30/9/11

Δεύτερη προβοκάτσια Αρίντς με στόχο Κύπρο και Ισραήλ

«Η Άγκυρα ελπίζει ότι η Κύπρος και το Ισραήλ δεν θα προχωρήσουν σε στρατιωτική αναμέτρηση με την Τουρκία», δήλωσε στο Euronews ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, συνεχίζοντας το «σλάλομ» προκλήσεων που άρχισε με την επίθεση κατά της Αθήνας και του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον οποίο απέδωσε δήλωση ότι η Τουρκία έχει δίκαιο σε ό,τι κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Euronews σχετικά με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Αρίντς δήλωσε τα εξής: “Οι έρευνες για πετρέλαιο στην Μεσόγειο δεν αφορούν αποκλειστικά την Κύπρο και το Ισραήλ. Οι υπόλοιπες χώρες έχουν δικαιώματα τα οποία είναι κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο. Μια από αυτές τις χώρες είναι η Τουρκία. Πιστεύω ότι η συνεργασία δύο χωρών με τις οποίες η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι μια πολιτική επιλογή”.

Σχετικά με την έναρξη των τουρκικών ερευνών στην Μεσόγειο, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ισχυρίστηκε: “Η έναρξη των ερευνών του Πίρι Ρέις δεν είναι μια απλή εναντίωση της Τουρκίας στις κινήσεις της Κύπρου. Η Τουρκία ασκεί τα δικαιώματα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο. Εμείς δεν στέλνουμε τα πολεμικά πλοία για να πολεμήσουν. Τα πολεμικά μας πλοία θα παρέχουν προστασία στις έρευνες και θα απαντήσουν σε μια ενδεχόμενη επίθεση. Εμείς δεν σκοπεύουμε να πολεμήσουμε. Ελπίζω ότι η Κύπρος θα επιδείξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα υποχρεώσει την Τουρκία να λάβει στρατιωτικά μέτρα”.

Στα πλαίσια των τοποθετήσεων του, ο κ. Αρίντς “επιτέθηκε” στην Ε.Ε. για τη στάση της στο Κυπριακό και επανέλαβε τη γνωστή θέση της χώρας του περί διακοπής των συνομιλιών Άγκυρας – Βρυξελλών με την έναρξη της κυπριακής προεδρίας της Ε.Ε.

www.kathimerini.com.cy


Μπουλέντ Αρίντς: ''Τα λόγια μου παρερμηνεύτηκαν''
Τον ισχυρισμό ότι έχουν παρερμηνευθεί οι δηλώσεις του για την τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου - Ερντογαν, προβάλλει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Σε γραπτή ανακοίνωση, αναφέρει ότι ορισμένες εκφράσεις του στη συνέντευξή του στο Γιούρονιους έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες, αλλά, όπως προσθέτει, λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων, έχει προφανή σημασία να μη δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες.

Η Αθήνα προέβη σε έντονο διάβημα για τους ισχυρισμούς Αρίντς ότι, ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου είπε στον Ταγίπ Ερντογαν ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να διεξάγει έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου, αλλά ζήτησε να μην προκληθεί ένταση.

www.kathimerini.com.cy

3 σχόλια:

  1. Λέγοντας δεύτερη προβοκάτσια Αρίντς θέλετε να μου πείτε ότι, άσχετα με το τι μας συμφέρει, οι δηλώσεις Γιωργάκη ήταν τουρκική προβοκάτσια; Καλά δεν έχετε καταλάβει το μέγεθος της μαλακίας που δέρνει τον «δικό μας»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδυσσέα, 'δεύτερη προβοκάτσια' είναι ένας εύσχημος τρόπος να ειπωθεί ότι μας πάνε πκε σε informational warfare και μάλιστα επαναλαμβανόμενα.

    Είμαι βέβαιος ότι πρόσεξες πως δεν αρνείται ότι ειπώθηκαν, δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω, αλλά ότι κάποιοι 'συγχισμένοι', λόγω της έντασης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, 'παρερμήνευσαν' τις δηλώσεις του.

    IW by the book...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί στο ΠΑΣΟΚ, δεν τον στέλνετε σε καμμιά αναρρωτική μακράς διάρκειας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.