25/9/10

Κι' όμως υπάρχει εμπάργκο όπλων κατά της... Κύπρου

Ξαφνιάστηκαν- ή έκαναν πως ξαφνιάστηκαν- πολλοί ευρωβουλευτές, την περασμένη βδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όταν ο Κύπριος ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Κούλης Μαυρονικόλας, αποκάλυψε ότι, οι Αγγλικές στρατιωτικές βιομηχανίες, εξακολουθούν να εφαρμόζουν «εμπάργκο» στις πωλήσεις όπλων, προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου.

Ο άνθρωπος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη αυτή τη στάση της Αγγλίας που, μην το ξεχνάμε, είναι και μία από τις εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο, και ζήτησε να πληροφορηθεί από τους, συνήθως καλά πληροφορημένους, κομισάριους της ΕΕ, το κατά πόσον είναι θεμιτό, μία χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (εν προκειμένω η Αγγλία) να διατηρεί εμπάργκο όπλων, προς μία άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ, την Κύπρο.

Οι κομισάριοι, παραδόξως, κατάπιαν τη γλώσσα τους και δεν απήντησαν στις εύλογες απορίες του Κύπριου ευρωβουλευτή και βέβαια, δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν όταν ο Μαυρονικόλας κατήγγειλε ότι, η Τουρκία εξοπλίζεται ελεύθερα και εκσυγχρονίζει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό, μετακινώντας παράνομα στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο στρατιωτικό υλικό η ίδια θέλει.

Και να σκεφθεί κανείς ότι, η συζήτηση που γίνονταν αφορούσε, την διαμόρφωση μιας κοινής πολιτικής Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ όπου πρόκειται, λέει, να καθορισθεί ένα πρωτόκολλο για τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού σε τρίτες χώρες.
http://www.topontiki.gr/article/9849

7 σχόλια:

  1. ΟΗΕ-ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι μηχανισμοί εξυπηρέτησης συμφερόντων των ισχυρών και όχι οργανισμοί δικαίου,κρίμα στις προσδοκίες που είχαμε απο την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι Κύπριοι και λεφτα εχουν και μυαλο και αρ@ι@ια. Ξεκίνησαν ήδη τις ερευνες για πετρελαιο, υπογραφουν γιο ΑΟΖ με τους γειτονες τους. Οπλα αγοράζουν και απο τους Ρωσους.
    Εμεις γιατι δεν παραδειγματιζόμαστε απο αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τι είπε ο άνθρωπος, και πού, δεν φοβήθηκε της συνέπειες;
    Σίγουρα τους στεναχώρησε ...

    Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι σαν των Μαυρονικόλα και μπορούμε να αισιοδοξούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν έχει εμπάργκο η Αγγλία (τι όπλα πουλάνε αυτοί αλήθεια;) να αγοράζει η Κύπρος μέσω Ελλάδας όπως ακριβώς εξοπλίζει η Τουρκία τα κατεχόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "οι Κύπριοι και λεφτα εχουν και μυαλο και αρ@ι@ια."

    Οι Κυπριοι μονο τα λεφτα κοιτανε, γι'αυτο μεταναστευσαν τοσοι πολλοι μετα το '74 και δεν τους καιγεται καρφι για το τι θα γινει με την Κυπρο. Τους βλεπεις πως ζουν στο εξωτερικο και πως μιλανε για την Κυπρο. Δεν εχουν ιχνος μαχητικοτητας μεσα τους, καμια αισθηση ευθυνης για οσα εχουν γινει, καμια αισθηση υπευθυνοτητας να κανουν κατι για να αντιμετωπισουν τις βαρβαροτητες που εχουν κανει και συνεχιζουν να κανουν οι Τουρκοι εναντιον της Κυπρου και να διορθωσουν τις συνεπειες.

    Τα πετρελαια τα θελουν για τα λεφτα. Την εθνοφρουρα ομως την διαλυουν, την κρατησαν για τις παρελασεις μεχρι τωρα, αλλα σε λιγο δεν θα κανει ουτε και για παρελασεις. Οι Τουρκοι ξερουν να περιμενουν λιγο ακομα.

    http://www.enkripto.com/2010/09/blog-post_22.html

    Παραδειγμα προς αποφυγη ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για εξαγωγή οπλισμού προς την Κυπριακή ΕΦ μέσω Ελλάδος όταν οι Ελληνικοί κυβερνητικοί τυφλοσύρτες επρόκειτο να εξάγουν τουλαχιστον 15 υποτίθεται πλεονάζοντα άρματα μάχης Λέοπαρντ 1Α4 προς το... Αφγανιστάν!! Για τέτοια πράγματα και πολιτικά κότσια χρειάζεσαι και άδεια επανεξαγωγής του υλικού από την χώρα από την οποία το αγόρασες. Και τα δύο δυστυχώς λείπουν στα πλαίσια της Ελληνικής εξωτερικής κι αμυντικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την Μεγαλόνησο. Εδώ το Ελληνικό ΥΕΘΑ δεν έχει αντικαταστήσει τα άρματα μάχης Μ48Α5 MOLF της ΕΛΔΥΚ με κάτι καλλίτερο ενώ νομικά μπορεί να το κάνει, γιά μεταβιβάσεις υλικού στην Κυπριακή ΕΦ μέσω Ελλάδος μιλάμε τώρα;

    Λάμπρος Ε.Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης
    25-9-2010, τοπική ώρα 21:25 - ώρα Ελλάδος 04:25, 26/9/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προς άγνωστο

    25 Σεπτεμβρίου 2010 11:45 μ.μ.

    είσαι πολύ λάθος φιλέ μου. οι 15 κύπριοι του εξωτερικού που γνώρισες δεν μας αντιπροσωπεύουν όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.