δε θα επρεπε να καταλαβαινουν, μορφωμενοι οπως ειναι, οτι με τις τακτικες των διευκολυνσεων και των βολεματων των δικων τους δημιουργειτε χαος στον κρατικο μηχανισμο και διαιωνιζεται η δυσλειτουργια του κρατους? Δηλαδη με αυτα που λενε ξευτιλιζονται απο μονοι τους...

    Ο "κυριος" πρωην υφυπουργος θα επρεπε να ξερει πως δεν παραιτειται για να μην δημιουργησει προβλημα στην κυβερνηση, αλλα παραιτειται επειδη δημιουργησε προβλημα στην πατριδα μας- στο κρατος -στον μηχανισμο.

    Πανω απο ολα η παραταξη!Ειστε γελοιοι κυριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααα, χα, χααααα ! Ο Πάγκαλος, το πιό φαύλο παχύδερμο στην Ιστορία, καταρτίζει κώδικα δεοντολογίας ! Αααα χα,χα, άααα ! Εχουν χιούμορ οι ΔΟΛιοι, πετάνε πασοκιές να ταϊσουν τα χαϊβάνια "πολιτικό ήθος"
    Θα το κάνουν τελικά αν κριθεί πως είναι απίθανο να τους ψυλιαστεί ο κοσμάκης και να τους γυρίσει μπούμεραγκ το θράσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Νωρίς-νωρίς αρχίσανε. Η κ. Σιούτη, νομικός σύμβουλος του κ Χριστοφοράκου διορίζεται νομικός σύμβουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ο κουμπάρος του υφυπουργού κ. Μανιάτη διορίζεται (από την υπουργό)στο κτηματολόγιο ενώ η συζυγός του είναι σε κατασκευαστική που έχει πάρε δώσε με τηνεταιρία του κτηματολογίου-το ότι παραιτήθηκε καλύπτει το ζήτημα, εκτός αν το συγκαλύπτει, θ ατο μάθουμε προσεχώς. Ο σύζυγος της υπουργου Παιδείας κι αυτός στο κτηματολογιο.Γιατί όλοι εκεί πηγαίνουν; Για τις 70 πρώτες μέρες είανι ήδη αρκετά. Έπεται η συναρπαστική συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως, έπρεπε να παραιτηθεί και από Βουλευτής>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λύκος δεν άλλαξε!!!!!
    Να μου το θυμάστε ότι θα φύγουν νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο λύκος δεν άλλαξε!!!!!
    Να μου το θυμάστε ότι θα φύγουν νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Όπως υποστηρίζει, προχώρησε σε αυτή την κίνηση για λόγους αρχής.'

    Παρόλη την ξεφτίλα, οι αρχές πάνω άπ' όλα! Για δες ανθρώπους που ψηφίσαμε. Και φυσικά δεν είναι ο μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά το ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ ξήλωσε άλλον έναν ΠΑΣΟΚ. Εσωτερικές εκκαθαρίσεις και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα ,
    Μικρή άκουγα την προ-προ-γιαγιά μου στα καραμαλίδικα να μου λέει το αντίστοιχο:
    Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δώς της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι για ν'αρχίσει..
    Παραμύθια της χαλιμάς και του ΑΛή μπάμπά είναι αυτά.Στάχτη για τα μάτια μας να μη δούμε παρα πέρα..
    ΘΑ φύγουν τα γαλάζια παιδιά που ζέσταναν τις καρέκλες θα μπουν τα πράσινα μετά θα δώσουν και λίγες στα κόκινα άντε πάρε και συ ΤΣΥΡΙΖΑ να μην ουρλιάζει και η ζωή συνεχίζεται.
    Η φάρμα των Ζώων έχουμε καταντήσει αλλά σε χειρότερη μορφή ...Ο Ρόβλιας τον παραιτήσανε δεν μου λέει τίποτα απολύτος όλα αυτά που λέει ο ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ ας τα κάνουν και παράλληλα ας τους βγάλουν και στα κανάλια και μετά λέμε....
    Μία είναι η λύση τελικά να συντομεύσουμε όλοι εμείς την αντίδραση γιατί ΄και χωρίς λεφτά θα βρεθούμε (σχήμα λόγου γιατί είμαστε) και χωρίς πατρίδα (ακόμα δεν ολοκληρώθηκε) και με δανεικά (και αγύριστα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.