12/3/10

Το κείμενο της Μανιάτισσας Μάνας


Στον γιο μου Ιωάννη Ανδρεάκο,
Εύζωνο της Προεδρικής Φρουράς

Ίσως ακουστεί εγωιστικό. Αλλά όταν πρόκειται γιά τον γιό που την έκανε περήφανη μάνα και Ελληνίδα, είναι ανάγκη να μιλήσει και ευθύνη.
Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη γραφόταν Ιστορία και εγώ ήμουν μακριά σου και δεν γνώριζα τίποτα.
Η γενναία απόφασή σου να μην υποχωρήσεις στον κίνδυνο που δίπλα σου διαδραματιζόταν στη βόμβα που κάποιοι επικίνδυνοι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει με σκοπό να πλήξουν τη Δημοκρατία, τις αξίες , τα ιδανικά και συ παιδί μου, σπλάχνο μου να είσαι εκεί "βροντοφωναζοντας ΟΧΙ" με το Ευζωνικό κλείσιμο των ματιών.
Δεν σκέφτηκες ουτε τα νιάτα σου, ούτε τους γονείς σου, έβαλες πάνω απ όλα τον όρκο σου που έδωσες στην Πατρίδα, στον όρκο στον άγνωστο ηρωικό στρατιώτη, τον όρκο στα ιεράα και τα όσια.
Είμαι περήφανη, ημουν περήφανη γιά σένα, γιατί μόνον εγώ ήξερα ότι εσύ θα έμενες.
Γιατί εγώ ήξερα πως μεγάλωσες και τι αρχές είχες. Ήξερα ότι θα ήσουν εκεί στο καθήκον.
ΑΓΟΡΙ μου με έκανες όχι απλά περήφανη, αλλά με γέμισες ελπίδα πως τούτη η χώρα έχει μέλλον και πως γεννιέται μέσα από τις στάχτες της.
ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ μου εσύ και τα άλλα δυό παιδιά θα είσαστε φωτεινό παράδειγμα γιά τις επόμενες γενιές παιδιών, που θα διδαχθούν από τη στάση σας και θα κρατούν ψηλά τα ιδανικά της πατρίδας μας.
Γιάννη μου, αγόρι μου σ' ευχαριστώ και σου δίνω την ευχή μου να είσαι γερός, δυνατός και πάντα να είσαι ωφέλιμος γιά την πατρίδα σου, την οικογένειά σου και το κοινωνικό σύνολο.

Η Μάνα σου,
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ,
σύζυγος Δρακούλη

Δημοσιεύθηκε στη μηνιαία εφημερίδα ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

29 σχόλια:

  1. Τι ηρωισμος!Τετοια βλεπουν οι τουρκοι και δεν τολμουν να ξεμυτησουν στο Αιγαιο!Ακουγεται οτι τους εχει καταλαβει μεγαλος φοβος και σκεπτονται να μας επιστρεψουν και την Κων/πολη αρκει να μην ξαναγραψουμε αλλες τετοιες σελιδες ηρωισμου!Μπραβο μανα με τετοιο γυιο που φυλαει θερμοπυλες στο συνταγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!
    (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ)

    Ας αποφεύγουμε μεγάλα λόγια εκ του ασφαλούς!
    ΕΥΤΥΧΩΣ στη ... μάχη της Βουλής όλα πήγαν καλά!
    Αν είχαμε καμιά γρατσουνιά τα ίδια θα λέγαμε;
    Ή θα ψάχναμε για τους υπεύθυνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5:34,Η τύφλα σου σε κάνει να ειρωνεύεσαι μία Μάνα!
    Η ευπρέπεια δεν μου επιτρέπει να σου απάντήσω!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 12 Μαρτίου 2010 5:34 μ.μ.

    Για σου ρε Τερμιναλιακε, ΟΑΚΚΕιτη γιουφτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΦ'Ω ΕΤΑΧΘΗ. Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ. Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛ.ΣΤΡΑΤΟΥ, ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ 5:34 ΥΠΟΠΙΠΤΕΙ ΣΕ ΟΛΙΣΘΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν και μανάδες που έχουν τους γιους στα σύνορα με το όπλο γεμάτο, και ένα κράτος ξεπουλημένο, αλλά δεν το κάνουν βούκινο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στους ανώνυμους 5:34 και 6:11 μ.μ. (φιλικά):
    Όσο και αν σας φαίνεται αδιανόητο (και σίγουρα όχι "πολιτικώς ορθόν") συμβαίνει να υπάρχουν ακόμα τέτοιες μάνες, σαν την κυρία Γεωργία Ανδρεάκου, που δεν ασχολούνται με γρατζουνιές, δεν πηγαίνουν να πετάνε κρουασάν (τυποποιημένα) στα χρυσά τους έξω από τα στρατόπεδα, και δεν αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ στην πρώτη "ασυνήθιστη τυμπανοκρουσία". Εσείς, που από τα γραφόμενά σας φαίνεστε ανώτερο και κοσμοπολίτικο είδος, ανεχτείτε να υπάρχουν και τέτοιες μάνες. Δεν θα σας πει κανείς τίποτα αν δείξετε λίγη ανοχή (άλλωστε, η ανοχή στο διαφορετικό θεωρείται "πολιτικώς ορθόν" και άρα επιτρέπεται να το κάνετε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άλλο ένα αποτέλεσμα του σαθρού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.

    About our leaders, Cicero’s words speak with loud voice against them:

    "A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and carries his banner openly. But the traitor moves amongst those within the gate freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very halls of government itself.

    For the traitor appears not a traitor; he speaks in accents familiar to his victims, and he wears their face and their arguments, he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation, he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of the city, he infects the body politic so that it can no longer resist. A murder is less to fear.

    --Marcus Tullius Cicero
    Roman orator, statesman 42 B.C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει βρε παιδιά. Δεν έγινε δα και τίποτα θα πείτε. Τα αυτονόητα.

    Αυτό το αυτονόητο, φαντάζει για κάποιους άλλους μεγαλειώδες, ειδικά στην εποχή της καταβαράθρωσης των πάντων. Αφήστε λίγο και ελληνική προπαγάνδα να διαποτίσει την έρημη ελληνική ψυχή των νέων μας και ας μην φαντάζει τόσο σημαντικό το κατόρθωμα των τσολιάδων σε κάποιους από εμάς.

    Αναρωτιέμαι αν τα θραύσματα της βόμβας κτυπούσαν κάποιο παλικάρι κατακέφαλα, δεν θα λέγαμε σήμερα τι μεγάλος ήρωας είναι? Γιατί δηλαδή πρέπει να δούμε αίμα για να αντιληφθούμε την έννοια της αυταπάρνησης ?

    Και όπως λέει ο 6:25 Έκαστος εφ' ω ετάχθη.

    Κάποιοι ετάχθησαν ως μύγες, να έλκονται, να ορέγονται και να χωνεύουν μόνο τα κόπρανα.

    Γι αυτούς, ο άνθος της αντρειοσύνης είναι αχώνευτος.

    Γνωστός Άγνωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπομονή,σέ λίγο έρχεται καί ο...Πακιστανός Εύζωνας....βάσει...νομοσχεδίου.
    Υπομονή.
    Πολυπολιτισμική Προεδρική Φρουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξερετε πέρυσι το καλοκαίρι μιλούσα με την φυσικοθεραπεύτρια μου στο Μαρούσι η οποία έχει 3 γιούς και ο ένας υπηρετούσε στο ναυτικό πάνω σε πλοίο στο αιγαίο μας σε πολύ δύσκολη στιγμή θα έλεγα. Εγώ ήμουν πιο ανήσυχος από αυτήν, αυτή όμως περίπου 60 ετών με το μικρότερο παιδί της σε κίνδυνο μου εξηγούσε ότι προβληματίζεται περισσότερο από την έλλειψη γνώσης στους νέους ανθρώπους μας σχετικα με το τι συμαίνουν Τούρκοι στα αλήθεια. Μου έλεγε ότι διδάχθηκε και στο σχολείο αλλά και μέσα την κοινωνία που μεγάλωνε η ίδια, την αλήθεια για τους γείτονες και απορούσε που σήμερα τα παιδιά μας δεν ξέρουν για τι ακριβώς μιλάμε. (ούτε εγώ). Μετά από λίγη ώρα συζήτησης μου αποκάλυψε οτι είχε έναν πολύ υψηλά ιστάμενο στον ναυτικό και ότι τον ρωτούσε συνέχεια πως πάει η κατάσταση στο αιγαίο καθότι θεωρούσε ότι βρωμάει μπαρούτι. Η άμεση αντίδραση μου σαν πατέρας και εγώ ήταν να την ρωτήσω γιατί ο γνωστός της δεν κάνει κάτι να μεταθέσει τον γιό της μακριά από την "δύσκολη" περιοχή. Σωβαρεύτηκε απότομα γιάλισε το μάτι της και είπε: < 3 γιούς μου έδωσε ο Θεός οι 2 είναι ήδη παντρεμένοι και μεγαλύτεροι. Αν πάρω εγώ το παιδί μου από εκεί σαν μάνα που φοβάται αν το πάρεις και εσύ, αν το πάρουν όλοι τελικά ποιός θα πάει? Αν θέλει να το δώσει στην Ελλάδα το παιδί μου να το δώσει γιατί αλλιώς δεν θα ξανακάνει κανένας παιδί ελεύθερος και έχω και εγγονάκια να τα χαρώ. > Ντροπή μου ένιωσα, είπα συγνώμη αλλά δεν είχα ξανακούσει άνθρωπο να μου μιλάει έτσι και βούρκωσα. Εγώ έχω έναν γιό που άν χτυπήσει τρέχοντας τον πάω στο Ιατρικό παίδων με ιδιωτική ασφάλεια που πληρώνεται από την φουσκωμένη μου πιστ κάρτα αλλά μάλλον βρώμισε η δουλειά και από τότε προσπαθώ να είμαι έτοιμος για τα χειρότερα θεορώντας ότι μπροστά στην Ελλάδα δεν πρέπει να λιγοψυχάς και να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα πάντα χωρίς άχνα. Η μάνα αυτή που γράφει την επιστολή καμαρώνει και δίκιο έχει. 5:34 μην κοροιδεύεις αυτήν την μάνα γιατί δείχνεις ότι και αν έχεις παιδί θα το πάρεις με μετάθεση αν μπορείς. Το μόνο που έκανε παραπάνω ήταν να καμαρώσει για κάτι που αν έκανε ο δικός σου γιος σίγουρα θα του έβαζες και χέρι από πάνω γιατί δεν πρόσεχε.
    Ζήτω οι μάνες που έδωσαν τα παιδιά τους στην Ελλάδα και ας ευχηθούμε να έχουμε πολλές σε αυτά που έρχονται..
    Υ.Γ.
    Και ας περιφανεύονται. Μαγκιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ
    Ι.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ
    Φυσικά κάθε μητέρα δικαιούται να πιστεύει οτιδήποτε για το παιδί της. Και η ανοχή μας είναι απεριόριστη!
    Όμως επειδή προκαλείς ξέρεις κάτι:
    Από τη μικρή μου πείρα έχω διδαχθεί ότι αυτοί που δεν πετάνε κρουασάν στα παιδιά τους, δεν αδειάζουν τα μάρκετ κλπ, που λες, έχουν και την ψυχραιμία (που συνιστώ) να βλέπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις.
    (Όπως πχ ένας ψύχραιμος διοικητής που μπορεί να αντιληφθεί αν μια θέση ευρίσκεται σε απυρόβλητο σε σχέση με μια ελεγχόμενη έκρηξη...)
    Επίσης είναι συνήθως σεμνοί, σιωπηλοί, ταπεινοί και αθόρυβοι.
    Χωρίς τυμπανοκρουσίες!
    Άλλωστε και το μνημείο είναι προς τιμή του ΑΓΝΩΣΤΟΥ στρατιώτη.
    ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
    ΥΓ Δυστυχώς δεν έχω την τύχη να ανήκω σε ανώτερο κοσμοπολίτικο είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οι μονες μαναδες που εστελναν με χαρα και περηφανια τα παιδια τους να πολεμησουν και να σκοτωθουν ηταν οι αρχαιες σπαρτιατισες..
    η ιστορια τις δικαιωσε για αυτη την επιλογη τους κανοντας φημισμενη και ξακουστη την ..Αθηνα...(που οι μαναδες δεν ειχαν τετοια αγχη..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειναι γνωστο?http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11218&Itemid=131

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 12 Μαρτίου 2010 6:51 μ.μ.

    Μεταφρασις:
    "Ένα Έθνος μπορεί να επιβιώσει με τους αγαθούς του, ακόμα και με τους φιλoδοξους του. Αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει από προδοσία εκ των έσω. Ο εχθρός έξω από τις πύλες (του Έθνους) μας φοβίζει λιγότερο, γιατί φαίνεται και σηκώνει την σημαία του στ' ανοιχτά. Αλλά ο Προδότης κινείται μεταξύ αυτών (των πολιτών) εντός των πυλών, ελεύθερα, οι πανούργοι ψίθυροι του θροΐζουν μέσα σ όλα τα μονοπάτια, και ακούγονται μέχρι στις αίθουσες της ίδιας της Κυβέρνησης.
    Ο Προδότης εμφανίζεται όχι σαν Προδότης’ μιλάει με τόνους γνώριμους στα θύματα του, εξομοιώνεται μ' αυτούς και με τις ανησυχίες τους, κάνει έκκληση στην ανηθικότητα που υπάρχει στο βάθος της ψυχής όλων των ανθρώπων.
    Σαπίζει την ψυχή του Έθνους, δουλεύει μυστικά και ανώνυμα την νύχτα για να διαβρώσει τα υποστηρίγματα της πόλης, διαφθείρει τους εκλεγμένους ηγέτες, ώστε να μην μπορούν άλλο πια να αντισταθούν.
    Έναν δολοφόνο, είναι να τον φοβάσαι πολύ λιγότερο".

    Μάρκος Τούλλιος Κικέρων (106-42 πΧ.)



    Ποιους μωρε να εννοουσε ο Κικερωνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άκουσα "Μανιάτισσα"...περίμενα κανένα "ταν ή επί τας"...περίμενα κανένα "θυσιάζω το παιδί μου για την πατρίδα"...και βλέπω ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Σιγά μην σκιστεί κανένα καλτσόν από τον πολύ πατριωτισμό ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΤΡΟΠΗ ρε λεβέντες, ΝΤΡΟΠΗ.
    Το γράμμα της μάνας, της όποιας μάνας, προς το παιδί της δεν λοιδορείται, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό το παιδί έκανε κάτι για το οποίο τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εσείς θα κάνατε ότι έκανε, εγώ αμφιβάλω για τον εαυτό μου.
    ΛΕΒΕΝΤΕΣ πραγματικοί έδειξαν αυτοί οι νέοι, μας αρέσει δεν μας αρέσει και μπράβο στη ΜΑΝΑ τους, έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανη, να το λέει και να το γράφει.-

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η κακεντρεχεια μερικων ειναι εντυπωσιακη, σε επιπεδο που να ρυπαινει πραγματικα την συγκεκριμενη αναρτηση. Οι εν λογω ευζωνοι ειναι πολυ πιθανον, αφου επραξαν οτι επραξαν στο Συνταγμα, να δειξουν αναλογη αισθηση του καθηκοντος και σε περιπτωση πολεμου, κατι που ισως να μην κανουν ολοι αυτοι που ευκολως υποβαθμιζουν την αξια της στασης των παιδιων αυτων, για να νιωσουν οι ιδιοι καπως καλυτερα με την δικη τους ασημαντοτητα. Και δυστυχως ισως να μην ειναι και τοσο μακρια η στιγμη που θα πρεπει ο καθενας μας να δειξει το ποιον του σε τετοιου ειδους δοκιμασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Καλεντερίδη.
    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αμοίβεται με...18000€ το μήνα, ενώ ο Α/ΓΕΕΘΑ ΜΕ 4500€ το μήνα.
    ΙΔΟΥ ο...Αντιστασιακός Παπούλιας που δεν τον εξέλεξε ο Ελληνικός Λαός,αλλά ήταν προϊόν πολιτικής συμφωνίας των Κομμάτων στα 8 χρόνια θα τσεπώσει καθαρά...ΚΡΑΤΗΣΟΥ!!!...1723000€!!!
    Και ο "Αντιστασιακός" αν και δεν έχει καμμιά εξουσία, κάνει δηλώσεις "προοδευτικές" κοπτώμενος για το μεροκαματιάρη Έλληνα!
    Και τέθηκε επικεφαλής του "Μαζί με την Ελλάδα"...δηλαδή τα κορόϊδα οι ομογενείς να συνδράμουν οικονομικά την Ελλάδα!
    Αν ο μισθός του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ίσος με το μισθό του Α/ΓΕΕΘΑ οι Έλληνες θα τον σέβονταν λιγότερο;
    Πόσα λεφτά το μήνα χρειάζεται ένα "γεροντάκι" να ζήσει;
    Κατόπιν των παραπάνω...μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιό λόγο ο Μέγας Αλέξανδρος δεν πέρασε από λεπίδι όλους όσους αρνήθηκαν να συνεχίσουν μετά τον...Υδάσπη;
    Αν το είχε κάνει...τώρα ο "ΚΑΡΟΛΟΣ" θα έπερνε σαφώς λιγότερα.
    Πάντως προσωπικά προσφέρομαι να γίνω Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας...ΑΜΙΣΘΕΙ!
    ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΡΩΚΤΟΛΟΓΩΝ...ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    Αχ...ρε ΜΑΝΑ ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ...πόσο σεμνείνομαι των λόγων σου...αλλά που νά ξερες πόσο χρήμα τσεπώνει αυτός που ετάχθη να φρουρεί ο Λεβέντης Έλληνας γιός σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @12 Μαρτίου 2010 5:34 μ.μ.

    Γιατί εσείς οι αριστεροί πρέπει πάντα να αποδεικνύεται ότι είστε τελείως εμετικοί;
    Ειλικρινά το έχω απορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ Κώστα 8:22

    έχουμε ζητήσει απο χτές επίσημα απο το Σύλλογο να μας στείλει το κείμενο για ανάρτηση.

    Ο λόγος απλός κυκλοφορούν αποσπάσματα και όχι όλο το κείμενο της επιστολής.

    Σε ευχαριστώ για την επισήμανση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. bio στάθηκα μπροστά στους ευζώνους με τις 2 μικρές μου κόρες.Προσπάθησα να τους εξηγήσω το τι σημαίνει το κάθε τι πάνω στην στολή τους, όπως και επίσης τα ονόματα που είναι χαραγμένα.

    Ηταν λίγες μέρες αφότου τα προβοκατόρικα στοιχεία με έξωθεν εντολές κατέστρεψαν την Αθήνα.Στα ονόματα των τόπων που Ελληνες έδωσαν το αίμα τους είναι και αυτό της Κορέας.Απουσιάζει κάθε αναφορά στην Εθνική Αντίσταση.

    Τους θύμησα τα τελευταία λόγια:
    Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι. Έλληνες οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέλφια. Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου. Το πνεύμα των συνεχιζόντων παντού ακόμα ηρώων της Στρατιάς του ’40 – ’41.

    Εδώ Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών.

    Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.

    Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές.

    Προσοχή, προσοχή. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι Ελληνικός. Θα είναι Γερμανικός και θα μεταδίδη ψέμματα.

    Έλληνες μην τον ακούτε!!!!

    Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχισθή μέχρι της τελικής νίκης!!!!

    Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!!!.

    Αυτό να κρατήσουμε κιας αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές.Η αγάπη για την πατρίδα και το φιλότιμο δεν έχει πολιτικό χρώμα και κομματική ταυτότητα.

    Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές.
    Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου.Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ

    Φίλοι μου ΗΡΕΜΙΑ!
    Καμία σχέση δεν έχουν τα γραφόμενα μου με τη στάση των τσολιάδων ή την (δημόσια) επιστολή της μητέρας προς τον γιο της κλπ.
    Πρέπει όμως και ιδιαίτερα εδώ, να βλέπουμε τα γεγονότα αντικειμενικά χωρίς ,έστω και καλοπροαίρετες, παρορμήσεις που θολώνουν την κρίση και δημιουργούν λάθος εκτιμήσεις και εντυπώσεις!
    Και για να γίνει αυτό πρέπει όλα να υπόκεινται σε κριτική και τίποτε να μην ευρίσκεται στο απυρόβλητο.
    Θέτω λοιπόν προς ειδικούς, και μη, το απλούστατο ερώτημα:
    Υπάρχει σοβαρός διοικητής που υπηρετεί στον ΕΣ, έχοντας απόλυτη ευθύνη για την ασφάλεια του προσωπικού του, που θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή των ανδρών του, εν καιρώ ειρήνης, στην πλατεία συντάγματος, επειδή ένας τρελός, επαναστάτης, εγκληματίας, αγωνιστής, ονειροπαρμένος, προβοκάτορας, ή δεν ξέρω τι άλλο (διαλέγετε και παίρνετε) έβαλε μια βόμβα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη; Αυτά ανεξάρτητα από την προθυμία, διάθεση, ενθουσιασμό ή γενναιότητα κλπ των ιδίων των στρατιωτών.
    Απαντήστε θετικά στο ερώτημα αυτό και θα γελάω δυο χρόνια!
    Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι στον ΕΣ για ψήλου πήδημα γίνεται ΕΔΕ, προανάκριση κλπ.
    Δε θα ήθελα να δω την αντιμετώπιση που θα είχε ο ταλαίπωρος αυτός δκτης σε περίπτωση που η πρωτοβουλία του για παραμονή των ευζώνων είχε άσχημη εξέλιξη!
    Θα γελούσε κάθε πικραμένος…
    Πιστεύετε πραγματικά άραγε ότι η ανωτάτη πολιτειακή αρχή του τόπου, ο πρώτος πολίτης της χώρας, θα δεχόταν να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, έστω και σημειολογικά, αν δεν είχε εγγύηση για την απόλυτη ασφάλεια των στρατιωτών.
    Αν ναι, υποτιμάται και τον πρόεδρο και τους αξιωματικούς!
    Και η ανευθυνότητα έχει όρια!
    Οι εύζωνοι φυσικά έκαναν το καθήκον τους και μπράβο τους!
    Είμαι όμως βέβαιος ότι χάρις επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα του "φουκαριάρη" του διοικητή τους ήταν ασφαλείς.
    Η έστω κινδύνευσαν πολύ λιγότερο, από τον απλό στρατιώτη σκοπευτή του όλμου, όταν κάνει τα προβλεπόμενα για αντιμετώπιση αφλογιστίας (και δεν παρασημοφορείται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άκουσα "Μανιάτισσα"...περίμενα κανένα "ταν ή επί τας"...περίμενα κανένα "θυσιάζω το παιδί μου για την πατρίδα"...και βλέπω ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Σιγά μην σκιστεί κανένα καλτσόν από τον πολύ πατριωτισμό


    ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΣΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Ε?ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ ΠΛΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ?ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΣ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΟ?(ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ,ΠΗΡΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ Ι4 ΓΙΑ...ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ).ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΟΟΟΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΙ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΦΥΛΑΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ.ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΧΕΣΤΕΣ.ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ,ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΤΕΝΙΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Aπό τα ειρωνικά σχόλια εδώ αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο πραγματικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Κάτι ξέρανε οι παλιόι δεξιοί και κεντρώοι που μιλούσαν για τον εσωτερικό εχθρό. Είχανε καταλάβει θαυμάσια το ανθελληνικό μίσος του.
    Στο μόνο που σφάλανε ήταν στην αντιμετώπιση του. Αν είχαν δείξει κανένα έλεος σε όλο αυτό τον εμετικό συρφετό των κοκκινοροζ και (πλέον) και πράσινων σαλτιμπάγκων, σήμερα θα είμασταν μια πολύ καλύτερη χώρα.
    Αντίθετα τους άφησαν να ζήσουν, να αναπαραχθούν, να φτιάξουν τη "γενιά του πολυτεχνείου", αυτή να καταλάβει την Ελλάδα (με την έξωθεν βοήθεια ασφαλώς των εκτός Ελλάδας ανθελλήνων) και τελικά να καταστρέψει την Ελλάδα. Αυτό το τελευταίο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως αλλά γίνεται αυτή τη στιγμή μπροστά στα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνουμε σε τεχνικές αναλύσεις (που πιθανώτατα είναι ορθές) για τη θέση της σκοπιάς, τις ευθύνες και την ορθή κρίση του Διοικητή, το ότι το σκηνικό έγινε στο Σύνταγμα, κλπ. Απλώς και μόνο διότι η μεγαλύτερη αξία του συγκεκριμένου γεγονότος και του γράμματος της μητέρας είναι ο συμβολισμός και έτσι πρέπει να το βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γινεται φανερο οτι αδικειται η μητερα του εταιρου ευζωνου που με αυτοθυσια την ηρωικη στιγμη της εκρηξης -ηγειτο αποστολης εξαιρετικα επικινδυνης ητοι της μεταφορας ενος ταπερ με γιαπρακια -καταφερε να φερει εις περας την αποστολη και οι τσολιαδες μας να γευτουν το καταπληκτικο και συναμα ηρωικο εδεσμα.Θελω δε να επισημανω οτι στο εξης ο Ελληνικος λαος θα χορτασει τετοιες ηρωικες πραξεις καθ'οτι οι δειλοι ηγητορες του τοπου ποτε δεν θα λογοδοτησουν για τις προδοτικες συμφωνιες που καναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο ηρωισμός είναι ανέκαθεν αυτονόητος μόνο σε αυτόν τον τόπο.
    Ακόμη και όταν δείχνει ότι σαπίζει.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΑΠΕΡ ΜΕ ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ Ε?ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ...ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕ ΛΑΖΟΠΟΥΛΙΣΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΡΑ.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΗΓΗΤΟΡΕΣ,ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΙΟΔΕΤΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΡΓΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΨΗΛΩΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΣΤΑΖΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ.ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΝΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΖΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ.ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.