29/9/11

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕΣΩ ΙΣΡΑΗΛ


Στο ζενίθ βρίσκεται η δημοτικότητα του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ, μετά την ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, στη διάρκεια της οποίας τάχθηκε κατά του παλαιστινιακού αιτήματος για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους από τον Οργανισμό.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Jerusalem Post, το 54% των Ισραηλινών πιστεύουν ότι η πολιτική του Ομπάμα είναι ευνοϊκή προς το Ισραήλ, ενώ το 19% την βρίσκει φιλοπαλαιστινιακή.

Πρόκειται για μια πραγματική ανατροπή, καθώς αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Μάιο έδειχνε ότι το 12% των Ισραηλινών θεωρούσε την αμερικανική πολιτική φιλοϊσραηλινή και το 40% φιλοπαλαιστινιακή.

Την ομιλία του Ομπάμα χαιρέτισαν Ισραηλινοί πολιτικοί στο σύνολό τους, ενώ η παλαιστινιακή ηγεσία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ομπάμα είχε κερδίσει την υποστήριξη του 80% των Εβραίων ψηφοφόρων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2008 και μια ενδεχόμενη μείωση του ποσοστού αυτού το 2012 θα έθετε σε κίνδυνο την επανεκλογή του σε πολιτείες όπως η Φλόριντα και η Πενσιλβάνια, όπου οι Εβραίοι ψηφοφόροι αποτελούν σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος.
http://www.elzoni.gr/html/ent/955/ent.13955.asp 

1 σχόλιο:

  1. Σίγουρα δεν πιστεύει σε θεό το δολάριο! αλλά οι προφήτες του θεού είναι που έχουν το λόγο, και δεν θα πρέπει να είναι διαβασμένος!

    Βλέπω το δουλεμπόριο με τους Κουντα Κιντε να ξανανθίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.