15/12/09

Εκτιμήσεις Έλληνα Πρέσβη στην Αμερική

«Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο (Ege), ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα».

Ο Βασίλης Κασκαρέλης θεωρεί πως η ένταξη της Τουρκίας θα βοηθήσει στην επίλυση των διμερών προβλημάτων «Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Αγκυρα (Ankara) και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αυτό δήλωσε ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Βασίλης Κασκαρέλης.Ο Κασκαρέλης στην ομιλία που έκανε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα είπε τα παρακάτω:

«Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αίγαιο(Ege), ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα».

Πάντως, σε αντίθεση με τις δηλώσεις αυτές του Έλληνα Πρέσβη, η στάση που τηρούν η Ελλάδα και η Κύπρος εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο μπροστά από την ένταξη της Τουρκίας.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - TRT


Ο Κασκαρέλης παρέθεσε τα θέματα του Αιγαίου Πελάγους, ως παράδειγμα, λέγοντας, «Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ, θα εξαφανιστούν τα σύνορα και, ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν προβλήματα."

Η δήλωση του Κου Κασκαρέλη έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την δήλωση του Ελληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, στην οποία ο Δημήτρης Δρούτσας είπε η Τουρκία έχει μια θέση στην ΕΕ, αλλά η Τουρκία δεν θα είναι η σημερινή, ουτε μια Τουρκία που παίζει με την σκέψη της στο οθωμανικό παρελθόν

Ο Κος Κασκαρέλης είπε ότι ήταν ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ "Πιστεύω ακράδαντα ότι η ενταξη δεν θα είναι μόνο όφελος της Τουρκίας και της Ελλάδας, αλλά και προς οφελος όλης της Ευρώπης», είπε.

Ο Κος Κασκαρέλης είπε οτι στάση του δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει την ένταξη μιας χώρας που αγνόησε τους κανόνες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Οποιος Θέλει να γίνει , θα πρέπει να τηρεί και τους κανόνες."

hurriyetdailynews.com


trtgreek.com

*Με την επιφύλαξη τυχόν λάθους κατά την μετάφραση

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ)
Ο πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ μιλάει για "εξαφάνιση συνόρων άρα και προβλημάτων" με την Τουρκία! 16-12-2009 08:32:06

Οπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολία» (Anatolu Ajansi) ο πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ Βασίλης Κασκαρέλης δήλωσε πως: «Την μέρα που η Τουρκία γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης τότε όλα τα προβλήματα μεταξύ Αθηνών και Αγκυρας θα λυθούν» και προς επίρρωση των επιχειρημάτων του προχώρησε «ένα βήμα παραπάνω» λέγοντας: « Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε. τότε τα σύνορα θα εξαφανιστούν και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον και προβλήματα».

Αν φυσικά η είδηση του πρακτορείου «Ανατολία» ευσταθεί, τότε δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, μιας και ο διπλωμάτης που έκανε αυτές τις δηλώσεις δεν είναι ο οποιοσδήποτε αφού εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας μας σε μια υπερδύναμη και αφετέρου γίνονται λίγο μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα που είχε επικρίνει έντονα την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τον σεβασμό των συνόρων από την τουρκική Αεροπορία, στρατηγική που δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει.
Ισως η εισδοχή της Αγκυρας στην ΕΕ να «μειώσει» τις ελληνικές αναχαιτίσεις μιας και θα γίνει-σύμφωνα με τον πρέσβη-το Αιγαίο «κοινή θάλασσα» και οι Τούρκοι θα εισέρχονται σε... "οθωμανικά" εδάφη...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

22 σχόλια:

  1. Φαίνεται ότι ο κ. πρέσβης έχει έτοιμη τη θέση του στην νεο-οθωμανική αυτοκρατορία . Ενοχλούνται από τα σύνορα οι νεο-νενέκοι .Να τα καταργήσουμε λοιπόν .Να πετάει η τουρκική αεροπορία όπου θέλει.Να εγκατασταθούν οι χιλιάδες ανατολίτες έποικοι και οι λαθρομετανάστες που μας στέλνουν , όπου τους γουστάρει.Μήπως τους ενοχλούμε οι εναπομείναντες έλληνες ,να σηκωθούμε να φύγουμε ; Μην ντρέπονται ,ας μας το πουν καθαρά.Ούτως ή άλλως αυτό θα αναγκαστούμε να κάνουμε .
    Η ιστορία μας είναι γεμάτη από προδοσίες .Ψάχνω όμως να βρω κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει σήμερα και δεν βρίσκω. Τι ξεφτίλα αλήθεια! Επιχειρείται (δυστυχώς επιτυχημένα μέχρι τώρα) η πλήρης διάλυση της χώρας ,η ισλαμοποίησή της ,ο οριστικός αφανισμός της,χωρίς πόλεμο , σιωπηρά και ύπουλα, έτσι όπως το σαράκι κατατρώει το ξύλο. Η ίδια η ελίτ της χώρας ,οι κυβερνώντες και αυτοί που έχουν επιφορτιστεί με την φύλαξη των συμφερόντων της είναι οι ίδιοι που σκάβουν τον λάκκο της (μας). Η σύγχρονη κατοχή πετάει πια τη μάσκα. Συγχαρητήρια! Ελπίζω να είναι τουλάχιστον καλό το αντάλλαγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11:09 επειδή είναι απο πηγές της Τουρκίας και επειδή δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη, φοβουμένος ότι πρόκειται για ένα απο τα γνωστά "ανατολίτικα" κόλπα τους προτείνω να είμαστε νηφάλιοι μέχρι να δούμε την επίσημη αντίδραση της Πρεσβείας μας.

    Ομως σχετικά με την Εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι φανερό ότι κρατά μια "παγωμένη στάση" και ειδικά στο Θέμα της Ενταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και την έχει αφήσει να σέρνεται σε βάθος χρόνου χωρίς προοπτική.Θα έλεγα μια σοφή στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλει η τατάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει....
    Συνέλθετε πολιτικάντηδες μη πάρει εσάς ο αέρας στο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυση δια συνδιαχειρισης και ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ.

    Θα ειμαστε ολοι Ευρωπαιοι, οι Τουρκοι θα εποικησουν τα νησια, αρα θα λυθουν ολα!

    Οσο για τα πετρελαια, θα ειναι ευρωπαικα, αρα και τουρκικα, οποτε γιατι να μαλωνουμε.

    Ο εναεριος χωρος θα ειναι ελευθερος για την Τουρκια, τα υδατα θα τα κρατησουμε στα 6 για να μην προκαλεσουμε τη φιλη ευρωπαικη χωρα.


    ΩΡΑΙΑΑΑΑΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι εξηγειται γιατι μανιωδως στηριζουμε την πληρη ενταξη της Τουρκιας στην Ευρωπη.

    Αντε καλα τουρκικα οι νησιωτες! Να θυμηθειτε τι ωραια που ηταν επι Οθωμανων που λεει κι η Δραγωνα.

    Cok guzel!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ. ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΝΕΟΦΑΝΑΡΙΩΤΗ. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΡΑ. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΙΣΛΑΜΟΤΡΥΠΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί τα βάζετε με τον κ. Κασκαρέλη ; Επειδή έχει την τιμιότητα να πει αυτό που δε λένε οι πολιτικοί μας ; ΄Η νομίζετε πως ο κος Κασκαρέλης είναι κάποιος τρελός που λέει ό,τι του κατέβει;

    Όμως ο Έλληνας έτσι είναι. Θα τον πιστέψει μόνον όταν δει τους Τούρκους να εγκαθίστανται στα νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο που κι ως που η ένωση των διαφόρων χωρών στην ΕΕ καταργεί τα σύνορα τους ; Επειδή δεν χρειάζεται διαβατήριο κάποιος να ταξιδέψει ή δεν πληρώνει τελωνείο πάει να πει ότι το εθνικό έδαφος πχ της Γαλλίας είναι εξίσου και ελληνικό έδαφος; Δηλ η Ελλάδα αυτή τη στιγμή κατέχει το σύνολο του εδάφους της ΕΕ;
    'Οσοι νομίζουν ότι (α) η Τουρκία θα αλλάξει ως δια μαγείας αν μπει στην ΕΕ και (β) ότι η Τουρκία ΘΕΛΕΙ να μπει στην ΕΕ είναι αφελείς στην καλύτερη και εκτελόντες διαταγές άνωθεν στη χειρότεη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @kaykasios
    Από 11.09
    Είναι πολλές οι "συμπτώσεις" Καυκάσιε .Δεν είναι απλά τι είπε ένας πρέσβης ,αν το είπε και πώς το είπε.Διότι αν το είπε θέλει ξήλωμα. Ολες όμως οι πολιτικές παρατάξεις είναι περιέργως υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ διότι θα .. είναι προς όφελος της Ελλάδας (!) . Το γιατί θα συμβεί αυτό δεν μας το εξηγεί κανείς .Τι να εξηγήσει φυσικά .Ότι η Τουρκία θα αλλάξει δια μαγείας και θα γίνει Ελβετία (με μιναρέδες έστω)μόλις μπει στην ΕΕ . Mη τρελαθούμε. Τι ακριβώς είναι αυτή η ΕΕ και πώς εξελίσσεται; Πόσο θα κρατήσει ;;
    Εχουν υπολογίσει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας κοντά στο 2020 ή και αργότερα .Από δικής μας πλευράς αναφέρω δύο κρίσιμους από τους πολλούς παράγοντες μετατροπής μας σε νεοοθωμανούς ραγιάδες 1) θα έχει φτάσει ήδη στο κρίσιμο/επιθυμητό σημείο η πολυ-πολυτισμική αποβλάκωση της τωρινής νεολαίας δηλ. των τότε ενηλίκων ,όσης βέβαια θα έχει τελικώς επιζήσει από τα τροχαία και τα ναρκωτικά , 2) θα έχει ολοκληρωθεί η νομιμοποίηση των λάθρο/εποίκων και 'αρα θα έχει επέλθει μετά την οικονομική και την δημογραφική και η πολιτική κατάρρευση των ελλήνων . Με την Τουρκία στην ΕΕ θα ολοκληρωθεί η μετατροπή μας σε τουρκική επαρχία ,με απονευρωμένους τους επικίνδυνους. Ο χρόνος δουλεύει γι'αυτούς,όχι για μας.Γι'αυτό και τα αμερικανικά στρατηγικά σχέδια τοποθετούν την Ελλάδα στην τουρκική σφαίρα επιρροής γύρω στο 2050 . Συνεπώς η σοφή τακτική είναι δική τους ,δεν είναι δική μας.Η δική μας στάση είναι στάση φοβική , υποδούλων οσφυοκαμπτών που ενθαρρύνεται από τραπεζίτες, μεγαλέμπορους και μεγαλοεργολάβους που ονειρεύονται μπίζνες σε συνδυασμό με την τρομοεκστρατεία σε βάρος του κοσμάκη(εγκληματικότητα,πανδημίες, χρεωκοπίες,κουκουλοφόροι και δεν συμμαζεύεται.)Κάθε άλλο παρά στάση σοφών . Είμαστε ένα μεγάλο πείραμα κοινωνικής μηχανικής της νέας τάξης .Πώς να διαλύσεις μια χώρα χωρίς ν'ανοίξει μύτη. Να συνεχίσουμε να βλέπουμε το πείραμα νηφάλιοι ; Το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι τα παιδιά μας να μην μπορούν πλέον να ζήσουν εδώ. Μακάρι να κάνω λάθος ,αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη η νηφαλιότητα σχετικά με όσα συμβαίνουν γύρω μας κράτησε ήδη αρκετά και έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της μαλθακίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aγαπητοί συνέλληνες εάν αυτά που γράφτηκαν είναι αληθινά τότε πρέπει αυτό το σκουπίδι που μάλλον θεωρεί τον εαυτόν του έλληνα να ανακληθεί και να περάσει από δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας σε βαθμό κακουργήματος,ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΡΕ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙσ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΚΕΛΕΨΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙΣ?ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΑΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ?Καλό είναι αυτό το σκουπίδι που παριστάνει τον Ελληνα πρέσβη τησ χώρας στην Αμερική να πάει να του κάνει μερικά μαθήματα αυτός ο υπέροχος και μοναδικός Έλληνας ο καθηγητής ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ για το τι σημαίνει νοοτροπία ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ που θα πει ο ελεεινός ότι θα λυθούνε τα προβληματά μας έτσι και μπει η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ στην Ε.Ε.,όσο λύθηκαν πανηλήθιε τα προβληματά μας μέσα στο Ν.Α.Τ.Ο. που είμαστε σύμμαχοι υποτίθεται,βρε παιδιά μήπως αυτός ο άθλιος είναι συγγενής της Μπακογιάννη?έτσι ερωτώ από απορία?δεν ξέρω αλλά αν έρθει η στιγμή που η χώρα θα βρεθεί σε περίοδο πολέμου κάτι τέτοια σκουπίδια πρέπει να εκτελεστούν αμέσως κατά την ταπεινή μου άποψη.Υ.Γ. Όλα αυτά που είπα ισχύουν μόνο σε περίπτωση που τα λεγόμενα αυτά του Πρέσβη είναι αληθινά και όχι αναληθή.ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ. ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΔΕΛΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι σαφες πως η ελληνικη κυβερνηση ειναι εντελως ανικανη να προασπισει τα ελληνικα συμφεροντα.Προδοσαν την πατριδα υποταχθηκαν στον τουρκο αφου πρωτα καταληστεψαν τον ιδρωτα του λαου βγηκαν μετα να δικαιολογησουν την ανανδρεια τους λεγοντας μας οτι εξ αιτιας των οικονομικων προβληματων κινδυνευει η εθνικη μας ανεξαρτησια.ΝΑ παρουν τα χρηματα απο τους με το χρηστοφορακο εμπλεκομενους και τους βατοπεδινους ,ζαχοπουλαιουςκ.λ να τα δωσουν στο λαο και να πανε σπιτι τους.Αμαν πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντροπή στο πρέσβη, και ντροπή στον προϊστάμενό του. Θέλουν να μας "πνίξουν" τα τουρκάκια. Κανένας Έλληνας δεν θέλει την τουρκία στην Ευρώπη, κανένας, εκτός αυτών που είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να γινει απογραφη να δηλωσουμε Ελληνες μειονωτικοι και ισως καταφερουμε να ανεξαρτοποιηθουμε απο την οθωμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5:23
    1)Η "βουβή στάση" στο θέμα της διεύρυνσης της Ε.Ε. κρατών όπως η Γερμανία,
    2) Η αδυναμία τςη Τουρκίας να ανταποκριθεί πλήρως σε όλα τα κριτήρια άρα κα ιστην ευρωπαική δομή ,

    Δείχνουν οτι η συνδεση της θα είναι με μια ειδική προνομιακή σχέση και αυτό πρκαλεί την πικρία των Τουρκων και αυτό φαίνεται σε όλες τις αναλύσεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας σε τουρκικούς δυαδικτυακούς τόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπάρχει θέμα σχετικά με το πόσο ακόμα μπορεί να διευρυνθεί η ΕΕ . Η στάση της Γερμανίας δεν είναι σαφής .Η επιμονή για την εισδοχή της Τουρκίας βασίζεται σε πολιτικοστρατηγικά κριτήρια των Αγγλοαμερικανών και Σια. Ούτε σε 100 χρόνια δεν θα ανταποκρίνεται στην ευρωπαϊκή δομή . Αναλογικά πάντα , κι εμείς δεν πληρούσαμε τα κριτήρια της ΟΝΕ ,αλλά όμως ήθελαν το γωνιακό οικόπεδο και το πήραν. Και είπαμε ,υπάρχει βάθος χρόνου στους σχεδιασμούς τους. Εξάλλου ,οι δυνάμεις που ελέγχουν την Αμερική ελέγχουν και την Εΰρώπη, συνεπώς πολλά μπορούν ν'αλλάξουν . Το ζήτημα όμως είναι η ύποπτη στάση των δικών μας πολιτικών που συναγωνίζονται ποιός θα κουβαλήσει πρώτος στην πλάτη του την Τουρκία στην ΕΕ την στιγμή που κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό για τα συμφέροντά μας και προσκρούει στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Η μήπως γνωρίζουμε(ελπίζουμε,προσευχόμαστε;) ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στην ΕΕ ( ;;) και κάνουμε τον καλό για να την κατευνάσουμε και να φανούμε αρεστοί; Ε,αυτό κι' αν είναι ραγιαδισμός! Και δεν κρατάμε έστω μια επιφύλαξη για διαπραγμάτευση ,δεν συζητάμε καν κάποιο αντάλλαγμα ; Αλλες χώρες (Αυστρία ,Τσεχία , εν μέρει Γαλλία) αρνούνται κι'εμείς τον χαβά μας , να σκοτωνόμαστε να βάλουμε την Τουρκία στην ΕΕ! Τι θα έκαναν οι Τούρκοι αν ήταν στην θέση μας ; Tι θα ζητούσαν;; Δυστυχώς ,εντολοδόχοι της καρπαζιάς είναι οι πολιτικοί μας ταγοί,ούτε καν υπάλληλοι .
    Από 5.23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μετά από την αποκάλυψη των συνομιλιών της κ. Μπακογιάννη, υπουργού τότε των Εξωτερικών της χώρας μας με το Γκρουέφσκυ, όλα είναι δυνατά !

    Τώρα ξεκαθαρίζεται η θέση του δόλιου .... του Νίμιτς (Nemetz) που έκανε τις δηλώσεις του και εμείς λέγαμε πως ο άνθρωπος δεν είναι στα καλά του ......!

    Αυτός ήξαιρε τι έλεγε, εμείς δεν γνωρίζαμε που μας πηγαίνουν .....!

    Γι' αυτό καταργήθηκε από την νέα κυβέρνηση, το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το Υπουργείο Αιγαίου !

    Έχουν προηγηθεί μυστικές συνομιλίες που αφορούν την Κύπρο, την Θράκη, τα Σκόπια, για τις οποίες συνομιλίες δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα ....!

    Γι' αυτό εξακολουθεί το τουρκικό προξενείο την διαβρωτική και κατασκοπική του δράση!

    Όλα έχουν προαποφασισθεί και εμείς οι δείλαιοι κοιμώμαστε τον ύπνο του αφελούς δικαίου !

    Τώρα, για να κάνει ο Γιώργος την πολιτική του ... πάμε για χρεωκοπία σαν χώρα !

    Κτά τα άλλα ... η ζωή μας συνεχίζεται κανονικά .... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 5:23 Στο Αιγαίο υπάρχει η συνεχή προσπάθεια της Τουρκίας για συνδιαχείριση, στην Θράκη υπάρχει η συνεχή της προσπάθεια για "αναγνωριση Τουρκικής μειονότητας", στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια πολλών για μια λύση που θα κατοχυρώνει τα αποτελέσματα της Εισβολής του 1974.

    Παράλληλα η λαθρομεταναστευση είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές κοινωνικές εντάσεις.

    Σε αυτά τα μέτωπα πρέπει να επικεντρωθεί η Ελληνική Εξωτερική πολιτική.Το θέμα της Ευρωπαικής πορείας της Τουρκίας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.Τα παραπάνω θέματα όμως μας αφορούν άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από 5.23
    Σωστά επισημαίνεις τα προβλήματα. Θα λυθούν όμως αυτά(ευνοϊκά για μας εννοείται) ή όχι με την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ;; Και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό .Πρέπει να υπάρξουν αιτιολογημένες και σαφείς απαντήσεις. Γιατί αυτό είπε,αν είπε, ο Πρέσβης, ότι θα λυθούν με το να καταργήσουμε τα σύνορα. Αυτό δεν είναι απάντηση .Είναι ισχυρισμός που ,αν διατυπώθηκε, πρέπει να έχει ως συνέπεια να ανακληθεί και να καθαρίζει εφεξής τουαλέτες στο Υπουργείο Εξωτερικών .
    Μια σωστή και συνεπής εξωτερική πολιτική καλύπτει όλα τα ζητήματα και όχι μόνο τα άμεσα . Αλλά πώς δεν είναι άμεσο θέμα η ένταξη της Τουρκίας ,δεν χρειάστηκε να πάρουμε θέση πριν λίγες μέρες;; Eξάλλου ,στρατηγική χωρίς κυρίως σχέδια ,εναλλακτικά σχέδια και βάθος χρόνου είναι μηδέν (εις το πηλήκιον!)Η ένταξη της Τουρκίας είναι σοβαρότατο θέμα ,δεν είναι σκόνη να τη χώνουμε κάτω από το χαλί.
    Αφορά φυσικά και 'αλλους ,αλλά πρώτα εμάς γιατί εμείς έχουμε σοβαρά ανοικτά θέματα και εμείς θα υποστούμε πρώτοι τις συνέπειες για πολλούς λόγους . Αυτά για να κλείσω και να μη καταχρώμαι άλλο την φιλοξενία σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 5:23 δεν διαφωνω σε τίποτα από οσα αναφέρεις.Απλά προσεγγίζουμε το θέμα με διαφορετική αντίληψη, πράγμα φυσικό σε μια δημοκρατική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διάψευσις και στρέβλωση των πιο πάνω σχολίων του Έλληνα πρέσβη διάβασα.
    Οι τούρκοι αναμετέδωσαν αυτή την "έκδοση" του Έλληνα Πρέσβη, δεν ειπώθηκαν αυτά τα λόγια, καλό είναι να το ερευνήσετε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και όχι νηφάλιοι. Ψυχραιμία σημαίνει αυτοσυγκρατούμαι αλλά είμαι έτοιμος να αντιδράσω. Νηφαλιότητα σημαίνει νιρβάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν γνωρίζω πόσοι θα συμφωνήσετε μαζί μου αλλά αναμφισβήτητο γεγονός παραμένει ότι ακόμη και όταν η κερκόπορτα έχει ανοίξει, ακόμα και όταν τα τείχη έχουν πέσει, ακόμη και όταν η Πατρίδα έχει καταληφθεί και ο ηγέτης πέσει μαχόμενος, όταν δηλαδή κάθε αντίσταση θα είναι από κάθε άποψη μάταια, ΠΑΛΙ θα έχουν απομείνει μερικοί "τρελλοί" (χιλιάδες, εκατοντάδες, έστω και δεκάδες) που θα υπακούσουν πιστά στο αρχέγονο ένστικτο και θα εκτελέσουν πιστά την προσταγή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!"
    Γι' αυτό, ας μην ανησυχεί κανείς. Αυτοί που πρέπει να πληρώσουν θα πληρώσουν με το κεφάλι τους. Η Αλήθεια και το Δίκαιο δεν νικιούνται ΠΟΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.