21/12/09

To Iσραήλ παραδέχεται παράνομες μεταμοσχεύσεις οργάνων

Το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι γιατρός παθολόγος συγκέντρωνε όργανα από νεκρούς Παλαιστίνιους,χωρίς την έγκριση των οικογενειών τους η πρακτική αυτή είπε έληξε τη δεκαετία του 1990.

Η αποδοχή, από τον πρώην επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Ισραήλ επιβεβαιωσε παλαιότερο άρθρο σουηδικής εφημερίδας το οποίο το Ισραήλ είχε διαψεύσει.Η αποκάλυψη, εγινε σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, Είναι πιθανό ότι θα προκαλέσει οργή στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο και θα ενισχύσει το αρνητικό στερεότυπο του Ισραήλ και θα κάνει πιο εχθρική την στάση των Παλαιστινίων.

Ο Ahmed Tibi, ενας ισραηλινός Αραβας βουλευτής, δήλωσε ότι η έκθεση ποινικοποιεί την δράση του ισραηλινού στρατού.Η ιστορία εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη με τον Δρ Yehuda Hiss, πρώην επικεφαλής του Abu Kabir Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο κοντά στο Τελ Αβίβ. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το 2000 από έναν Αμερικανό ακαδημαϊκό τον Nancy Scheper-Hughes.

Το Ισραήλ έχει παραδεχθεί ότι η συγκέντρωση οργάνων από τα πτώματα των Παλαιστινίων απο τους Ισραηλινούς στη δεκαετία του 1990, έγινε παράνομα χωρίς την άδεια από τις οικογένειές τους.Ορισμένοι από τους νεκρούς Παλαιστινίους από τους οποίους τα όργανα έχουν αφαρεθεί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιδρομών.

Σύμφωνα με την συνέντευξη οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα συγκέντρωναν δέρμα κερατοειδείς, καρδιακές βαλβίδες που προορίζονται για μεταμοσχεύσεις "Και το δέρμα πήγε σε μια ειδική τράπεζα του δέρματος, που ιδρύθηκε από τον στρατό, για τις χρήσεις τους», όπως για εγκαύματα.Ο Hiss δήλωσε "ότι οι άνθρωποι που έκαναν τη συγκομιδή αποστέλλονται από τους στρατιωτικούς. Είχαν συχνά φοιτητές ιατρικής»."Το έκαναν ανεπίσημα και χωρίς άδεια, και ήταν τεχνικά παράνομο», είπε.Το στρατιωτικό κατεστημένο έδωσε "κύρωση και την έγκρισή τους» με τις διαδικασίες, σύμφωνα με Scheper-Hughes.

Η συνέντευξη αναφέρθηκε στο κανάλι του Ισραήλ, επίσης, 2 τηλεόραση, η οποία παρατίθεται μια ισραηλινή στρατιωτική δήλωση ότι είπε: «Αυτή η δραστηριότητα που έληξε πριν από μια δεκαετία και δεν συμβαίνει πια."

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δήλωσε στο Channel 2 έκθεση ότι κατά τον χρόνο εκείνο η κατευθυντήριες γραμμές για τις μεταμοσχεύσεις "δεν ήταν σαφής" και ότι για τα τελευταία 10 χρόνια "Abu Kabir εργάζεται σύμφωνα με την ηθική και την εβραϊκή του νόμου".

Ο Scheper-Hughes, ο οποίος είναι καθηγητής της Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, έδωσε την συνέντευξη στην δημοσιότητα λόγω της διαμάχης το περασμένο καλοκαίρι του Ισραήλ με την σουδική εφημερίδα Aftonbladet η οποία σε δημοσίευμα της μιλούσε για παράνομη αφαίρεση οργάνων απο τον ισραηλινό στρατό απο νεκρούς Παλαιστινίους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αποκαλώντας τους αντισημιτικά, και το περιστατικό αυτό προκάλεσε εντάσεις, όταν η Σουηδία αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη για το άρθρο αυτό, λέγοντας ότι η ελευθερία του τύπου την εμπόδισε να παρέμβει.

Σύγκρουση θάνατοι »
Ωστόσο, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι το Ισραήλ είχε σκοτώσει Παλαιστινίους να λάβουν τα όργανά τους, όπως στο σουηδικό δημοσίευμα αναφέρθηκε. Ο Donald Bostrom, η δημοσιογράφος Aftonbladet, Είπε στο Al Jazeera: «το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών ήρθε και μου είπε ότι θα πρέπει να το δω αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Σωροί Παλαιστίνιων (νέων ανδρών από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας) των οποίων είχαν κατασχεθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, επέστρεψαν στις οικογένειές τους με όργανα να τους λείπουν

Ο Bostrom είπε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για τα όργανά τους, αλλά ότι η έρευνα είναι απαραίτητη για να διαπιστωθεί αν υπήρχε μια πολιτική στον χώρο ή εάν τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τυχαία.Πρόσθεσε ότι Hiss είναι το "κύριο κλειδί» για την επίλυση τέτοιων αναπάντητων ερωτήματων, αλλά ότι θα υπάρξει επίσης και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Ο Scheper-Hughes δήλωσε οτι ορισμένοι από τους νεκρούς Παλαιστινίους από τους των οποίων τα όργανα έχουν αφαιρεθεί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιδρομών.

Ο Hiss απορρίφθηκε ως επικεφαλής του Abu Kabir το 2004 εξαιτίας των παρατυπίων στη χρήση των οργάνων, αλλά οι εναντίον του κατηγορίες κατέπεσαν. Κρατάει ακόμα τη θέση του επικεφαλής παθολόγος στο Ινστιτούτο.

Το Channel 2 TV ανέφερε ότι κατά τη δεκαετία του 1990, οι ειδικοί στο Abu Kabir παραδέχθηκαν την αφαίρεση συγκομιδή του δέρματος, κερατοειδείς, καρδιακές βαλβίδες και τα οστά από τα όργανα των ισραηλινών στρατιωτών, οι πολίτες του Ισραήλ, Παλαιστινίων και των αλλοδαπών εργαζομένων, συχνά δε χωρίς άδεια από τους συγγενείς.Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε με το πρόγραμμα, ότι η πρακτική έλαβε χώρα, αλλά πρόσθεσε: «Αυτή η δραστηριότητα που έληξε πριν από μια δεκαετία και δεν συμβαίνει πια."
al jajeera,guardian.co.uk

20 σχόλια:

  1. Να μην ξεχάσουμε τη φήμη για πειραματισμούς σε βάρος Ελλήνων αιχμαλώτων της Κύπρου το 74 από τους Τούρκους καραβανάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ενδιαφερον, αν και η μεταφραση σε πολλα σημεια της πασχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας διαβασουμε και παρακατω μια ενδιαφερουσα αναλυση της Alisson Weir για το θεμα, την οποια ειχε μεταφρασει παλια στα Ελληνικα και το "ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣvsAVRAGIOZ" στην ιστοσελιδα του, στις 22 Οκτ 2009

    http://www.wrmea.com/component/content/article/321-2009-november/6602-israeli-organ-trafficking-and-theft-from-moldova-to-palestine.html


    ΥΓ.
    Το ονομα "Nancy" ειναι θηλυκου γενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/12/2009122161551898444.html

    2)http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/21/israeli-pathologists-harvested-organs

    Συγνωμη για δευτερη φορά.Επειδή η επανάληψη του λάθους δείχνει και έλλειψη σοφίας και δεν έχω διάθεση ούτε εμένα να πιέσω περισσότερο καθώς δεν είμαι επαγγελματίας και ζώ μια σκληρή καθημερινότητα όπως όλοι δεν θα επαναληφθεί.

    Πίστεψα πώς το Ινφο είναι μια καλή παρέα, έμαθα ώς στους καλούς φίλους δίνεις ότι μαθαίνεις κιας απέχει απο την τελειότητα κιας έχει λάθη

    Βλέπω ότι κάποιοι βρίσκουν αίτιο και αφορμή για μια ακόμη φορά να δημιουργησουν εντυπώσεις.

    Με τίποτα στον κόσμο δεν θα ήθελα να εκθέσω τον Κο.Σάββα οπότε σταματάει εδώ αυτό και ότι βρίσκω θα το βάζω αν Link σε σχόλια

    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
    Υπάρχει Άμεση Ανάγκη για Αιμοπετάλια για μία κοπέλα 26 ετών, μητέρα 2
    ανήλικων παιδιών, που πάσχει από Λευχαιμία, με ομάδα αίματος 0+.Όποιος
    ανήκει στην παραπάνω ομάδα και μπορεί και θέλει να δώσει
    Αιμοπετάλια, παρακαλώ να δώσει δείγμα στη μονάδα Αιμοδοσίας του
    Νοσοκομείου Κατερίνης, στο όνομα: ΠΑΝΩΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.Για πληροφορίες
    τηλεφωνήστε στο 6939 327 921.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Καυκασιε" τι ειδους συμπεριφορα ειναι αυτη;
    Να αναρτης χωρις φοβο και παθος μονο νασαι σιγουρος για τις πηγες σου. Κι ασε αυτους που δεν "γουσταρουν" να βαυκαλιζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι γιατρός παθολόγος συγκέντρωνε όργανα από νεκρούς Παλαιστίνιους,χωρίς την έγκριση των οικογενειών τους η πρακτική αυτή είπε έληξε τη δεκαετία του 1990."

    Πάλι καλά που δεν τα συγκέντρωνε από ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ και μάλιστα για εμπορία, όπως έκαναν οι UCKάδες από τους Σέρβους στο Κόσοβο.


    @ 11:05 μ.μ.

    Τώρα τις γιορτές, κάτσε να διαβάσεις λίγο γραμματική. Δεν λέγεται "αναρτης " και υπάρχουν τόνοι στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Ισραηλ απαιτει κι αλλα λεφτα απο την Γερμανια (1 Δισ ευρωπουλα) για το "ολοκαυτωμα"
    Φρεσκο απο την Χααρετζ.
    ("Galia" μεταφρασε παρακαλω συ που ξερεις).

    Finance Minister Yuval Steinitz will demand between 450 million to 1 billion euros in reparations from Germany on behalf of Jews forced into slave labor during the Holocaust, it emerged on Sunday.

    Minister Steinitz will reportedly present German government with the demand on behalf of 30,000 Israeli survivors of forced labor in wartime ghettos, during a joint session scheduled to take place in early 2010 in Berlin.

    Israeli officials estimate that according to a ghetto workers act passed by the German parliament in 2002, all of the 30,000 living forced labor survivors are entitled to a retroactive payment of approximately 15,000 euros each.
    Advertisement

    However, Finance Ministry officials say that according to the German government's calculations, the one-time payment is larger than that estimated by Israel, and reaches a total of 1 billion euros.

    In addition to the one-time payment, the survivors are also entitled to a monthly allowance, which adds up to around 100 million euros a year.

    In September, Germany's top court dismissed a claim yesterday for the return of land seized by the Nazis from its Jewish owner in 1933.

    Jewish businessman Adolf Sommerfeld, who owned nearly 80 percent of a company building a housing estate in the Berlin suburb of Kleinmachnow, was beaten up and shot at by Nazi thugs and fled Germany in 1933, the year the Nazis came to power.

    The Nazis later sold the homes to their occupants, who are now the owners. Seizures of property from Jews continued through the 1930s, culminating in the Holocaust.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ρημα "αναρτω" ειναι συνηρημενο "UCKο-διδασκαλε" που μας τα 'φερες "ισα και ποστα" μιας και οι UCKαδες εβγαζαν τα ματια απο ζωντανους, ενω οι "ανθρωπιστες" εβραιοι σου, δολοφονουν πρωτα τους Παλαιστινιους και μετα τους κλεβουν τα συκωτια και τα δινουν στους ραβινους τους στην Νεα Υερσεϋ.

    Σαν δεν κοκκινιζεις λιγο λεω γω. Αλλα για να γινη αυτο, πρεπει να 'χης πετσα απανω σου.

    Ρε ουυυυστ απο δω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ ανώνυμε 22 Δεκεμβρίου 2009 1:57 μ.μ.δεν το μεταφράζει μήπως να κοιτάξουμε κάπου αλλού ;
    Προσωπικά μπορώ να το κάνω για να μπορούν και όσοι δεν γνωρίζουν την υπέροχη Αγγλική γλώσσα να διαβάσουν τις πληροφορίες που τους προσφέρεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστινα, ο συνδεσμος ειναι εδω!

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1136383.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ ανώνυμε 2:12 μην συγχίζεσαι γιατί ακόμα και να ήταν γραμματικό λάθος πολύ επαναστάτες ήρωες αργότερα και γενικώς άνθρωποι που υπερασπίστηκαν την Ελλάδα συνήθως οι πολύ ''γραμματιζούμενοι'' πρόδιδαν την πατρίδα και όχι οι αγράμματοι καθότι το μεγαλείο της ψυχής δεν μαθαίνεται στα πανεπιστήμια αλλά στο δρόμο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστινα, θες να πης "Αγαπητέ ανώνυμ" 2:16μμ και οχι "2:12"

    Αλλα αν αναφερεσαι στον Ανωνυμο 2:16μμ που ειμαι εγω, σου απαντω:

    Ιδιως αυτοι οι Επαναστατες Ηρωες (ανεξαρτητα μορφωσης) που το DNA του αιματος τους προερχεται απ αυτους που επεσαν σε Θερμοπυλες, Μαραθωνες, Τροπολιτσες, Μανιακια, Οχυρα Ρουπελ, Κλεισουρες, Γραμμους και δεν συμμαζευται.
    Και οχι αυτων των κατσαπλιαδων (πιθανως προδοτων του Εθνους) που το DNA τους συγγενευει περισσοτερο με εκεινο των Ισπανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οπως προέκυψε την Κυριακή ,ο Υπουργός Οικονομικών Yuval Steinitz τηα απαιτήσεις από 450 εκατομμύρια έως ένα δις ευρώ σαν αποζημίωση από την Γερμανία υπέρ των Εβραίων που πιέστηκα σε καταναγκαστικά έργα στο Ολοκαύτωμα.

    Ο Υπουργός Steinitz θα παρουσιάσει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στην Γερμανική κυβέρνηση εξ ονόματος 30.000 Ισραηλινών επιζόντων απαιτήσεις από την καταναγκαστική εργασία που τους επιβλήθηκε σε περίοδο πολέμου στα γκέτο κατά την διάρκεια μιας κοινής συνόδου που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί αρχές του 2010 στο Βερολίνο .
    Iσραηλινοί κυβερνητική υπολόγισαν ότι σε σχέση για ένα γκέτο εργαζομένων το οποίο συζητήθηκεστο Γερμανικό Κοινοβούλιο το 2002 όλοι οι 30.000 επιζόντες που τους επιβλήθηκε η καταναγκαστική εργασία έχουν δικαίωμα να πάρουν αναδρομική πληρωμή περίπου 15.000 ευρώ έκαστος.
    Παρά ταύτα ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι σε σχέση με τους υπολογισμούς της Γερμανικής Κυβέρνησης ,ότι η πληρωμή εφ άπαξ είναι μεγαλύτερη απο αυτή που υπολογίζεται από το Ισραήλ και φθάνει στο ύψος του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
    Εκτός από την εφάπαξ πληρωμή οι διασωθέντες έχουν επίσης το δικαίωμα της μηνιαίας αποζημίωσης που αθροιστικά φθάνει στο ποσό των 100 εκατομυρίων ευρώ κατ’έτος.
    Tον Σεπτέμβριο , το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας δεν ενέκρινε μια παλαιά αξίωση για την επιστροφή εδάφους που καταλήφθηκε από τους Ναζί από τον Εβραίο ιδιoκτήτη τους το 1933.
    Ο Εβραίος επιχειρηματίας Αdolf Sommerfeld, ο οποίος κατείχε περίπου το 80% ενός κτιρίου μιας κτηματομεσητικής επιχείρησης στο Βερολίνο στο προάστιο Kleinmachnow, ξυλοκοπήθηκε και δολοφονήθηκε από τους Ναζί κακοποιούς το 1933 έτος όπους οι Ναζί ανέβηκαν στην εξουσία..
    Οι Ναζί αργότερα πούλησαν τα σπίτα στους κατόχους τους που τώρα είναι και οι ιδιοκτήτες τους. Οι καταλήψεις των ιδιοκτησιών των Εβραίων συνεχίστηκαν σε όλο το 1930καταλήγοντας στο Ολοκαύτωμα



    Ευχαριστώ ανώνυμε 4:22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "There is no business like shoah business"
    Μεταφραση:
    "Δεν υπαρχει καλυτερη (σημ. μετ. ποιο επικερδης) επιχειρησις απο αυτην του ολοκαυτωματος"

    Και μετα αναρωτιωμαστε Χριστινα, στην Ελλαδα, γιατι οι Γερμανοι δεν μας αποζημιωνουν για τους θανατους και τις καταστροφες που προξενησαν στην πατριδα μας.
    Που να βρουνε τα λεφτα οι ανθρωποι που οπου και να γυρισουν, οι ισραηλινοι νταβατζηδες τους εχουν το χερι στην τσεπη;
    Και να πη κανεις οτι δινουν τα λεφτα στους επιζησαντες; Τους δινουν ψιχουλα και τα υπολοιπα τα τρωνε μονοι τους οι σιωνο-Ναζιδες. Λετε να μην το ξερουν αυτο οι Γερμανοι; Αλλα ειπαμε κυβερνανε το κοσμο. Μεχρι ποτε ομως;

    Διαβαστε σχετικα:
    http://www.zundelsite.org/reparations/index.html

    Συνιστω να διαβασετε:
    http://theuglytruth.wordpress.com/2009/10/19/the-golden-goose-of-holocaustianity-and-the-real-reasons-for-irana-phobia/
    και
    http://www.normanfinkelstein.com/israel-to-seek-new-holocaust-reparations/

    Και μην ξεχναμε: Ζουμε παντα το 1939, γιατι αυτο τους συμφερει.
    Η 'κονομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Anonime 1.57 grapse me to onoma sou fasista an tolmas!
    Christos Voulgaris
    PS. ta paamithia peri anthropothision apo Evraious kai Sofon tis Sion einai palia pleon vreite kati allo!Zito i Ellada kai i alitheia
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Christos Voulgaris apo Londino.

    Με λενε Ρωμανo Πολανσκι (καμμια συγγενεια με τον ιουδαιο παιδεραστη που καθε φορα που τον τσακωνουνε πληρωνει και την κοπαναει). H διευθυνσις μου ειναι: Κερκυρας 25-27 Κυψελη, Αθηνα. ΤΤ 11361
    Τηλ. 210-6719530.

    Sayan san xesmenos moy fenese. Mirizis apo makria. Mipos se taisan tipote xalasmeno sto KIS; H stous "The Board of Deputies of British Jews"; Giati kseris oti ta kosher fagita den kratane poli.
    Mono to kosher alouminio kai to kosher aporipantiko gia ta piata kratai gia xronia.
    Ti pa na pi fasistas; Kseris na mou eksigisis;

    Mias kai "ise" sto Londino pigene sto mousio kai tha dis to afthentiko twn "Protokolwn twn Sofwn Obrion".
    Kopane.
    Minisis dexome metaksi 4-6 mm stin anotero diefthinsi. Ela aftoprosopos afou riksis kai kana dio stagonitses Channel No 5, sto vrakaki sou.

    Σας ποναει η ΑΛΗΘΕΙΑ ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε "Christos Voulgaris apo Londra"
    πάρε κανά χαπάκι για την δυσκοιλιότητα μπάς και συνέλθης.
    Την καλημέρα μου στην Βασίλω του Μπάκιγχαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 22/12 5:00 άρα συμφωνούμε ότι η αγάπη για την πατρίδα δεν συνάδη με τις γραμματικές και συντακτικές γνώσεις του εκάστοτε σχολιαστή αλλά με άλλα θέματα πιο βαθιά άρα γιατί συγχίζεσαι υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορείς να περάσεις το μύνημα σ αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν και να κοροιδεύουν το κόσμο είτε έμμεσα είτε άμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 23 Δεκεμβρίου 2009 10:40 π.μ.

    Χριστινα, σε ευχαριστω για την συμβουλη σου και το ξερω.

    Παρακολουθω τα "τερτιπια των οικονομικων Χιτλερς" σε διεθνη κλιμακα εδω και 20 χρονια. Αυτους ειναι να τους παιρνης και στο ψιλο εδω κι εκει γιατι "οταν βρεχει στο Τελ-Αβιβ, κρατανε ομπρελλα στην Αθηνα ή στη Θεσσαλονικη".
    Μη στεναχωρεισαι λοιπον γιατι εχουν γνωσιν οι φυλακες.
    Μην σε κουραζω με την πολυλογιαν μου και μας παρει χαμπαρι και μας επιπληξει ο Christos Voulgaris apo Londino.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.