12/3/10

Πουλάνε νησιά οι Τούρκοι

«Λέγαμε πως οι Ελληνες θα πουλήσουν ή πουλάνε τα νησιά τους, όμως τελικά αποκαλύφθηκε ότι πωλούνται τρία δικά μας νησιά και οκτώ όρμοι στην ακτογραμμή Μαρμαρά - Ντάτσα»…

Με αυτό το σχόλιο η τουρκική εφημερίδα «Radikal» αποκαλύπτει ότι οι γείτονές μας βγάζουν στο σφυρί τα δικά τους νησιά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, που έχουν προκύψει λόγω της οικονομικής κρίσης. Εκτός των νησιών, πολλοί ιδιοκτήτες κολπίσκων έχουν βάλει πωλητήρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, οι ιδιοκτήτες τριών νησιών που βρίσκονται στο Αιγαίο αναζητούν αγοραστές. Οι ιδιοκτήτες τους είναι μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά στην εποχή της ύφεσης αναζητούν ρευστό.

«Και οι Tούρκοι πουλάνε τα νησιά τους», γράφει η εφημερίδα «Aksam», τονίζοντας ότι «την ώρα που η Ελλάδα δέχεται προτάσεις για να πουλήσει τα νησιά της λόγω της κρίσης, στο Μαρμαρά πωλούνται τρία τουρκικά νησιά».

Βέβαια, οι τιμές αυτών των νησιών είναι τσουχτερές. Το νησί Ciftlik ada, που βρίσκεται απέναντι από το Μαρμαρά σε απόσταση 16 ναυτικών μιλίων από τη Ρόδο και 250 μέτρων από τις ακτές της Τουρκίας, σύμφωνα με το κτηματομεσιτικό γραφείο, πωλείται προς 16 εκατομμύρια ευρώ. Η έκτασή του φτάνει στις 80.000 τ.μ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δύο επιχειρηματίες από το Καζακστάν και ένας Τούρκος από την Ολλανδία έχουν ήδη ενδιαφερθεί για να το αγοράσουν. Στο νησί υπάρχει μια μεγάλη κατοικία, πισίνα και ένα μικρό λιμανάκι.

Το Karacada βρίσκεται απέναντι από τον κόλπο Γκιόκοβα, στις ακτές του Αιγαίου, και έχει έκταση 300.000 τ.μ. Πωλείται προς 14 εκατομμύρια ευρώ και ενδιαφέρονται δύο Τούρκοι επιχειρηματίες. Το Gelibolu adas? είναι το τρίτο νησί στην ίδια περιοχή, που πωλείται προς 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ολα τα νησιά είναι ενταγμένα στο κτηματολόγιο και έχουν δικές τους παραλίες. Η κτηματομεσιτική εταιρία έχει και σχετική αναφορά και στη σελίδα της στο Διαδίκτυο.
Παράλληλα, έχει μπει πωλητήριο σε 8 κολπίσκους στο Αιγαίο και οι τιμές τους ξεκινούν από 1 εκατομμύριο ευρώ και φτάνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Τουρκία αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και γι’ αυτό πωλούν τα ξενοδοχεία τους. Μόνο στην περιοχή του Μαρμαρά, νοτιοδυτικά της Τουρκίας, πωλούνται 36 ξενοδοχεία, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις.

Ο ιδιοκτήτης της κτηματομεσιτικής εταιρίας «Guven Emlak» Mεχμέτ Μπας τονίζει πως «τα τελευταία χρόνια ο τζίρος όλων των τουριστικών εταιριών έχει πέσει. Η λίστα μας με τις πωλήσεις κτημάτων έχει μεγαλώσει. Πριν από λίγους μήνες ένας σεΐχης αγόρασε ολόκληρο ξενοδοχείο έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, για ιδιωτική χρήση».

Η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η ανεργία έχει φτάσει στο 15%. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας. Τον Ιανουάριο, 120.000 άνθρωποι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

12 σχόλια:

  1. Που είναι ο Βγενοπουλος και οι άλλοι πατριώτες επιχειρηματίες

    Πορφυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. How come you have missed this one?

    ΕΡΧΕΤΑΙ “ΝΑΙ” ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ:

    http://neotera.wordpress.com/2010/03/10/ναι-γιωργακη-στα-σκοπια/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΑΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ . ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ , ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ,
    ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΧΗΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ. Με επιστολή που έστειλαν στο Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ αναφέρουν ότι υποχρεώνονται από το επίσημο ελληνικό κράτος να μάθουν τούρκικα, μια γλώσσα που όπως λένε δεν επιθυμούν να μάθουν, μία γλώσσα που δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ.
    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους «Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία. Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του Συλλόγου μας, που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας».

    Και συνεχίζουν λέγοντας ότι «Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική».

    Καταλήγοντας οι Πομάκοι, Έλληνες πολίτες ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή όπως αναφέρουν ζητούν «Tο δικαίωμα ο γιος μας ο Μεχμέτ να μαθαίνει ό,τι μαθαίνει ο γιος σας ο Νίκος. Ζητάμε η κόρη μας η Φατμέ, όταν θα δώσει εξετάσεις για να περάσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, να έχει τις ίδιες γνώσεις, δεξιότητες και προοπτικές που θα έχει η κόρη σας η Άννα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τώρα, όταν στα πιο ευαίσθητα και κρίσιμα μαθησιακά χρόνια τους τα παιδιά μας διδάσκονται μια γλώσσα που δεν μιλούν και δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ στο σπίτι και στο πανεπιστήμιό τους;»

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τί πουλάνε?
    τα νησιά "τους"???
    γιατί, δικά "τους" είναι?
    αλλωνών είναι τα νησιά και αυτοί απλά παρασιτούν εκεί. Άκου εκέι "δικά τους", από που ως πού?

    Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων? όταν τόοοσο εύκολα πουλάνε την "πατρίδα τους" αυτό σημαίνει ότι είναι αλλωνών πατρίδα.
    Εμείς πονάμε για αυτά τα νησιά, αυτοί όχι! Ποιανών είναι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που είναι τώρα οι Έλληνες που τ' έχουν; Αυτός είναι ο ωραίος τρόπος να μπεις στο στόμα του λύκου με κάθε δικαίωμα-νόμιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!! Να τα παρουν "δικοι μας" και να τα φορτώσουν με τα κατάλληλα δραστικά όργανα!

    Ας κόψουν λίγο τους τεμπέληδες των ΔΕΚΟ, ΑΕΙ, ΤΕΙ και δημοσίου και βρήκαμε τα λεφτά!

    Αποδημος Αρκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως τα νησιά αυτά τα πήραν οι Τούρκοι από το πατριαρχείο και τους Έλληνες της Πόλης; Γιαυτό κοροϊδευουν τόσο καιρό το πατριαρχείο για την σχολή της Χαλκης, για να μην προσβάλει τα συμβόλαια; Δεν ξέρω αλλά ρωτάω, μήπως μπορεί κάποιος να επικοινωνίσει με το πατριαρχείο και να μάθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 1957

    http://www.youtube.com/watch?v=6C_wIcIkmFs&feature=player_embedded

    Παρακαλώ ανεβάστε το video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά Έλληνας επιχειρηματίας θα πρέπει να είναι τρελός για να κάνει κάτι τέτοιο.

    1. Θα είναι όμηρος του τουρκικού κράτους (το οποίο ως γνωστόν είναι εγκληματική συμμορία)

    2. Φανταστείτε να βγει αυτό το πράγμα στη δημοσιότητα. Την επομένη οι Γκρίζοι Λύκοι θα κάνουν ... εκστρατεία στο νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οἱ τοῦρκοι ἔχουν ἐντάξει τὰ νησιά τους στὸ κτηματολόγιο, ἐδῶ κοιμόμαστε.
    Αὐτὲς οἱ λεπτομέρεις εἶναι ποὺ κάνουν τὸ τουρκικὸ κράτος νὰ πηγαίνη ἐμπρὸς καὶ νὰ μᾶς ρίχνη σφαλιᾶρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οτι δεν ειναι δικο σου δεν μπορεις να το πουλησης παρα μονο να το διαχυρηστης.Οι Ελληνες πολιτικοι
    ειναι δουλοπρεποις με μεγαλα ποσοστα Τουρκολαγνιας,αλιως δεν εξηγειτε οτι βιαζει πρακτικα το Ελληνικο κρατος διαχρονικα τους Πομακους να μαθουν με το ετσι θελω Τουρκικα.Απο Γερμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.